١٨:٢١ ٠١/٠٩/١٤٠٣
گفت و گو
سرپرست سازمان دانشجويان اين نهاد:
جهاددانشگاهي با بهره گيري از توانمندي هاي دانشجويان در عرصه محروميت زدايي فعاليت مي كند

اشاره:
جهاددانشگاهي در سال هاي اخير با تاسيس سازمان دانشجويان رويكردي جديد به مقوله محروميت زدايي با بهره گيري از توان و ظرفيت هاي موجود در ميان دانشجويان و دانشگاهيان داشته است.تشكيل شاخه حمايت از محرومان در سازمان دانشجويان،برگزاري همايش مهراران،برگزاري اردوهاي جهادي و...از مهمترين اقدامات جهاددانشگاهي در اين راستا بوده است.
در همين راستا نخستين جشنواره دانشجويي مهرباران نيز اول آبان ماه از سوي سازمان دانشجويان جهاددانشگاهي در دانشگاه علوم پزشكي تهران برگزار مي شود.
به منظور آشنايي بيشتر با فعاليت هاي سازمان دانشجويان در عرصه محروميت زدايي و و ابعاد مختلف جشنواره مهرباران گفتگويي را با سعيد بابايي سرپرست اين سازمان ترتيب داديم كه در ادامه از نظر مي گذرد.  


-آقاي بابايي در ابتدا درخصوص اهداف و روند شكل‌گيري شاخه حمايت از محرومان سازمان دانشجويان جهاددانشگاهي توضيح دهيد .
يكي از فعاليت‌هاي مورد توجه سازمان دانشجويان كه از بدو تاسيس مورد توجه قرار گرفت بحث فعاليت‌هاي اجتماعي دانشجويان بود. بنا بود در اين قسمت با فراهم نمودن قسمت‌هاي مختلف
جهت بهره‌گيري و مشاركت دانشجويان، زمينه‌هاي حضور آنان در اجتماع فراهم شود. يكي از قسمت‌هاي مورد بحث مشاركت دانشجويان در امر محروميت‌زدايي بود. پس از فعاليت مجدد سازمان در آغاز سال 1384 نخستين فعاليتي كه به صورت جدي پيگيري شد و جهت آن برنامه‌هايي تدوين شد، شاخه حمايت از محرومان سازمان بود كه در اولين گام نخستين گردهم‌آيي گروه‌هاي دانشجويي حامي محرومان "مهرباران" را در اسفند ماه سال 1384 برگزار نمود.

- به نظر شما نهادينه‌كردن فرهنگ حمايت از محرومان در جامعه و به ويژه دانشگاه‌ها نيازمند چه لوازم و اقداماتي است؟

به منظور نهادينه كردن فرهنگ حمايت از محرومان در جامعه و به ويژه در دانشگاه‌ها نيازمند چند موضوع هستيم. اول شناخت صحيح از مقوله محروميت است . دومين موضوع نحوه برخورد صحيح ومدارا و درمان اين معضل اجتماعي است . بسياري از مواقع كمك‌هايي كه توسط خيران و دلسوزان صورت مي‌گيرد نه تنها باعث علاج واقعه، بلكه سبب وخيم‌تر شدن اوضاع و تبديل محروم به يك صدقه گيرنده‌ي حرفه‌اي و مادام العمر است.
مسئله سوم ياري گرفتن از تشكل‌هاي مردم نهاد در كنار سازمان ها و نهادهاي دولتي است كه در حال حاضر در دانشگاه‌ها، اين تشكل‌ها حركت رو به رشدي را شاهد مي‌باشند.

- جهاددانشگاهي در حوزه محروميت‌زدايي و حمايت از محرومان چه نقشي برعهده دارد؟

در سال‌هاي نخست تشكيل اين نهاد انقلابي، براساس شرايط خاص زماني رويكرد ويژه‌اي در جهاددانشگاهي نيز وجود داشت كه البته در پي گذشت سال‌هاي دفاع مقدس و دوران سازندگي اين رويكرد به موارد ديگري تبديل شد. در حال حاضر با توجه به اشاره‌ي مقام معظم رهبري نسبت به راقي بودن فعاليت‌ها در جهاددانشگاهي؛ وظيفه‌ي اين سازمان رويكرد علمي و تخصصي به مقوله‌ي محروميت‌زدايي و نشر آن در تشكل‌هاي دانشجويي حامي محرومان است .

- درخصوص روند برگزاري همايش سالانه مهر باران و همچنين نخستين جشنواره مهرباران توضيح دهيد.

نخستين همايش دانشجويان حامي محرومان "مهرباران" در اسفند ماه سال 1384 و متعاقب آن دومين همايش در اسفند ماه سال 1385 برگزار گرديد. اين همايش با اهداف برپايي نمايشگاه دستاوردهاي سازمان‌ها و گروه‌هاي دانشجويي حامي محرومان، تقدير از گروه‌هاي دانشجويي فعال در حوزه محروميت‌زدايي، تقدير از حاميان فعاليت‌هاي دانشجويان در عرصه حمايت از محرومان، ديدار گروه‌هاي دانشجويي با مسؤولان نظام، برگزاري كارگاه‌هاي تخصصي جهت آموزش شركت‌كنندگان در فعاليت‌هاي خيرخواهانه، نشست با مديران نهادهاي مسئول در حوزه حمايت ازمحرومان، نشست گروه‌هاي دانشجويي حامي محرومان و راه اندازي شبكه ارتباطي بين گروه‌هاي دانشجويي حامي محرومان برگزار گرديد. با توجه به لزوم عنايت همه جانبه به مقوله‌ي فعاليت‌هاي دانشجويي در عرصه حمايت از محرومان اين همايش‌ها با مشاركت كميته امداد امام خميني (ره)، سازمان بهزيستي كشور، سازمان جوانان جمعيت هلال احمر، ستاد اجرايي فرمان حضرت امام (ره)، سازمان ملي جوانان، نهاد مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها ، وزارت علوم، تحقيقات و فن‌آوري، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، دانشگاه آزاد اسلامي، خبرگزاري دانشجويان ايران، پرشين بلاگ، شبكه سوم سيما و معاونت فرهنگي واحدهاي جهاددانشگاهي سراسر كشور برگزار گرديد.
لزوم گسترش فرهنگ محروميت‌زدايي در جوامع دانشگاهي سبب شكل‌گيري جشنواره فرهنگي، دانشجويي مهرباران شد. اين جشنواره با موضوعات فرهنگ جهادي، احسان و نيكوكاري و محروميت‌زدايي در بخش‌هاي عكس، خاطره دانشجويي، شعر ، مقاله و ايده هاي نو برگزار گرديده است و از آثار برتر در اختتاميه اين جشنواره كه در 1 آبان 1386 در دانشگاه علوم پزشكي تهران برگزار خواهد گرديد، تقدير به عمل خواهد آمد.

- به نظر شما اين جشنواره چه نقشي در تغذيه فرهنگي و بالندگي فكري دانشجويان دارد؟

اهداف اصلي برگزاري جشنواره فرهنگي، دانشجويي مهرباران فرهنگ‌سازي جهت انجام فعاليتهاي خيرخواهانه در جوامع دانشگاهي، ترويج فرهنگ فعاليت‌هاي جهادي و خيريه در جامعه و گام نهادن در جهت استقرار عدالت اجتماعي با پشتوانه‌ي جامعه‌ي دانشگاهي بوده است. در مسائل فرهنگي گام اول، متمركز نمودن افكار عمومي بر روي مقوله‌اي خاص است كه رجوع هنرمندان و انديشمندان به تبع آن موضوع محروميت مورد توجه عامه‌ي دانشجويان نيز خواهد شد.

- در صورت امكان برنامه‌هاي آتي سازمان دانشجويان در زمينه محروميت زدائي نيز تشريح كنيد.
برنامه‌هايي كه به لطف و ياري خداوند در حال پيگيري جهت برگزاري در اين شاخه مي‌باشد عبارتند از:
1- برگزاري سومين همايش دانشجويي حمايت از محرومان "مهرباران" ارديبهشت ماه 1387
2- برگزاري اردوهاي تحقيقاتي دانشجويي در عرصه محروميت زدايي
3- راه اندازي سايت مهرباران جهت پوشش فعاليت‌هاي مركز و معرفي گروه‌هاي دانشجويي حامي محرومان
4- راه اندازي شبكه ارتباطي اعضاي گروه‌هاي دانشجويي حامي محرومان
5- برگزاري نشست‌هاي هم‌انديشي با حضور دانشجويان فعال و پيشكسوتان عرصه محروميت زدايي
6- انتشار نشريه‌ي تخصصي جهت بررسي مقوله فقر و فعاليت‌هاي صورت گرفته در اين حيطه
7- برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي جهت بالا بردن بهره‌وري فعاليت‌هاي دانشجويي
8- طرح اخوت

- لطفاً اگر در پايان مطلبي داريد بفرماييد.

فعاليت در زمينه‌ي محروميت‌زدايي منحصر به يك سازمان و يك تشكل خاصي نيست. اگر بنا داريم به سوي ريشه‌كني فقر در جامعه حركت نمائيم. گام اول آن ايجاد هماهنگي بين تمام نهادهاي تولي و اجراي كامل تمام قوانين و در نظرگرفتن اقشار آسيب‌پذير در تمامي شئون جامعه است. قطعاً در اين راه نبايد تنها بسنده به دعا جهت ظهور حضرت منجي (عج) نمائيم بلكه وظيفه داريم در حد توان خود در اين راستا گام برداريم.#$

١٤:٢٤ ٢٣/٠٧/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد