١٨:٣٢ ٠١/٠٩/١٤٠٣
گفت و گو
تهيه كننده برنامه تلويزيوني پيشگامان جهاد علمي:
توانمندي هاي جهاددانشگاهي بي نظير و شگفت انگيز است

اشاره:
برنامه تلويزيوني پيشگامان جهاد علمي فرصتي مناسب براي معرفي دستاوردهاي علمي  و فرهنگي جهاددانشگاهي در سراسر كشور بود،كه در 26 قسمت طي نه ماه از دي ماه سال
گذشته تا شهريور امسال پخش شد.در تهيه اين برنامه  افراد زيادي مشاركت داشتند، اما خواهر گرامي سركارخانم مريم فيروزي در اين ميان نقشي ويژه داشت.وي از ابتدا به عنوان تهيه كننده برنامه تلاشي بي وقفه و مستمر داشت و با تمام توان همت خود را صرف معرفي دستاوردهاي اين نهاد انقلابي به شكل مطلوب نمود.
به منظور آگاهي بيشتر مخاطبان با روند تهيه اين برنامه گفت و گويي را با خانم فيروزي تهيه كننده برنامه ترتيب داديم كه ماحصل آن در ادامه از نظر مي گذرد. 

- لطفاً در ابتدا درخصوص روند تهيه برنامه تلويزيوني پيشگامان جهاد علمي توضيح دهيد.
به دنبال آشنايي با فعاليتهاي متنوع علمي، پژوهشي، فرهنگي، آموزشي و اشتغال در بخشهاي مختلف جهاددانشگاهي فكر ساخت مجموعه برنامه‌اي كه به وسيله آن امكان آشنايي مردم با اين تلاشها فراهم شود در من ايجاد شد و پس از حضور آقاي دكتر منتظري در يكي از برنامه‌هاي شبكه چهار كه به تهيه‌كنندگي اينجانب توليد و پخش مي‌شد اين آشنايي بيشتر شد و پس از بررسي‌هاي اوليه و تشكيل چند جلسه توجيهي در دفتر روابط عمومي جهاددانشگاهي و دريافت اطلاعات بيشتر درخصوص فعاليتهاي جهاد و بهره‌گيري مستقيم و مداوم از راهنمائيهاي برادر ارجمند جناب آقاي مهندس حسيني اين برنامه طراحي و در ابتدا توسط جهاددانشگاهي و سپس شبكه چهار سيما تصويب شدو از طرف ديگر خوشبختانه در سال 1383 بودجه‌اي توسط سازمان مديريت و برنامه ريزي كل كشور براي ساخت برنامه هاي تلويزيوني با عنوان «بودجه مصوب جهت توليد و پخش برنامه‌هاي مشترك براي سازمان صدا و سيما» براي برخي از نهادها و وزارتخانه‌ها اختصاص داده شده بود كه با درايت و پيگيري‌هاي روابط عمومي جهاددانشگاهي در آخرين روزهاي سال 1383 اين بودجه در اختيار شبكه چهار قرار گرفت و كار ساخت اين برنامه آغاز شد.

- اين برنامه چه حوزه‌هايي از فعاليت‌هاي جهاددانشگاهي را دربر مي گرفت.
فكر مي‌كنم اين برنامه شامل تمامي فعاليتهاي جهاددانشگاهي از جمله حوزه‌هاي پژوهشي – آموزشي – فرهنگ- اشتغال مي‌شود.

- تهيه برنامه پيشگامان علمي با چه هدفي انجام شد؟
شايد اولين هدفي كه از ساخت اين برنامه به نظر مي‌رسد آشنايي بيشتر مخاطبان با فعاليتهاي جهاددانشگاهي باشد ولي آنچه كه در واقع پس از توجه به اين مجموعه برنامه براي بيننده به روشني آشكار مي‌شود گستردگي حيطه فعاليتها و تلاشهاي گسترده و خستگي ناپذيري است كه توسط عده‌اي جوان كم تجربه ولي باانگيزه در ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي آغاز شده و امروز به يك مجموعه بي‌نظير علمي و فرهنگي، آموزشي در كشور تبديل شده و آن جوانان ارزشمند امروز مديران عالي و كارآمد و منحصر به فردي هستند كه آشنايي با آنها و كار در حضورشان دنيايي متفاوت را پيش روي جوانان امروز مي‌گشايد و بسياري از موفقيتهاي علمي و ابداعات پژوهشي و به كارگيري روشهاي آموزشي و فرهنگي و اشتغال‌زايي براي نخستين و به بهترين شكل توسط آنها انجام شده و مي‌شود.

- درخصوص سختي‌ها و مرارت‌ها از يك طرف و مزايا و تجارب تهيه برنامه پيشگامان جهاد علمي براي سركار عالي و همكارانتان صحبت كنيد.
عمده‌ترين مشكلي كه در ساخت اين برنامه داشتم تنوع موضوعات برنامه بود چرا كه معمولاً در هر مجموعه برنامه تلويزيوني يك موضوع واحد وجود دارد و قسمتهاي مختلف هر برنامه در واقع بخشهاي مختلف همان موضوع هستند به طورمثال مجموعه برنامه با موضوعات پزشكي – يا مهندسي – يا اجتماعي با يك عنوان خاص- فرهنگي با توجه به يك طرح موضوعات ويژه .... اما در اين مجموعه برنامه 26 قسمتي از موضوعات مربوط به علوم پزشكي گرفته تا فني مهندسي ، آموزشي ، فرهنگ ، انتشارات، اشتغال ديده مي‌شود كه معمولاً در ساخت برنامه هاي تخصصي كمتر چنين وضعيتي معمول است. اين شايد سخت ترين قسمت كار ما بود و از طرف ديگر همين موضوع و تنوع گسترده كار باعث شده تا برنامه‌اي كه در مجموع طي 6 ماه تا حداكثر يكسال مي‌بايست ساخته مي‌شد حدود دو سال و نيم طول كشيد ولي به هر حال همانگونه كه قبلاً عرض كردم فرصتي استثنايي را براي آشنايي با پوياترين مركز علمي فرهنگي كشور براي من و همكارانم فراهم كرد كه در كارنامه كاري و تجربي ما برايمان موجب افتخار است.

- فكر مي‌كنيد تهيه و پخش اين برنامه در درجه اول چه تاثيري بر جامعه علمي و در درجه دوم چه تاثيري در آشنايي جامعه با فعاليت‌هاي جهاددانشگاهي دارد؟
يكي از مهم‌ترين اهداف برنامه سازي ارائه الگوهاي مطرح در زمينه‌هاي مختلف علمي براي جوانان و جامعه دانشگاهي كشور است كه مهم‌ترين تاثير آن الگوپذيري، خودباوري و ايجاد غرور در افراد و بخصوص جوانان آن جامعه است. حال ارائه اين الگو در قالب فعاليتهاي جهاددانشگاهي به نظرمن اين برتري را دارد كه جوانان دانشجو كه پوياترين و پرنشاط ترين و تاثيرگذارترين دوره زندگي خود را در دانشگاهها سپري مي‌كنند اگر با اين نهاد و توانمنديهاي آن آشنا شوند مي‌توانند تمام نيازهاي مختلف زندگي علمي ، اجتماعي، فرهنگي و حتي سياسي خود را به درستي پاسخگو باشند. زيرا جهاددانشگاهي نه تنها هدايت كننده و حمايت كننده طرحهاي ملي پژوهشي دانشجويان است بلكه با طراحي فعاليتهاي متنوع فرهنگي و اجتماعي ابعاد مختلف وجودي او را هم پرورش مي‌دهد و حتي براي اوقات فراغت نيز برنامه‌هاي جالب و سالمي را تدارك ديده و در كنار آن حتي مي‌توان به نيازهاي عميق ديني و مذهبي فردي و جمعي هم پاسخ داد. من اميدوارم تمام موارد ذكر شده را بتوان در تصاوير اين برنامه ديد (تلاش شده كه اينگونه باشد).

- آيا در آينده نيز همكاري شما با جهاددانشگاهي ادامه خواهد داشت؟
بله در صورت نياز و بنا به ضرورت، همكاري با جهاددانشگاهي براي من باعث افتخار است.

- شما تهيه كننده برنامه‌اي بوديد كه به معرفي جهاددانشگاهي در حوزه‌هاي مختلف مي‌پرداخت. به عنوان يك تهيه كننده كه از فعاليت‌هاي جهاددانشگاهي در بخش هاي مختلف بازديد كرده‌ايد توانمنديها و دستاوردهاي اين نهاد را چگونه ارزيابي مي‌كنيد.
همانطور كه مي‌دانيد بنا به ضرورت ساخت اين برنامه من با بسياري از فعاليتهاي جهاددانشگاهي از نزديك آشنا شده‌ام و در طي مدت 5/2 سال گذشته مداوم با جهاددانشگاهي و جهادگران آن در ارتباط بوده‌ام به نظر من توانمنديهاي جهاد بي‌نظير و شگفت‌انگيز است .

- در خاتمه اگر صحبتي داريد بفرماييد.
از اينكه امكان اين همكاري برايم فراهم شد بسيار خوشحالم و اميدوارم توانسته باشم گوشه‌اي از خدمات گسترده جهاددانشگاهي طي 26 سال گذشته را به تصوير بكشم و با كمك و ياري تمام جهادگران عزيزي كه ما را حمايت و هدايت كردند اين برنامه‌ها مستنداتي باشند براي آيندگان. در پايان نيز از لطف و مراحم عزيزاني كه بدون حمايت آنها اين مهم امكان پذير نمي‌شد صميمانه سپاسگزارم و لازم مي‌دانم از آقاي دكتر طيبي رياست محترم اين نهاد و آقاي دكتر منتظري كه مساعي ايشان در انجام اين كار حصول به اين نتيجه را ممكن كرد، تشكر كنم  و در آخر اضافه كنم در طي سالهاي خدمتم در سازمان صداو سيما تاكنون با مجموعه روابط عمومي به عنوان بازوي ارتباطي هر سازمان با ساير سازمانها و نهادها، كه تا اين حد به وظايف خود آشنا بوده و انگيزه حرفه‌اي ، خستگي ناپذير و در حوزه‌هاي مختلف وظايف خود را پيگيري نمايد كار نكرده بودم براي همه شما و مديركل محترم روابط عمومي جهاددانشگاهي آقاي مهندس حسيني آرزوي موفقيت و سلامت دارم و اطمينان دارم با درايت و آينده نگري و خوشفكري كه در مجموعه جهاددانشگاهي و به ويژه رياست محترم اين نهاد ديده‌ام روزهاي بسيار درخشاني در پيش روي اين نهاد انقلابي خواهد بود. بازهم سپاسگزارم.#

٠٨:٤١ ١٦/١٠/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد