٢٠:٣٠ ٠١/٠٩/١٤٠٣
گفت و گو
دکتر میرزایی از فعالیت های آموزشی جهاددانشگاهي می گوید

اشاره:

جهاددانشگاهي به عنوان نهادي برخاسته از متن انقلاب اسلامي همواره به دنبال توسعه علمي و فرهنگي جامعه بوده و در اين راستا فعاليت هاي خود را در حوزه هاي مختلف دنبال نموده است.اين نهاد در حوزه آموزش نيز فعاليت هاي قابل توجهي را تا كنون انجام داده كه برگزاري دوره هاي آموزشي كوتاه مدت،راه اندازي مراكز علمي –كاربردي و موسسات آموزش عالي از آن جمله است. به منظور آشنايي بيشتر با فعاليت هاي آموزشي اين نهاد و برنامه هاي آتي جهاددانشگاهي در اين حوزه گفتگويي با دكتر سعيد ميرزايي معاون آموزشي جهاددانشگاهي ترتيب داديم كه در ادامه تقديم خوانندگان مي شود.

 

آقاي دكترميرزايي، در حال حاضر فعاليت هاي آموزشي جهاددانشگاهي در چه سطحي دنبال مي شود؟

در سال 84، تعداد مراكز آموزشي جهاددانشگاهي در كل كشور به 120 مركز افزايش يافت و 19468 نفر دانشجو در موسسات آموزش عالي و مراكز علمي - كاربردي اين نهاد مشغول به تحصيل بودند و 372215 نفر هم زير چتر آموزش‌هاي غير رسمي جهاددانشگاهي قرار گرفتند كه اين تعداد فراگير در 800 عنوان دوره عمومي وتخصصي شركت داشتند. روند حركت ما به سمت تخصصي تر شدن دوره‌هاي آموزشي است و در اين رابطه تعداد 130 كارگاه تخصصي آموزشي در جهاددانشگاهي برگزار شده است.

در سال گذشته همچنين 159 دوره آموزشي توسط اين معاونت تعريف و تدوين شد و در همين سال آموزش‌هاي الكترونيكي جهاددانشگاهي نيز راه‌اندازي گرديد بطوريكه هم اكنون تعداد 7 درس بر روي LMS جهاددانشگاهي در حال اجرا است.

معاونت آموزشي در سال 84، مجموعا  704 قرارداد آموزشي با سازمان‌هاي اجرايي منعقد كرده است كه آمار و ارقام موجود حاكي است تعداد قراردادهاي منعقده  از اين معاونت در طي سالهاي 84-82، با درصدهاي متفاوت ولي همواره مثبت رو به رشد بوده است.

لطفا در خصوص  دوره‌هاي آموزشي كوتاه مدت جهاددانشگاهي توضيح دهيد.

معاونت آموزشي با توجه به تجربيات آموزشي خود و براساس نياز سازمانها و دستگاه ها اقدام به انعقاد تفاهم‌نامه‌هاي همكاري آموزشي با آنها نموده است. هدف معاونت آموزشي از انعقاد قراردادها تقويت بنيه واحدهاي جهاددانشگاهي است كه در اين راستا تفاهم نامه همكاري با سازمانهاي مختلف جهت اجرا در واحدهاي جهاددانشگاهي منعقد گرديده كه از آن جمله مي‌توان به قراردادهاي آموزشي با بانك صادرات ايران، وزارت صنايع و معادن، سازمان شهرداري‌ها و دهياري‌هاي كشور، موسسه خدمات علمي و آموزشي ناجا، وزارت تعاون، بانك كشاورزي، بنياد شهيد انقلاب اسلامي، مركز جهاني علوم اسلامي، دانشگاه تربيت مدرس، خانه كارگر جمهوري اسلامي، سازمان حفاظت محيط زيست و سازمان بهزيستي كشور اشاره نمود. به عنوان نمونه ميتوان به قرارداد همكاري آموزشي با سازمان شهرداري‌ها و دهياري‌هاي كشور اشاره كرد، معاونت آموزشي 4 قرارداد همكاري با عناوين دوره‌هاي آموزشي مديريت مواد زائد، دوره‌هاي آموزشي آتش نشاني و خدمات ايمني، ساخت 2 فيلم و 20 كاست آموزشي و سمينارهاي آموزشي را با سازمان شهرداري‌ها و دهياري‌هاي كشور تنظيم و منعقد كرد.

هدف از برگزاري دوره‌هاي كوتاه مدت عمومي و تخصصي در جهاددانشگاهي چيست؟

اين دوره هاي آموزشي با هدف آشنايي جوانان با روشهاي جديد علمي و همچنين افزايش بهره‌وري كاركنان مشاغل مختلف سازمان‌ها و نهادهاي كشور و كمك به نيروي انساني جوياي كار برگزار مي شود. فراگيراني كه از اين دوره‌ها در 42 واحد و پژوهشكده جهاددانشگاهي در سراسر كشور در سال 1383 بهره‌مند شده‌اند 336757 نفر مي‌باشند و از اين تعداد 189239 نفر در دوره‌هاي كوتاه مدت عمومي _ تخصصي و 147391 نفر در دوره‌هاي آموزشي كاركنان دولت شركت كرده اند. در سال 84 نيز با توجه به اينكه هنوز بعضي از واحدها گزارش خود را ارائه نداده‌اند تاكنون آمار نشان مي‌دهد كه حدوداً 370433 نفر در واحدهاي جهاددانشگاهي دوره‌هاي آموزشي عمومي و تخصصي را گذرانده‌اند .

 

عناوين اين دوره هاي آموزشي چيست؟

برگزاري 10 كارگاه آموزشي مديريت مواد زائد در 10 شهر اصفهان، كرج، بندرعباس، اهواز، رشت، كرمانشاه، كرمان، مشهد، شيراز و تبريز توسط واحدهاي صنعتي اصفهان، تربيت معلم، هرمزگان، خوزستان، پژوهشكده محيط زيست، كرمانشاه، كرمان، مشهد، فارس و آذربايجان‌شرقي براي 800 نفر از شهرداران، كارشناسان و مديران خدمات شهري شهرداري‌هاي 30 استان كشورو برگزاري 9 كارگاه آموزشي آتش نشاني و خدمات ايمني در 9 شهر شيراز، كرمانشاه، رشت، تبريز، اهواز، كرمان، اصفهان، مشهد و تهران توسط واحدهاي فارس، كرمانشاه، گيلان، آذربايجان شرقي، خوزستان، كرمان، صنعتي اصفهان، مشهد و صنعتي شريف براي 576 نفر از دهياران 30 استان از جمله اين كارگاه ها است.


در خصوص همكاري آموزشي جهاددانشگاهي و سازمان شهرداري ها ودهياري ها توضيح دهيد؟

در نيمه دوم سال 1384 با توافقات حاصله با دفتر آموزش و مطالعات كاربردي سازمان شهرداري‌ها و دهياري‌هاي كشور نظام نامه آموزشي شهرداري‌ها با 306 عنوان دوره آموزشي براي كارشناسان شهرداري‌ها و نظام نامه آموزشي دهياري‌ها با 41 عنوان دوره آموزشي براي دهياران در اختيار معاونت آموزشي جهاددانشگاهي قرار گرفت. اين نظام نامه‌ها طي بخشنامه‌اي به تمامي واحدهاي جهاددانشگاهي ارسال گرديد تا براي انعقاد قرارداد دوره‌هاي آموزشي مورد نياز دفاتر شهري و روستايي استانداري‌هاي كشور اقدام نمايند.

اغلب واحدهاي جهاددانشگاهي براساس نظام نامه‌هاي مذكور توانستند قراردادهاي همكاري آموزشي را منعقد كنند و در حال حاضر اين واحدها در حال اجراي دوره‌هاي آموزشي فوق مي‌باشند، البته لازم به ذكر است اين قراردادها قابل تمديد است.

  

دوره هاي آموزشي ضمن خدمت در جهاددانشگاهي به چه شكلي اجرا مي شود؟

 دوره هاي ضمن خدمت در اين معاونت ً در 3 دسته تقسيم بندي مي شوند که عبارتند از:

الف - دوره‌هاي آموزش ضمن خدمت اجرا شده طي سالهاي 85 – 80 كه شامل دوره كارداني ضمن خدمت امور اداري در سال 1380با حضور چهل نفر از اعضاي واجد شرايط و دوره كارداني امور مالي در سال 81

با حضور 40 نفر از اعضا ميباشد.

ب - دوره‌هاي آموزش ضمن خدمت در حال اجراشامل:

1- دوره آموزش ضمن خدمت كارشناسي ارشد مديريت پژوهش

اين دوره در يکصد و هفتاد و پنجمين جلسه شوراي علمي جهاددانشگاهي در تاريخ 13/10/82 به تصويب نهايي رسيد. پژوهشكده علوم انساني و اجتماعي به عنوان مجري اين دوره را از مهر ماه سال 1383 با پذيرش و ثبت نام 20 نفر از واجدين شرايط آغاز کرد و در حال حاضر 16 نفر از کارشناسان جهاددانشگاهي در اين دوره شاغل به تحصيل مي‌باشند.

2- دوره كارداني ضمن خدمت امور اداري در استان‌هاي اصفهان و خوزستان.

آزمون اين دوره براي 36 نفر از واجدين شرايط در واحدهاي صنعتي اصفهان و اهواز در تاريخ 30/10/84 برگزار شد و متعاقباً اين دوره از نيمسال دوم سال تحصيلي 85-84 آغاز شد و هم اكنون در حال انجام است

ج - دوره‌هاي آموزش ضمن خدمت در دست اقدام شامل:

1- دوره آموزش ضمن خدمت كارشناسي ارشد مديريت مراكز آموزشي

طرح پيشنهادي دوره مديريت مراكز آموزشي در گردهمايي سراسري معاونان آموزشي واحدها و پژوهشكده‌هاي جهاددانشگاهي در آذرماه سال 1382 مطرح گرديد و بر اساس نيازسنجي انجام شده در سال 83 سرفصل دوره تدوين و جهت تاييد به شوراي علمي ارسال گرديده است.

2- دوره كارداني آموزش ضمن خدمت امور فرهنگي

مشخصات كلي سرفصل و برنامه‌هاي درسي اين دوره به حوزه معاونت فرهنگي ارسال و پس از اعمال ديدگاه‌هاي صاحبنظران آن حوزه براي اعمال نظر كارشناسي بيشتر براي تني چند از مديران فرهنگي دانشگاه و جهاددانشگاهي ارسال و براي تصويب در دستور كار شوراي علمي قرار گرفته است.

علاوه بر دوره هاي ضمن خدمت فوق الذکر، دوره‌هاي زير در مقطع كارشناسي ارشد جهت بررسي و تاييد به دفتر گسترش آموزش عالي ارسال شده است:

1- مديريت كيفيت

2- مهندسي مالي

3- مديريت سوانح و بلايا

و دوره‌هاي زير نيز در مقطع كارشناسي ارشد در دست بررسي مي‌باشد:

1- دين پژوهي

2- مديريت پروژه

3- دوره تخصصي كوتاه مدت مديريت آموزشي

 

در پايان اگر نكته اي باقي مانده بفرماييد.

 معاونت آموزشي جهاددانشگاهي با تكيه بر تجربيات موفق خود و استفاده از اساتيد مجرب توانسته تعداد زيادي از دانشجويان دوره‌هاي كوتاه مدت و بلندمدت را آموزش دهد و اميدواريم در آينده بتوايم در سطح كشور بيشترين فراگيران را به جهاددانشگاهي اختصاص دهيم.ح/الف 

٠٩:٤١ ١٩/٠٤/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد