٢٣:٢١ ٠١/٠٩/١٤٠٣
گزارش
دكتر منتظري :
مهمترين هدف جهاددانشگاهي رفع محروميت و خدمت به مردم است

گردهمايي معاونان فرهنگي واحدهاي جهاددانشگاهي سراسر كشور پنج شنبه 18 اسفند ماه طي مراسمي با حضور دكتر علي منتظري رييس جهاددانشگاهي ، مهندس عباس محتاج استاندار قم ، دكترتقي زاده معاون پژوهشي و گندمكار معاون آموزشي دانشگاه قم و دكترسيد عبدالحميد احمدي معاون فرهنگي اين نهاد در دانشگاه قم آغاز به كار كرد .
  به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي ، در اين مراسم كه با افتتاح شعبه جهاددانشگاهي واحد قم در دانشگاه قم همراه بود ، دكتر منتظري در سخناني با اشاره به اينكه جهاددانشگاهي يادگار نهضت امام خميني (ره) و انقلاب فرهنگي است ، گفت : جهاددانشگاهي از ابتداي تشكيل تلاش نمود با ترويج فرهنگ خودباوري و استقلال خواهي علمي و تكيه به استعدادهاي داخلي گام هاي بلندي را در عرصه هاي گوناگون بردارد .
  وي افزود : جهادگران دانشگاهي علاوه بر اينكه توانستند به فناوريهاي نويني در عرصه هاي مختلف نظير علوم مرتبط با فناوري هسته اي ، سلول هاي بنيادي و آنتي بادي هاي تك دودماني و چنددودماني دست يابند ، همواره پيروي از راه امام راحل (ره) ، رهبرمعظم انقلاب اسلامي و شهدا را سرلوحه كارهاي خويش قرار دادند .
  وي با اشاره به اينكه مشروعيت اين نهاد انقلابي برخاسته از همين آرمانهاست ، ادامه داد : با راه اندازي شعبه جهاددانشگاهي در دانشگاه قم اميدواريم زمينه توسعه هرچه بيشتر فعاليت هاي علمي ، فرهنگي و تحقيقاتي در اين استان فراهم شود .
  عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي ضمن اشاره به فعاليت هاي مختلف جهاددانشگاهي يادآور شد : درحال حاضر قريب به 800 پروژه تحقيقاتي در جهاددانشگاهي در حال انجام است و اميدواريم با ظرفيت هايي كه در شهرستان قم در زمينه علوم انساني وجود دارد ، به پژوهش هاي معطوف به علوم انساني در اين واحد توجه بيشتري شود .
  دكتر منتظري تاكيد كرد : هدف ما از انجام فعاليت هاي مختلف ، رفع نيازهاي مردم ، حمايت از محرومان و مستضعفان و امامت وپيشوايي مستضعفان است و در حقيقت عزت و سرافرازي كشور و قطع وابستگي مهمترين هدف ماست .
  ريس جهاددانشگاهي به فعاليت هاي فرهنگي جهاددانشگاهي در زمينه هاي گوناگون همچون فعاليتهاي قرآني، نظرسنجي ، رسانه ، گردشگري ، انتشارات و انديشه شناسي امام خميني (ره) اشاره نمود و يادآور شد : برگزاري جشنواره بين المللي وبلاگ نويسي قرآني با حضور شركت كنندگاني از نقاط مختلف جهان ، برگزاري جشنواره طريق جاويد ، برپايي مسابقات ملي كتابخواني آفتاب در آينه و برگزاري همايش حمايت از محرومان از مهمترين اين برنامه هاست .
  وي به فعاليت هاي آموزشي جهاددانشگاهي اشاره نمود و تصريح كرد : درحوزه آموزشي مؤسسه آموزش عالي اين نهاد كه به زودي به دانشگاه علم و فرهنگ تغيير نام مي دهد با 6 هزار دانشجو ، مركز آموزش عالي علمي كاربردي با ده هزار دانشجو در 19 استان كشور و 110 مركز آموزش كوتاه مدت با ارايه 800 دوره تخصصي فعاليت مي كنند .
  دكتر منتظري به ديگر فعاليت هاي جهاددانشگاهي در عرصه اشتغال فارغ التحصيلان اشاره كرد و افزود : محور اين فعاليت ها ، اطلاع رساني به فارغ التحصيلان دانشگاهي است و اين مساله با تأسيس سازمان همياري اشتغال فارغ التحصيلان از چند سال قبل تحقق يافته است .
  وي در ادامه خواستار حضور فعال دانشجويان در طرح هاي جهاددانشگاهي شد و گفت: مهمترين ويژگي اين نهاد انقلاب اسلامي فاصله كم بين تصميم گيري و عمل است و براي توسعه علم و تحقيق و فناوري در كشور بايد به اين مساله توجهي ويژه داشت .
  دكتر منتظري خطاب به معاونان فرهنگي جهاددانشگاهي اظهار داشت : بهره گيري از توانمندي هاي دانشجويان در برنامه هاي گوناگون از مهمترين برنامه هايي است كه بايد به آن توجه كرد ، زيرا شور و نشاط جواني از ملزومات فعاليت هاي فرهنگي است .
  وي با تاكيد بر راه اندازي كرسي هاي آزاد انديشي علمي و نقد و مناظره ، افزود : با توجه به عنايات رهبر معظم انقلاب اسلامي و برنامه ريزي هايي كه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در اين خصوص داشته اند ، بايد با برپايي اين كرسي ها ، زمينه تحقق جنبش نرم افزاري را فراهم آورد .
  دكتر منتظري در پايان با بيان اينكه كمبود امكانات موجب رفع تكليف و وظايف نمي شود ، اظهار اميدواري كرد جهاددانشگاهي گام هاي موثري در جهت پيشرفت علمي استان قم بردارد .
  دراين مراسم همچنين مهندس عباس محتاج استاندار قم در سخناني ضمن اشاره به اينكه راه اندازي شعبه جهاددانشگاهي واحد قم در دانشگاه قم مي تواند زمينه ساز توسعه علم و فرهنگ باشد ، گفت : جهاددانشگاهي تلفيقي از دو كلمه مبارك جهاد و دانشگاه است و فضايي نوراني را ايجاد مي كند كه به توسعه علم شتاب بيشتري خواهد داد و امروز ما نيازمند تفكري مبتني برجهاد و علم و دانش هستيم ، زيرا امروزه دانش درجهان به مثابه قدرت است و ما براي تحقق وعده هاي الهي بايد به اين سلاح قدرتمند تكيه كنيم .
  وي تلاش براي تحقق جنبش نرم افزاري را يك جهاد مقدس دانست و ادامه داد : جهاددانشگاهي يكي از يادگارهاي ارزنده امام راحل (ره) و انقلاب اسلامي است كه در عرصه هاي مختلف همچون دوران دفاع مقدس و ميادين علمي و تحقيقاتي خدمات برجسته اي را به كشور ارايه نموده است .
  استاندار قم تصريح كرد : جايگاه درخشان كنوني جمهوري اسلامي ايران در عرصه هاي علمي به بركت تفكري كه ازجهاددانشگاهي جوشيد و با تلاش هاي بي وقفه جهادگران دانشگاهي حاصل شده است و حضور اين نهاد در استان قم نيز بركات فراواني را به همراه خواهد داشت .
  محتاج در پايان افزود : مهمترين بعد فعاليت هاي جهاددانشگاهي برنامه هاي فرهنگي است و اين مساله جزء ذات اين نهاد انقلاب اسلامي مي باشد و در حقيقت جهاددانشگاهي بدون كار فرهنگي معنا پيدا نمي كند .
  براساس اين گزارش ، دكتر سيد عبدالحميد احمدي معاون فرهنگي جهاددانشگاهي نيز دراين مراسم با ارايه گزارشي از فعاليت هاي فرهنگي اين نهاد و گراميداشت ياد و نام شهداي ايسنا و شهادت جمعي از اصحاب رسانه ، آنرا فاجعه اي تلخ و غمبار براي جهاددانشگاهي و ايسنا دانست.
  وي همچنين به واقعه تلخ درگذشت دكتر سعيد كاظمي آشتياني اشاره كرد و با بيان گوشه اي از خدمات علمي زنده ياد دكتر كاظمي وي را مظهر و الگوي يك جهادگر واقعي دانست .
  دكتر احمدي با اشاره به پيام رهبرمعظم انقلاب اسلامي درخصوص درگذشت دكتر كاظمي ، تصريح نمود : به كارگيري تعابير بلندي چون دانشمند جهادگر و مؤمن ، كانون ابتكار و اميد و نوآوري ، فرزند صالح انقلاب و ... از سوي ايشان نشان از شخصيت برجسته اين جهادگر مخلص دارد .
  معاون فرهنگي جهاددانشگاهي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به برگزاري گردهمايي رؤساي واحدهاي جهاددانشگاهي و ديدار جهادگران با رييس جمهوري اسلامي ايران ، به بيان انتظارات ويژه اي كه درمقطع كنوني از جهاددانشگاهي وجود دارد پرداخت و ضرورت حركت جهاد درحوزه فرهنگي را مطابق با اين انتظارات يادآور شد .
  وي با اشاره به تعابير بلند مقام معظم رهبري درباره جهاددانشگاهي ، توجه ويژه به تحقق خواستها و انتظارات ايشان از اين نهاد انقلاب اسلامي را مورد تاكيد قرار داد و گفت : همه تلاش ها و فعاليت ها در حوزه فرهنگي بايد معطوف به تقويت فرهنگ و روحيه جهادي و صيانت از اعتبارو عنوان نام مقدس جهاددانشگاهي باشد و نبايد كاري صورت پذيرد كه موجب لطمه به اين سرمايه معنوي شود .
  دكتر احمدي با اشاره به ديدار مديران جهاددانشگاهي با رييس جمهور،  فضاي حاكم بر اين ديدار را بسيار صميمي دانست و گفت : حمايت و پشتيباني قاطع رييس جمهور از فعاليت ها و برنامه هاي جهاددانشگاهي براي اين نهاد بسيار اميدبخش بود و چشم انداز بسيار روشن و اميدواركننده اي براي آينده جهاددانشگاهي ترسيم كرد .
  وي به تاكيد رييس جمهوري بر ايجاد فضاي آرماني در دانشگاه و تقويت روحيه خودباوري در دانشجويان اشاره كرد و تحقق اين خواسته ويژه رييس جمهور را وظيفه مهم جهادگران عرصه فرهنگي خواند .
  معاون فرهنگي جهاددانشگاهي در پايان سخنان خود به برگزاري فعاليت هاي شاخص فرهنگي در سه ماهه اخير توسط واحدهاي مختلف اشاره كرد و برگزاري موفقيت آميز طرح هايي چون نخستين جشنواره وبلاگ نويسي قرآني ، همايش دانشجويي حمايت از محرومان ، مسابقه كتابخواني انديشه شناسي امام خميني «آفتاب در آينه » ، دوازدهمين دوره كتاب سال دانشجويي ، پنجمين جشنواره طريق جاويد و طرح هاي فرهنگي ويژه دهه فجر و تقدير از فعالان فرهنگي دانشگاه ها را براي جهاددانشگاهي مايه مباهات و افتخار دانست و از دست اندركاران آن قدرداني نمود .
  گندمكار معاون آموزشي دانشگاه قم ديگر سخنران اين مراسم بود .
  وي در سخنان كوتاهي با ارايه گزارشي از فعاليت هاي اين دانشگاه گفت : اين دانشگاه در سال 59 تاسيس شد و با داشتن 5 دانشكده و راه اندازي 37 رشته در مقاطع كارشناسي ، كارشناسي ارشد و دكتري درحال حاضر 5 هزار دانشجو را تحت آموزش قرار داده است .
  گندمكار با اشاره به حضور 127 عضو هيات علمي در دانشگاه قم ، ادامه داد : قبولي 110 نفر از دانشجويان اين دانشگاه در مقطع كارشناسي ارشد ، اخذ رتبه سوم المپياد رياضي كشور ، راه اندازي 17 انجمن علمي ، 11 كانون فرهنگي و انتشار 12 نشريه نشان از پويايي برنامه ها در اين دانشگاه دارد .
  وي در خاتمه با ابراز خرسندي از راه اندازي شعبه جهاددانشگاهي واحد قم در اين دانشگاه ، تصريح نمود : انتظار داريم شجره طيبه جهاددانشگاهي به عنوان يك بازوي توانمند در جهت توسعه فعاليت هاي علمي و تحقيقاتي و كشف استعدادهاي نهفته دراستان ما را ياري كند .
  همچنين در ابتداي اين مراسم ابراهيم فقيه زاده رييس جهاددانشگاهي واحد قم گزارشي از فعاليت هاي اين واحد ارايه نمود و اظهار داشت : جهاددانشگاهي واحد قم از سال 1380 فعاليت خود را آغاز نمود و از سال گذشته تأسيس شعبه هاي اين واحد در دانشگاه هاي علوم پزشكي قم ، دانشگاه تهران شعبه پرديس قم و دانشگاه قم را در دستور كار قرار داد كه امروز سومين شعبه اين واحد در دانشگاه قم راه اندازي مي شود .
  وي به ارايه آموزش هاي تخصصي مانند دوره تربيت مربي كودك و كامپيوتر توسط اين واحد در سطح استان قم اشاره كرد و افزود : اميدواريم با همكاري پژوهشكده رويان بتوانيم مركز تخصصي باروري و ناباروري اين واحد را به زودي در شعبه دانشگاه علوم پزشكي اين واحد راه اندازي نماييم .
  فقيه زاده در خاتمه خاطر نشان ساخت : رفع مشكلات جامعه با استفاده از تخصص دانشگاهيان و ايجاد ارتباط بين دانشگاه و جامعه محور فعاليت ها در جهاددانشگاهي واحد قم است .
  خاطرنشان مي كند ، در حاشين اين مراسم كلنگ مركز آموزش فناوري اطلاعات جهاددانشگاهي واحد قم با حضور دكتر منتظري رييس جهاددانشگاهي به زمين زده شد ، همچنين جهادگران دانشگاهي از دانشكده علوم حديث قم بازديد و با مسؤولان اين دانشكده در زمينه همكاريهاي مشترك به بحث و تبادل نظر پرداختند .
  براساس اين گزارش ، معاونان فرهنگي واحدهاي جهاددانشگاهي سراسر كشور درحاشيه اين گردهمايي با حضرت آيت ا... العظمي فاضل لنكراني از مراجع عظام تقليد ديدار كردند .
  در اين ديدار ، ابتدا دكتر منتظري مشاور رييس جمهور و رييس جهاددانشگاهي گزارشي از اهم فعاليت هاي جهاددانشگاهي ارايه نمود .
  در ادامه آيت ا... العظمي فاضل لنكراني در سخناني ضمن تقدير از فعاليت هاي چشمگير جهاددانشگاهي ، فرمودند : با توجه به اينكه از يك سو عنوان مبارك جهاد و از سوي ديگر نام علم و دانشگاه به نام اين نهاد گره خورده است ، بايد تلاش كنيد به مقتضاي هر دو نام عمل كنيد .
  ايشان با بيان اينكه در زمينه فرهنگي و ديني و علمي هرچه مي توانيد تلاش كنيد ، افزودند: همه ما اعم از حوزه و دانشگاه نسبت به وضعيت فعلي و آينده كشور مسؤول هستيم و كسانيكه مي خواهند در اين راستا قدم بردارند بايد تعهد انقلابي و اسلامي داشته باشند .
  آيت ا... العظمي فاضل لنكراني تصريح نمود : شما ملاحظه كرديد كسانيكه اين خصوصيت را نداشتند ، چگونه به جوانان و مراكز علمي كشور ضربه زدند و به همين منظور مسؤولان ما بايد به فكر تعهد ديني و اسلامي و انقلابي جوانان باشند ، اگرچه اين امر بسيار مشكل و در عين حال امكان پذير است .
  ايشان خاطر نشان ساختند : بايد حقيقت اسلام و ماهيت اين انقلاب و مبارزات اصيل و اسلامي امام خميني (ره) براي جوانان بيش از پيش بازگو شود و در كنار آن بايد طاغوت و دولت هاي فاسد قبل از انقلاب را هم به جوانان معرفي كرد .
  ايشان در ادامه افزودند : شما بايد جوانان عزيز دانشجو را هرچه بيشتر نسبت به ماهيت انقلاب آگاه نماييد ، همچنين بايد به مساله مهم تخصص نيز توجه داشت ، به اين معنا كه جوانان تسلط بر علم داشته و دنبال كننده مسايل جديد علوم باشند و تنها به داشتن مدرك بسنده نكنند .
  آيت ا... العظمي فاضل لنكراني يادآور شدند : با توجه به خلاقيت و ابتكار و نوآوري كه در جوانان ايراني به چشم مي خورد ، بايد روحيه خلاق بودن را هرچه بيشتر در مراكز علمي رشد و توسعه دهيد و در مسايل علمي نوآوري داشته باشيد و اين نيز يك وظيفه سنگين است .
  ايشان خلاقيت و ابتكار را يك نعمت الهي دانستند و افزودند : شما بايد شكرگزار خداوند در مقابل اين نعمت بزرگ باشيد و اين نعمت از معدود اموري است كه خداوند تنها در اختيار برخي قرار داده است .
  ايشان تاكيد كردند : بايد به اين كشور خدمت كرد و هرچه بيشتر مكتب اسلام و انقلاب اسلامي را از طريق تربيت افراد صالح در ابعاد علمي و عملي به آيندگان معرفي و منتقل نمود .
  آيت ا... العظمي فاضل لنكراني خاطرنشان ساختند : خداوند متعال در مقابل اين فعاليت ها و زحمات اجر فراواني را مقرر فرموده است و اميدواريم ان شاء ا... افراد خوبي در دانشگاه هاي ما براي آينده تربيت شوند.
  ايشان در پايان ضمن اشاره به ضرورت وحدت حوزه و دانشگاه ، فرمودند : بايد از ابعاد علمي و معنوي يكديگر بهره جست و به معناي حقيقي آن را محقق ساخت ، زيرا هم دانشگاه بايد از حوزه استفاده كند و هم حوزه از دانشگاه بهره ببرد و اين دو به تنهايي موفق نخواهند بود .
  گفتني است ، درحاشيه اين گردهمايي سميناري تحت عنوان «رويكردهاي نوين در مديريت » با حضور دكتر منتظري رييس جهادانشگاهي برگزار شد .
  براساس اين گزارش ، در اين سمينار دكتر منتظري طي سخناني بهره گيري از رويكردهاي علمي و فرهنگي به منظور ارتقاء سطح مديريت را امري مهم خواند و گفت : بايد در كنار علم و تكنولوژي با استفاده از فرهنگ ديني و ملي زمينه خدمات رساني هرچه بيشتر به مردم را فراهم نماييم و نتيجه اين گونه نشست ها بايد ايجاد فرصت بيشتر خدمت به مردم باشد .
  وي با بيان اينكه نگاه نقادانه به تئوري هاي مطرح شده در علم مديريت يك مساله مهم است ، افزود : پيشينه درخشان ما درعلوم انساني ضرورت دست يابي به الگوهاي بومي مديريت را دوچندان مي كند و اين الگوها بايستي با فرهنگ ما همسو باشند .
  رييس جهاددانشگاهي درادامه يادآور شد : نبايد تسليم محض برخي تئوري ها و مباحث علمي بود، بلكه بايد از آموخته هاي خود در جهت توسعه و ايجاد فرصت خدمت به محرومان  بهره گرفت .
  وي با تاكيد بر ضرورت توسعه علمي كشور ، جهاد را به معناي مبارزه با دشمنان خدا و جهل و ناداني عنوان كرد و اظهار داشت : برخي از مباحثي كه در علم مديريت مطرح مي شود برخاسته از نظام سرمايه داري غرب است و نبايد فريب آنها را خورد ، بلكه مي توان با بهره گيري از منابع ديني خود مانند قرآن ، نهج البلاغه ، صحيفه سجاديه و ... با شجاعت و جسارت علمي به سوي الگوسازي بومي حركت كرد.
  دكتر منتظري به توصيه هاي رهبر معظم انقلاب اسلامي مبني بر ايجاد بسترهاي لازم براي نظريه پردازي و توليد علم درجهت خدمت به جامعه اشاره كرد و تصريح نمود : معرفي دانشمندان برجسته و سوابق علمي كشور به نسل جديد و تدوين و مستندسازي تجربيات علمي داخلي و انتقال آنها به كتب درسي از جمله راهكارهاي رسيدن به الگوي بومي توسعه علمي است .ح/الف

١١:١٠ ٢١/١٢/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد