١٤:١٩ ٠١/٠٩/١٤٠٣
گزارش
برگزاري سي و چهارمين گردهمايي معاونان پژوهشي جهاددانشگاهي در اردبيل

رييس جهاددانشگاهي:
توسعه علمي لازمه پيشرفت اقتصادي كشور است
اعتماد مردم به نظام بزرگترين سرمايه كشور محسوب مي‌شود

سي و چهارمين گردهمايي معاونان پژوهشي واحدها و پژوهشكده‌هاي جهاددانشگاهي سراسر كشور10 و 11 تير ماه به ميزباني جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل در شهر اردبيل برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، در مراسم افتتاحيه اين گردهمايي كه با حضور دكتر سيدحميدرضا طيبي رييس جهاددانشگاهي، دكتر منصور حقيقت پور استاندار اردبيل، دكتر محمدصادق حاجي تاروردي معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي، دكتر عزيز حبيبي رييس دانشگاه محقق اردبيلي، فيروز احمدي معاون سياسي امنيتي استانداري اردبيل و حجت الاسلام والمسلمين اكبري جدي رييس بنياد دايره‌المعارف استان اردبيل همراه بود، رييس جهاددانشگاهي در سخناني ضمن قدرداني از حضور پرشكوه مردم در دهمين انتخابات رياست جمهوري و تبريك به دكتر احمدي نژاد رييس جمهور منتخب ملت ، اظهار داشت: حضور مردم در صحنه‌ها فرصت بسيار مغتنمي براي انقلاب است و اعتماد مردم به نظام بزرگترين سرمايه كشور محسوب مي‌شود.

وي افزود: بايد شرايطي را در كشور فراهم آورد كه اين اعتماد همواره حفظ شود و با فصل الخطاب قرار دادن قانون، همگان خود را پيروز انتخابات بدانند.

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ادامه سخنان خود گفت: براي تحقق پيشرفت و عدالت و اهداف سند چشم انداز بيست ساله نظام فرصت زيادي باقي نمانده است، چرا كه بايد در طي سه برنامه توسعه پيش‌روي كشور به اين اهداف دست يابيم.

رييس جهاددانشگاهي تحقق اين اهداف را امري ضروري براي حفظ انقلاب عنوان كرد و ادامه داد: توسعه علمي و فناورانه و توليد ثروت و ايجاد اقتدار از اين طريق شرط اصلي توسعه كشور است زيرا نمي‌توان بدون استقلال علمي به استقلال اقتصادي دست يافت.

دكتر طيبي با تاكيد بر اينكه بايد كشور را بدون اتكاء به درآمدهاي نفتي اداره كرد، خاطرنشان ساخت:  منابع ريالي دولت بايد از مسير فعاليت‌هاي اقتصادي مردم و منابع ارزي نيز با صدور فناوري و خدمات تخصصي به خارج تامين گردد كه دست يابي به اين مهم نيازمند توسعه علمي – فناورانه و درپي آن ايجاد اقتصاد و جامعه دانش بنيان است .

وي در ادامه توليد دانش و فناوري بومي در بخش‌هاي مختلف از جمله صنعت را مورد تاكيد قرار داد و افزود: يكي از مشكلات بزرگ كشور عدم توانمندي در بخش تجاري سازي يافته‌هاي علمي و تحقيقاتي است و براي رفع اين معضل به ساختاري نظام مند نياز داريم، چرا كه كاربردي كردن توليدات علمي و بهره‌گيري آن در سطح جامعه يك ضرورت انكارناپذير است.

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به تاكيدات رهبر معظم انقلاب اسلامي درخصوص مساله توليد دانش و توسعه علمي و فناورانه كشور، خاطرنشان كرد: اين خط مشي بايد به گفتمان غالب مسؤولان و عموم جامعه تبديل شود تا بتوان يك عزم جدي و ملي براي تحقق اهداف كشور در بخش علمي ايجاد كرد.

رييس جهاددانشگاهي با اشاره به لزوم تهيه برنامه هاي بلندمدت براي رسيدن به توسعه اظهار داشت: بايد به گونه‌اي برنامه ريزي كرد كه تمامي دولتها همت خود را در جهت تحقق اين برنامه‌ها بكار بسته و اين برنامه‌هاي بلندمدت با تغييرات سياسي دستخوش تغيير نشود.

دكتر طيبي افزود: تسريع در تهيه نقشه جامع علمي كشور به عنوان پايه و مبناي توسعه علمي، پرهيز از موازي كاري و سپردن مأموريت‌هاي مشخص به سازمان‌ها و دستگاه‌هاي مشخص و ايجاد ثبات مديريتي در برخي بخش‌هاي موردنياز از جمله شاخص‌هاي تاثيرگذار در زمينه توسعه علمي جامعه محسوب مي‌شود و بايد به آنها توجه داشت.

وي در ادامه به برخي از اقدامات جهاددانشگاهي در زمينه علمي و تحقيقاتي اشاره كرد و افزود: انجام فعاليت‌هاي شاخص علمي تحقيقاتي در واحدهاي استاني اين نهاد با استفاده از مزاياي بومي استانها، ورود به عرصه‌هاي بزرگ تحقيقاتي با تجميع توانمنديهاي بخش‌هاي مختلف جهاددانشگاهي، انجام فعاليت‌هاي علمي بين المللي و صدور خدمات علمي و فناورانه از جمله اهداف ما در بخش پژوهش است.

رييس جهاددانشگاهي در پايان گفت: جهاددانشگاهي آمادگي دارد در بخش‌هايي مانند پزشكي، كشاورزي و گياهان دارويي در استان اردبيل فعاليت كند كه اين مساله نيازمند حمايت‌هاي مادي و معنوي مسؤولان اين استان است .

استاندار اردبيل:
جهاددانشگاهي در توسعه علمي استان اردبيل نقش موثري خواهد داشت

استاندار اردبيل گفت: جهاددانشگاهي مي‌تواند درتوسعه علمي و پژوهشي استان اردبيل نقش مؤثري ايفا كند و مسؤولان استان با تمام توان از اين مجموعه حمايت خواهند كرد.

دكتر منصور حقيقت پور استاندار اردبيل كه در گردهمايي معاونان پژوهشي جهاددانشگاهي سخن مي‌گفت، با اعلام اين مطلب افزود: انقلاب اسلامي فرصت بسيار مناسبي براي جبران عقب ماندگيهاي كشور محسوب مي‌شود و به لطف خدا در حال حاضر كشور ما جايگاه مطلوبي را در عرصه‌هاي علمي و تحقيقاتي جهاني مانند فناوري هسته‌اي ، پزشكي، هوافضا و علوم پايه به خود اختصاص داده است.

وي در ادامه خاطرنشان ساخت: جهاددانشگاهي مي‌تواند از اين فرصت ارزشمند استفاده بهتري داشته باشد، زيرا اين نهاد با گفتماني مقدس و ارزشي وارد مقوله علم و پژوهش شده است و فعاليت‌هاي علمي جهاددانشگاهي صبغه معنوي به خود گرفته است .

حقيقت پور ادامه داد: جهاددانشگاهي توانسته به بسياري از انتظارات پاسخي مطلوب بدهد و با كمترين امكانات ، بيشترين بازدهي را داشته باشد، در اين راستا استان اردبيل نيز ظرفيت‌هاي فراواني براي فعاليت علمي جهادگران دانشگاهي در خود دارد و ما علاقه مند به همكاري جهاددانشگاهي در حوزه‌هاي موردنظر هستيم.

استاندار اردبيل، كشاورزي، دامپروري، انرژي، گياهان دارويي، آبزي پروري و پزشكي را از جمله حوزه‌هايي دانست كه نياز به تحقيقات در آنها در سطح استان به شدت احساس مي‌شود و يادآور شد: استان اردبيل در بخش گياهان دارويي ظرفيت‌هاي فراواني دارد و در اين عرصه جهاددانشگاهي مي‌تواند نقش بسزايي ايفا نمايد.

وي گفت: جهاددانشگاهي مي‌تواند در توسعه علمي و پژوهشي استان اردبيل نقش موثري داشته باشد و مسوولان استان با تمام توان از اين مجموعه حمايت خواهند كرد.

وي همچنين با اشاره به تاريخ و فرهنگ غني مردم استان اردبيل، ايجاد تحول جدي درعرصه فرهنگي براي احياي فرهنگ و تمدن ايراني اسلامي دراين استان را از مهمترين برنامه‌هاي دولت عنوان كرد.

براساس اين گزارش، حجت الاسلام اكبري جدي رييس بنياد دايره المعارف استان اردبيل نيز در اين مراسم سخنراني كرد.

وي شناخت و معرفت را لازمه هر اقدامي دانست و با اشاره به اينكه در جامعه كنوني قرآن بايستي محوريت داشته باشد، گفت: بايد در تمامي ابعاد به قرآن توجه داشت و به ترويج معارف اين كتاب الهي پرداخت، در اين ميان جهاددانشگاهي نيز مي‌تواند در زمينه مطالعات ميان رشته‌اي قرآن كريم تاثيرگذار بوده و آثار ماندگاري را برجاي بگذارد.

اين گزارش مي افزايد، اكبر قاسمي سرپرست جهاددانشگاهي واحد استان اردبيل نيز در اين گردهمايي طي سخناني اظهار داشت: جهاددانشگاهي واحد اردبيل از سال 1380 راه اندازي شده و از ابتدا تاكنون در تمامي عرصه‌ها حضور يافته است .

وي افزود: اين واحد براساس سند توسعه استان و چشم انداز جهاددانشگاهي در سه محور كشاورزي ، گردشگري و بازرگاني فعاليت‌هاي پژوهشي خود را گسترش خواهد داد و در همين راستا تاكنون مركز خدمات تخصصي بيوتكنولوژي محصولات كشاورزي را با محوريت گياهان دارويي، سيب زميني و پسته راه اندازي كرده‌ايم و به دنبال تشكيل مركز خدمات تخصصي پژوهش‌هاي بازرگاني و بازاريابي و شركت مهندسين مشاور نيز هستيم.

قاسمي تصريح كرد: در بخش آموزش به ويژه آموزشهاي كارآفريني تا پايان گذشته، 1400 نفر از آموزشهاي جهاددانشگاهي بهره‌مند شده‌اند، ضمن اينكه از ابتدا تاكنون بيش از 5 هزار نفر در اين مجموعه آموزش ديده‌اند، ضمن اينكه مركز آموزش عالي علمي كاربردي جهاددانشگاهي شعبه شهرستان نيز ، براي توسعه و ارتقاء سطح كيفي و كمي به حمايت‌هاي مسؤولان استان نياز دارد.

وي با اشاره به فعاليت دفاتر خبري خبرگزاري دانشجويان ايران و خبرگزاري قرآني ايران و شعبه مركز افكارسنجي دانشجويان ايران در استان اردبيل، از فعال سازي ساير بخش‌هاي فرهنگي اين واحد در آينده نزديك خبر داد.

قاسمي در پايان خواستار حمايت بيش از پيش مسؤولان استان اردبيل از جهاددانشگاهي شد.

براساس اين گزارش، در اين گردهمايي دكتر محمدصادق حاجي تاروردي معاون پژوهش و فناوري جهاددانشگاهي نيز طي سخناني با اشاره به اينكه جهاددانشگاهي باوجود محدوديت بودجه، بازدهي بسيار مطلوبي داشته است، گفت: در سال گذشته 147 مقاله از پژوهشگران اين نهاد در ISI نمايه شد، ضمن اينكه 15 نشريه علمي – پژوهشي منتشر و 123 اختراع نيز ثبت شد.

وي ادامه داد: ارتقاء پژوهشكده ابن سينا به پژوهشگاه ، راه اندازي دو پژوهشكده آنتي بادي منوكلونال و نانوفناوري زيستي از ديگراقدامات جهاددانشگاهي در حوزه پژوهش و فناوري است.

دكتر تاروردي خاطرنشان كرد: در برنامه جديد توسعه جهاددانشگاهي ، مابه دنبال راه اندازي 4 پژوهشگاه، 4 پژوهشكده و 74 گروه پژوهشي جديد هستيم، ضمن اينكه ايجاد تعادل در فعاليت‌هاي پژوهشي در بين واحدها و پژوهشكده‌هاي اين نهاد از ديگر اهداف ماست.

معاون پژوهش و فناوري درادامه تصريح كرد: در زمينه صنايع ريلي ، نفت ، گاز و پتروشيمي و كاني‌هاي فلزي اقدامات جديدي را آغاز كرده‌ايم و بايستي با سرعت بيشتر به سمت اهداف خود پيش برويم، همچنانكه اخيراً در اين مسير موفقيت‌هايي حاصل شده كه از آن جمله مي توان به امضاي قرارداد طراحي خط متروي آزادي – فرودگاه مهرآباد ، حضور در عرصه تدوين استراتژي توسعه فناوري صنعت نفت، امضاي قرارداد با شركت ملي گاز ايران، مركز پژوهش‌هاي مجلس، شركت سرمايه‌گذاري مس سرچشمه و واگن پارس اشاره كرد.

وي در خاتمه خواستار توجه جدي تر واحدهاي جهاددانشگاهي به ايجاد قطب هاي علم و فناوري در سراسر كشور شد.

خاطرنشان مي‌كند، گزارش دفتر برنامه ريزي پژوهشي درخصوص ارزيابي  سال 87 گروه‌هاي پژوهشي و مراكز خدمات تخصصي ، بحث پيرامون اعتبار يك درصد پژوهش دستگاه‌هاي اجرايي، برنامه ريزي در حوزه پژوهشي جهاددانشگاهي واحد فارس، تشريح برنامه بازنگري زمينه‌هاي فعاليت پژوهشي واحدها و پژوهشكده‌ها ، سخنراني سرپرست دفتر هماهنگي امور اقتصادي استانداري اردبيل درخصوص مزيت‌هاي نسبي استان اردبيل ، برگزاري كارگاه بازاريابي پروژه ، برپايي تريبون آزاد با محورهاي «بررسي موضوع منطقه بندي واحدها و پژوهشكده‌ها » ، «وضعيت اطلاع رساني و تعامل اطلاعاتي بين واحدها و پژوهشكده‌ها » و ... از ديگر برنامه هاي اين گردهمايي بود.

لازم به ذكر است ، در اين گردهمايي از دكتر احمد وثوق معاون پشتيباني و خدمات تخصصي پژوهشكده رويان تقدير شد.

گفتني است، شركت كنندگان در اين گردهمايي از آثار تاريخي و مناطق گردشگري استان اردبيل بازديد كردند.ح/الف

٠٨:٣٦ ٢٢/٠٤/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد