١٤:١٧ ٠١/٠٩/١٤٠٣
گزارش
به ميزباني جهاد دانشگاهي واحد اردبيل؛
سي و يكمين گرد همايي معاونان آموزشي جهاد دانشگاهي برگزار شد

سي و يكمين گرد همايي معاونين آموزشي واحد ها پژوهشكده ها ، سازمان ها و مراكز جهاد دانشگاهي  پنجم و ششم خرداد ماه  در اردبيل برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي، در مراسم افتتاح اين گرد همايي كه با حضور دكتر عبدالحميد احمدي معاون آموزشي جهاد دانشگاهي، فيروز احمدي  معاون سياسي وامنيتي استاندار اردبيل وجمعي از مسولان استاني برگزارشد ،دكتر عبدالحميد احمدي معاون آموزشي جهاددانشگاهي ، طي سخناني به بخشي از فرمايشات مقام معظم رهبري در ديدار جهادگران جهاددانشگاهي اشاره كرد و گفت: بزرگترين پشتوانه ، دلگرمي و سرمايه اصلي مان حمايت هاي  مقام معظم رهبري بوده كه از اين نهاد داشته‌اند.

وي ادامه داد: مقام معظم رهبري در آخرين ديداري كه با جهادگران داشته ، به روشني به اين نكته اشاره كردند كه به مجموعه جهاددانشگاهي از اعماق دل و جان محبت دارند و قدرداني خود را نسبت به اين نهاد همواره ابراز كرده‌اند.

احمدي اظهار داشت: ما اميدوار هستيم كه جهاددانشگاهي هم بتواند در راستاي ارزشهاي انقلاب اسلامي و منويات مقام معظم رهبري به گونه‌اي حركت كند كه همواره اين حمايت را از طرف ايشان داشته باشد.

معاون آموزشي جهاددانشگاهي، با اشاره به سند چشم انداز اين نهاد افزود: ما به عنوان نهادي كه در سي امين سال تشكيل خود قرار دارد طبعاً بايستي رشد و بالندگي و بلوغ خود را در عرصه‌هاي مختلف نشان دهيم، همچنين بتوانيم هويت اسلامي خود را حفظ كرده و از مواضع انساني متعهد و كارآمد برخوردار باشيم.

وي ادامه داد: بايد بتوانيم يك نهاد الهام بخش و موثر در كشور باشيم و در توسعه علم و فناوري و فرهنگ در سطح كشور ، منطقه و بين الملل پيشگام حركت كنيم .

دكتر احمدي همچنين گفت: خوشبختانه عرصه عمل و گستردگي عمل براي جهاددانشگاهي روز به روز بازتر مي‌شود و ما در عرصه‌هاي مختلف شاهد توفيقات ارزشمندي هستيم كه با عنايت خداوند و تلاش جهادگران حاصل شده است .

احمدي به فعاليت هاي حوزه آموزش در سال 89 اشاره كرد و گفت: براساس آنچه كه در برنامه چهارم توسعه جهاددانشگاهي ترسيم شده بايستي به يك سلسله اهداف پيش بيني شده دست پيدا كنيم .

وي درادامه اظهار داشت: در عرصه آموزش عالي با توجه به شرايطي كه در آن قرار داريم بحث توسعه تحصيلات تكميلي پژوهش محور را همچنان مدنظر قرار داده ايم و خوشبختانه شاهد آن بوديم كه اين بحث هم، توسط وزارتين علوم و بهداشت ابلاغ شده و در همين راستا جهاددانشگاهي مجموعه اقداماتي از طريق پژوهشگاه‌ها و پژوهشكده‌هاي خود دنبال كرده كه اميدواريم بخشي از آن در سال 89 به ثمر بنشيند.

احمدي ادامه داد: ما درجهاددانشگاهي با توجه به برخورداري از سه پژهشگاه و پانزده پژوهشكده اين امكان را داريم كه بتوانيم بحث توسعه تحصيلات تكميلي پژوهش محور را با سرعت قابل توجهي دنبال كنيم ، يعني زمينه‌ها و توانمندي هاي لازم در اين عرصه خوشبختانه در جهاددانشگاهي وجود دارد، و فقط مي‌طلبد كه حمايت و پشتيباني و همراهي لازم از طريق مسوولان صورت بگيرد، كه همين اخيراً ما جلسه‌اي درحوزه علوم پزشكي با مديران وزارت بهداشت داشتيم و به نظر مي‌رسد كه به زودي مجوز تعدادي از اين دوره هاي تحصيلات تكميلي پژوهش محور براي جهاددانشگاهي در حوزه علوم پزشكي صادر شود و انشاء ا... در حوزه هاي غيرپزشكي ما بتوانيم همين حركت را از طريق وزارت علوم شاهد باشيم.

احمدي ادامه داد: شرايط اجراي اين بحث خوشبختانه درجهاددانشگاهي به خوبي فراهم است چرا كه پژوهشگاه ها و پژوهشكده‌هاي جهاددانشگاهي به خوبي با مباني و اصول علمي در تخصصي‌هاي موردنظر آشنا هستند و كار كرده‌اند و مي‌توانند همه داشته‌هاي خود را در اين رابطه از طريق دوره‌هاي تحصيلات تكميلي به دانشجويان علاقه مند منتقل كنند.

معاون آموزشي جهاددانشگاهي در ادامه سخنان خود به بحث همسان سازي شهريه‌ها با هزينه‌ها و موسسات آموزش عالي اشاره كرد و اظهار داشت: يكي از مشكلاتي كه در حوزه آموزش عالي وجود دارد، افزايش هزينه ها از يك سو و ثابت ماندن شهريه ها از سوي ديگر است .

وي تاكيد كرد: بحث هزينه‌ها متاسفانه شرايط را براي موسسات آموزش عالي غيرانتفاعي به خصوص جهاددانشگاهي را كه بحث كيفيت براي آن  مهم است دچار مشكل مي‌كند.

احمدي در اين خصوص افزود: در قياس با مدارس غيرانتفاعي وضعيت شهريه دانشگاه‌ها اصلاً به هيچ عنوان قابل مقايسه نيست. يعني وقتي كه سالانه شهريه مدارس غيرانتفاعي 15 درصد افزايش پيدا مي‌كند و مثلاً شهريه تحصيل در يك دبيرستان غيرانتفاعي درتهران سالانه كمتر از سه ميلوين تومان نيست در حالي كه در يك موسسه آموزش عالي براي تحصيل يك دانشجو هفتصد هزار تومان بيشتر دريافت نمي‌شود.

وي خاطرنشان كرد: طبعاً هزينه‌ها در يك نظام آموزش عالي با كيفيت و داراي استانداردهاي لازم بالاتر از اينها است كه اميدواريم مسوولان امر به اين مسئله در سال 89 بيشتر توجه كنند.

احمدي درخصوص دوره هاي علمي كاربردي گفت: جهاددانشگاهي در اجراي اين دوره‌ها روند توسعه‌اي داشته است و اين نهاد توانسته در اين زمينه يك گسترش كمي و كيفي قابل قبولي را داشته باشد.

وي افزود: هم اكنون 10 درصد دانشجويان علمي كاربردي كشور در مجموعه جهاددانشگاهي مشغول به تحصيل هستند و اين يك رقم قابل توجهي است .

معاون آموزشي جهاددانشگاهي ، از موافقت شوراي مركزي علمي كاربردي جهاددانشگاهي با ايجاد چهار شعبه در قزوين ، گرگان ، بروجن و ماه دشت كرج خبر داد و تاكيد كرد؛ اميدواريم كه ساير استان‌ها هم اگر شرايط ايجاد شعبه علمي كاربردي برايشان فراهم است اين را از طريق لازم پيگيري كنند.

احمدي خاطرنشان كرد: دراينجا هم اعلام مي‌كنيم اگر شرايط تاسيس شعبه براي شهرستان‌هاي استان اردبيل فراهم كنيد ، همكاران ما در علمي كاربردي اين آمادگي را دارند و حتماً پيگيري لازم را براي حصول نتيجه فراهم مي‌كنند.

احمدي در قسمتي ديگر از سخنان خود به حوزه آموزش دوره‌هاي تخصصي كوتاه مدت اشاره كرد و گفت: يكي از رويكردهاي ما اين بوده كه بتوانيم از ظرفيت‌ها و موسسات آموزش عالي كه درعرصه بين الملل فعال هستند استفاده كنيم و بتوانيم دوره‌هاي مشتركي را با موسسات آموزشي معتبر بين المللي در داخل كشورمان برگزار كنيم كه از اين طريق به توسعه آموزش هاي تخصصي هم كمك كرده باشيم.

وي اظهار داشت: رويكرد ما در اين خصوص برگزاري دوره‌هاي كوتاه مدت تخصصي است كه قبلاً امكان برگزاري آن در ايران كم تر وجود داشته و انشاء ا... بتوانيم با برگزاري اين دوره‌ها نسبت به بومي سازي آن در كشور اقدام كنيم.

معاون آموزشي جهاددانشگاهي در پايان از برگزاري دومين جشنواره و نمايشگاه ملي آموزشي ايران در مهر ماه سال جاري خبر داد و افزود: هدف از برگزاري اين نمايشگاه و جشنواره اين است كه ما بتوانيم توانمندي ها و ظرفيت هاي  آموزشي كشور را در يك عرصه نمايشگاهي در معرض ديد مردم ، سازماني و دستگاه هاي مختلف قرار دهيم .

وي خاطرنشان كرد: اين امر مي‌تواند يك صحنه رقابتي براي بخش‌هاي مختلفي كه در اين عرصه فعال هستند باشد تا از حاصل اين رقابت ما بتوانيم به رشد و جهشي بيشتر در عرصه آموزش به خصوص آموزشهاي تخصصي برخوردار شويم.

اكبر قاسمي سرپرست جهاد دانشگاهي واحد استان اردبيل در ابتداي مراسم ، با اشاره به تاسيس جهاد دانشگاهي واحداردبيل در سال 1380 و فعاليت بر مبناي اهداف عاليه جهاد كشور تصريح كرد: جهاد انشگاهي تا به امروز در حد انتظار مسئولين استاني و كشوري فعاليت نكرده بود كه دراين راستا با اخذ نظرات مسئولين استاني و كشوري تلاش خود را آغاز كرده ايم كه برنامه ريزي ها با برنامه چهار ساله جهاد و چشم انداز تطبيق شده است .

 وي عمده مشكل جهاد دانشگاهي واحد استان اردبيل را مشكل فضاي فيزكي عنوان كرد و افزود: با حمايت مسئولين استاني و كشوري اين مشكل هم اكنون مرتفع شده است و واحد استان تا 10 سال آينده مشكل زمين نخواهد داشت.

 وي از در حال احداث بودن ساختمان مركزي جهاددانشگاهي استان در 3500 متر مربع زيربنا خبر داد وافزود: در شهرك دانشگاهي در حال احداث استان به جهاد دانشگاهي واحد زميني اختصاص نيافته بود كه با تلاش همكاران و مسئولين استاني 10 هكتار زمين به واحد اختصاص يافت.

 وي از اختصاص 2700 متر زمين از سوي يك خير به جهاد انشگاهي اردبيل خبر داد و اظهار نمود : اين زمين در شهر سرعين واقع است كه در جهت فعاليتهاي علمي و پژوهشي استفاده خواهد شد .

 قاسمي از تحويل ساختمان درمان مركز ناباروري و سلول هاي بنيادي خبر داد وافزود: به زودي اين ساختمان تجهيز و از دو ماه آينده فعاليت خود را آغاز خواهد كرد .

 سرپرست جهاد داتشگاهي واحد استان اردبيل از اجاره كردن ساختمان سه طبقه براي جهاد واحد خبر داد وافزود: اين ساختمان هم اكنون تجهيز شده است و در دانشگاه هاي علوم پزشكي و محقق اردبيلي نيز حضور فعال داريم .

 وي به برخي از فعاليت هاي پژوهشي واحد نيز اشاره كرد وگفت: در حوزه پژوهش در سه مسير كشاورزي، اقتصاد و مطالعات شهري فعاليت داريم كه در هر سه زمينه مجوز مركز خدمات تخصصي اخذ شده است و بيش از 20 طرح دراين مراكز اجرا شده است .

 قاسمي همچنين به آغاز فعاليت هاي پژوهشي جهاد در زمينه گياهان دارويي نيز اشاره كرد وافزود: در زميني به مساحت سه هزار متر در كشت و صنعت مغان اين فعاليت آغاز شده و هم اكنون 8 نوع گياه دارويي در آن كشت شده است .

 وي در ادامه به برخي از فعاليت هاي فرهنگي واحد نيزاشاره كرد وافزود: در حال حاضر كليه مراكز فرهنگي در جهاد دانشگاهي واحد در حال فعاليت است و سازمان دانشجويان نيز در سال گذشته رسما فعاليت خود را آغاز كرده است .

وي تصريح كرد: در بخش آموزشي نيز مركز آموزش كوتاه مدت به قطعي تبديل شد و مركز آموزش كاركنان نيزبه صورت مستقل به فعاليت مي پردازد.

قاسمي با اعلام اينكه مركز كوتاه مدت جهاد اردبيل تجهيز شده است افزود: در سال گذشته بيش از 6 هزار نفر تحت پوشش آموزش دراين مركز قرار گرفتند كه از رشد قابل توجهي نسبت به سال هاي گذشته برخوردار بود.

 سرپرست جهاد دانشگاهي واحد استان اردبيل به برخي از استعداده هاي توسعه فندق در استان اردبيل اشاره كرد وافزود: استان اردبيل به علت دارا بودن اين استعداد مركز مطالعه فندق شده است كه ساماندهي و اصلاح ژنتيك اين محصول به جهاد دانشگاهي اردبيل واگذارشده است و در دو هفته آينده تيمي متشكل از محققان جهاد دانشگاهي كشور و محققان استاني مطالعات در اين زمينه را آغاز خواهد شد.

در اين گردهمايي همچنين فيروز احمدي معاون ساسي و  امنيتي استانداري اردبيل  طي سخناني گفت:خوشا به حال شما جهاد گران دانشگاهي كه توانسته ايد رضايت رهبري را در حوزه توليد علم و فناوري جلب كنيد.

وي ادامه داد :افتخارات و دستاوردهاي جهاد دانشگاهي بايد هرچه بيشتر به همگان معرفي شود.

معاون سياسي و امنيتي استانداري اردبيل همچنين افزود :بايد يا همت و كار مضاعف خلا ها وكمبودها را در زمينه علمي و فناوري پر كنيم و شما جهاد گران دانشگاهي در صف مقدم اين حركت عظيم قرار داريد.

احمدي در ادامه اظهار اميدواري كرد ، جهاد دانشگاهي براي استان اردبيل در حوزه هاي مختلف  گام هاي موثري بردارد و باعث توسعه اين استان شود.

وي در پايان گفت :ما در استانداري آمادگي حمايت وكمك  خودرا به مجموعه جهاد دانشگاهي  ، اين نهاد بزرگ انقلابي اعلام ميكنيم .

گفتني است ، از ديگر برنامه هاي  اين گرهمايي برگزار كارگاههاي تخصصي  در حوزه آموزش بود.

ياد آور ميشود، سي و يكمين گردهمايي معاونان آموزشي جهاد دانشگاهي  پنجم و ششم خردادماه  در اردبيل برگزار شد.الف/ر

١٧:١٧ ٠٨/٠٣/١٣٨٩
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد