نخستين دورهي مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان جهان گشایش یافت
مراسم افتتاحيه نخستين دورهي مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان جهان عصر دیروزبا حضور دکتر علی منتظری رییس جهاددانشگاهی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ،شماری از مسوولان استان اصفهان وجمع کثیری از دانشجویان در تالار ابن سيناي دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران در این مراسم دکتر منتظری رییس جهادانشگاهی طی سخنانی گفت:اجتماع دانشجويان مسلمان جهان در نخستين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويی دارای يك پيام مهم است و آن اين كه دانشجويان مسلمان جهان بايد با همديگر و يكصدا فرياد قرآن را در جهان طنين افكن كنند.
وی در ادامه افزود: در روزگاری كه فرهنگ برهنگی وبرهنگی فرهنگی جهان را فرا گرفته است، اگر دانشجويان اراده خود را استوار و پيام قرآن را به سراسر جهان ابلاغ كنند میتوانند با اين فرهنگ مقابله كنند.
رییس جهاددانشگاهی ادامه داد: چه كسی غير از دانشجويان مسلمان جهان میتوانند فريادگر ندای قرآنی در جهان باشند. منتظری تصريح كرد: قرآن سه پيام مهم و اصلی دارد: مبارزه با جهل قديم و جديد، مبارزه با فقر و مبارزه با ظلم و استكبار. رئيس جهاددانشگاهی در توضيح اين مطلب افزود: جهل قديم همان جهلی است كه از آن به قرون وسطی ياد میشود، اما جهل جديد در قالبی مدرن و علمی رخ مینماید.
منتظری اظهار كرد: جهل جديد می گويد شما كه پول، امكانات و قدرت نداريد، چرا در مقابل استكبار و آمريكا مقاومت میكنيد؟
وی افزود: پيام دوم قرآن مبارزه با فقراست، فقری كه ايمان را میزدايد، بنابراين ما دانشجويان بايد در پی زدودن فقر و محروميت باشيم و در كنار بهرهمندی از الحان زيبای قرآن، مبارزه با فقر و جهل را در دنيای مدرن كنونی فرياد كنيم.
رئيس جهاددانشگاهی با اشاره به برگزاری نخستين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان تصريح كرد: اين همايش قرآنی میتوانست در مركزی دولتی و با شكوه ظاهری بيشتری برگزار شود، اما به عمد در دانشگاه و با حضور دانشجويان مسلمان جهان برگزار شده است تا هشداری برای مرفهين بی درد باشد. دانشجويان قرآنی بايد مبلغان فرهنگی باشند كه در جایجای قرآن به آن اشاره شده است.
منتظری در پايان سخنانش بر این نکته تأكيد كرد که: قرآن، مسلمانان را به جهاد و مبارزه با فقر، ظلم، فساد و محروميت فرا میخواند. ما مسلمانان تا كی بايد منتظر بنشينيم تا دستی غيبی ما را از اين وضع ننگين نجات دهد؟
بر اساس این گزارش،دکتر عبدالعزیز عثمان التوجیری، مدیر کل سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی کشورهای اسلامی (آیسسکو) طی پیامی به نخستین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان، قرآن را سند وحدت مسلمانان دانست.
در این پیام که توسط دکتر صدری، نمایندهی آیسسکو، قرائت شد، آمدهاست: آنچه كه امروز ما را در اين مكان و زمان گرد آورده، به عنوان سند وحدت امت اسلام و حبلالمتين رهايی بشر از غوغا و هياهوی دنيای كنونی، گنجينه ارزشمندی است كه تمسك و بهرهجويی از آن بیشك موجب تازه شدن روح و جان انسان و رويش انديشههای نو، در كالبد جامعه میشود.
آشنايی با معارف و تعاليم وحی، چه در فضای گسترده جهانبينی و چه در اعماق ايدئولوژی و دستورات دينی، افق جديدی را بر روی دانش بشری و تعالی وی میگشايد كه بیانتهاست و تنها ظرف وجودی بشر، محدوديتی است برای تمتع و تنعم از آن. با نگاهی جستجوگر، آنچه كه قرآن را متمايز مینمايد، جامعيت معارف و تعاليم، انطباق بر فطرت بشری و تقدم محتوای آن بر يافتههای انسانی است.
چنانكه بسياری از انديشمندان و اهل اعلم معتقدند كه علوم نهفته در كتاب وحی، جامع علوم و سرچشمهای برای ادراك و استدلال در كليه دانستهها و ندانستههای بشری است.
نوع نگرش برخواسته از قرآن در علوم اسلامی به دانش و پژوهش، مجال و انگيزهای است برای طرح مساله و يافتن پاسخ پرسشهايی كه بسياری از مكاتب آن را بر نمیتابند.
در نگاهی ديگر، از منظر علوم اجتماعی، جوينده دانش از مهمترين اركان جامعه است و مصدر زايش تحول و دگرگونی. اينگونه است كه همواره مورد توجه سياستگزاران و رهبران عالی جامعه قرار گرفته و سرآغاز شگرف انقلابهای فرهنگی و اجتماعی است.
دانشجويان در مسير تعالی و پيشرفت جامعه پيشگامان اين حركت بوده و در بستر فراگيری دانش، پژوهش و نوآوری موجب روئيدن و باليدن نهال توسعه میگردند.
نگاه دانشجو به پيرامون و به چالش كشيدن يافته های مسلم بشری، فضای جديدی است كه حقايق علمی و معرفتی را نمايان میكند. فضايی كه خارج از چارچوبهای قراردادی و فارغ از قيد و بندهای متداول در جستجوی يافتن انديشهای ژرفتر و نگرشی جديد، مرزهای گذشته را در مینوردد.
در اين فضاست كه بهرهگيری از دانش فرا بشری كلام وحی، راهگشای دستيابی به حقايق و روشنگر اين راه میگردد. دانشجويان فرهيخته به عنوان قدرت متفكر جامعه در جهت تعالی و پيشرفت همه جانبه آن با تكيه بر گسترش و توسعه فرهنگ قرآنی و بهره گرفتن از حقايق نهفته در آيات الهی مسير تكامل دانش بشری را روشنی میبخشند.
سازمان آيسسكو به عنوان نهادی مستعد در همراهی و همگامی با شما عزيزان در توسعه و ترويج آموزههای شرع مقدس و فرهنگ مبتنی بر آن با محوريت كتاب وحی، افتخار دارد تا حمايت همه جانبه خود را از انديشه و تلاش سازندهتان اعلام دارد.
گفتنی است در اين مراسم، حاج رسوليها - رييس شوراي اسلامي شهر اصفهان - طي سخنان کوتاهي، با خير مقدم به شركتكنندگان و ميهمانان اين دوره از مسابقهها، برگزاري اين رقابتها را فرصت مغتنمي براي بهرهگيري از ظرفيتهاي اصفهان بهعنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام و معرفي آن به قاريان، حافظان و دانشجويان ساير كشورها دانست.
پس از سخنراني رييس شوراي شهر اصفهان، آذين - معاون سياسي و امنيتي استانداري اصفهان - با ذكر احاديثي از ائمه اطهار (ع)، درباره ويژگيهاي قاريان قرآن سخن گفت.
اجراي برنامه توسط گروه تواشيح و پخش نماهنگ و قرائت قرآن توسط قاری و داور بین المللی استاد احمد احمد نعینع از دیگر برنامه های این مراسم بود.
لازم به ذکر است ،این مسابقات توسط مرکز فعالیتهای قرآنی دانشجویان ایران جهاددانشگاهی، شهرداری اصفهان و با مشارکت 11 نهاد و شرکت نمایندگان 29 کشور جهان برگزار می شود و تا 31 فروردینماه ادامه می یابد.ح/الف
٠٩:٣٣ ٢٩/٠١/١٣٨٥