١٨:٢٩ ٠١/٠٩/١٤٠٣
گفت و گو
گفتگو با معاون پژوهشي جهاددانشگاهي واحد خوزستان؛
رفع نيازهاي پژوهشي استان محور برنامه هاي جهاددانشگاهي است

اشاره:
تحقيق و پژوهش يكي از مهمترين سرفصل هاي فعاليت جهاددانشگاهي بعنوان يك نهاد علمي و فرهنگي است و اين نهاد با تأسيس و راه اندازي مراكز تحقيقاتي و پژوهشكده هاي متعدد در حال حاضر سهم قابل توجهي از فعاليتهاي تحقيقاتي كشور را به خود اختصاص داده است.در همين راستا روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد خوزستان گفتگوي صميمانه اي با عبدالرحمن يزدي پور معاون پژوهشي اين واحد انجام  داده  كه در ادامه تقديم مي شود.

لطفا در ابتدا درباره فعاليتهاي معاونت پژوهشي جهاددانشگاهي واحد خوزستان توضيح دهيد.
حوزه پژوهشي جهاددانشگاهي واحد خوزستان داراي سه گروه پژوهشي روان شناسي ، حاصلخيزي خاك و توسعه پايدار و آموزش بهداشت ويك مركز خدمات  تخصصي پزشكي ميباشد كه طي سالهاي گذشته منشأ اثرات مفيدي در عرصه هاي علمي و خدماتي به جامعه و استان خوزستان شده است .
در عرصه هاي علمي گروههاي سه گانه پژوهشي اين معاونت در قالب طرح هاي شبكه برنامه گروههاي پژوهشي  و پروژه هاي داراي اولويت هاي استاني سالانه تحقيقات و مطالعات متعددي  در زمينه هاي مختلف علوم انساني ، كشاورزي و پزشكي ( سلامت ) انجام داده است .
در حوزه خدمات تخصصي نيز مركز خدمات تخصصي پزشكي در بخش هاي آزمايشگاه تشخيص طبي ، داروخانه ، دندانپزشكي ، كلينيك و پاراكلينيكي سالانه بالغ بر 000/600 نفراز خدمات تخصصي پزشكي اين مركز بهرمند مي شوند .
وضعيت فعلي گروه هاي زير نظر معاونت پژوهشي  به چه صورت مي باشد؟
اين معاونت داراي سه گروه پژوهشي مي باشدكه دو گروه آن يعني گروه هاي پژوهشي روان شناسي و حاصلخيزي خاك و توسعه پايدار داراي موافقت قطعي از معاونت پژوهش و فناوري دفتر مركزي مي باشند و در قالب شبكه برنامه پژوهشي گروه ها پروژه هاي تحقيقاتي مرتبط با حوزه هاي خود را انجام ميدهند . لازم به ذكر است در گروه روانشناسي با توجه به نياز استان و در راستاي سياست هاي كلان ، پروژه هاي تحقيقاتي شبكه برنامه به طور اخص به جوانان و مسائل و مشكلات فرا روي جوانان متمركز مي باشد و هم اكنون پروژه هاي تحقيقاتي اين شبكه در زمينه هاي : ارزشهاي فردي و اجتماعي حاكم بر جوانان ، نگرش جوانان به مذهب ، ميزان مشاركت جوانان در امور اجتماعي ، بررسي  سلامت رواني جوانان ، ميزان اميد به آينده در جوانان و بررسي پديده مهاجرت جوانان در حال اتمام ميباشند. همچنين با توجه به جايگاه ويژه اين گروه و تعاملات مثبت با ساير دستگاهها و سازمانهاي اجرايي ذيربط استاني هم اكنون بيش از 8 طرح تحقيقاتي و مطالعاتي را با سازمان ها و دستگاههاي استاني در دستور كار خود دارد. در خصوص گروه پژوهشي حاصلخيزي خاك و توسعه پايدار نيز بايد گفت اين گروه نيز در حال اجرا پروژه هاي تحقيقاتي خود در قالب شكه برنامه گروه در زمينه حاصلخيزي خاك و بررسي 7 طرح پژوهشي ـ مطالعاتي و خدمات تخصصي در حوزه كشاورزي با سازمان هاي مختلف استاني از قبيل سازمان آب و برق خوزستان ، سازمان محيط زيست استان و.... جهت انجام مي باشد.
گروه پژوهشي آموزش بهداشت نيز يكي ديگر از گروههاي اين معاونت داراي موافقت اصولي از معاونت پژوهش و فنآوري دفتر مركزي است كه از سال 1382 همزمان با اخذ موافقت اصولي تاكنون بيش از پروژه تحقيقاتي را با موافقت شاخه پژوهشي دفتر مركزي با اتمام رسانيده است و هم اكنون درصد اخذ موافقت قطعي و تنظيم شبكه برنامه گروه هستيم.

در خصوص طرحها و قراردادهاي پژوهشي ، تحقيقاتي و مطالعاتي اجرا شده و يا در دست اجراي اين معاونت را توضيح دهيد.
حوزه پژوهشي واحد ،  فعاليتهاي تحقيقاتي ـ مطالعاتي خود را در دو بخش انجام مي دهد :
بخش اول مربوط به پروژه هاي تحقيقاتي شبكه برنامه گروه هاي پژوهشي و بخش دوم مربوط به پروژه هاي   تحقيقاتي ـ مطالعاتي كارفرمايي درون استاني مي باشد. در سال جاري مجموعاً 7 طرح تحقيقاتي مربوط به شبكه برنامه گروههاي پژوهشي در حال پيگيري هستند كه انشاالله در پايان سال 5 طرح به اتمام خواهد رسيد . دربخش مربوط به پروژهاي تحقيقاتي و مطالعاتي كارفرمايي درون استاني خوشبختانه در سال جاري نيز 14 پروژه در حال بررسي و برخي از آنها در حال انجام مي باشند كه 8 پروژه از آنها در كار گروه پژوهش ، آمار و فناوري اطلاعات استان خوزستان در حال بررسي و تصويب نهايي با اعتباري بالغ بر 000/000/800/1 ريال مي باشند و 6 پروژه ديگر نيز در حال اجرا ميباشند.

اين معاونت با چه شركتها و دستگاههاي اجرايي در انجام طرحهاي خود همكاري داشته است ؟
اين معاونت همواره سعي دارد از طريق ارتباط با دستگاههاي اجرايي استان پروژه هايي را در دستور كار خود قرار دهد كه تقاضا محور و بدنبال رفع نيازهاي پژوهشي استان باشندو با اين هدف خوشبختانه با يك تعامل دو سويه با بسياري از شركتها و دستگاههاي اجرايي استان از جمله : شركت ملي گاز خوزستان ، سازمان جهادكشاورزي خوزستان ، شركت آب و فاضلاب خوزستان ، اداره كل مخابرات استات خوزستان ، اداره كل حفاظت محيط زيست خوزستان ، سازمان صدا و سيماي مركز خوزستان ، اداره كل تعاون خوزستان، اداره كل آموزش فني و حرفه اي خوزستان، سازمان ملي جوانان ، اداره كار و امور اجتماعي خوزستان و .... موجبات انعقاد قراردادهاي متعددي با شركت ها و دستگاههاي اجرايي مذكور شده است. 

ضرورت امر پژوهش در استان خوزستان را چگونه ارزيابي مي كنيد؟
 
 مسلماً لازمه هركاري تحقيق و تفحص در آن مي باشد. با انجام پژوهش نتيجه هر كار اجرايي مؤثرتر خواهد بودو از اتلاف انرژي ، زمان و هزينه جلوگيري خواهد شد . متأسفانه بسياري از كارهاي اجرايي تاكنون براساس آزمون سعي و خطا پيش مي رود كه اين امر خود باعث هدر رفتن نيروي انساني و اعتبارات تخصيصي است و ليكن اگر با صرف هزينه هايي كه قطعاً كمتر خواهد بود ، مي توان تا حدود بسيار زيادي از نتايج پروژه هاي اجرايي موجود مطلع شد و حتي قبل از اجرا به ارزيابي آنها پرداخت .
اهداف جهاددانشگاهي واحد خوزستان را در حوزه پژوهش  ذكر كنيد.
 در راستاي تحقق سند چشم انداز بيست ساله و احراز جايگاه جهاددانشگاهي در سند چشم انداز ، جهاددانشگاهي در صددد ايجاد قطبهاي علم و فنآوري در واحدهاي جهاددانشگاهي در سراسر كشور مي باشد لذا معاونت پژوهشي اين واحد با اين هدف وبا توجه به سند ملي توسعه و مزيتهاي نسبي استان از يك سو و دارا بودن نيروهاي متخصص و متعهد و سابقه فعاليتهاي متعدد پژوهشي و خدمات تخصصي در حوزه هاي علوم انساني ، مهندسي كشاورزي و پزشكي از سوي ديگر در صدد راه اندازي سه مركز تحت عناوين "" مركز پژوهش و خدمات تخصصي علوم رفتاري و اجتماعي"" ،  "" مركز سنجش از راه دور و GIS "" و "" مركز تحقيقاتي درمان هاي ناباروري ART "" مي باشدكه درخواست هاي مربوطه جهت بررسي در كميته هاي تخصصي به دفتر مركزي جهاددانشگاهي ارسال گرديده است.
برنامه هاي آتي معاونت پژوهشي و گروه هاي فعال زير نظر اين معاونت  را توضيح دهيد.
همانگونه كه در بخش قبلي گفته شد از جمله برنامه هاي ميان مدت اين معاونت راه اندازي مركز پژوهش و خدمات تخصصي علوم رفتاري و اجتماعي در حوزه علوم انساني ، مركز سنجش از راه دور  GIS در حوزه كشاورزي و علوم مرتبط و مركز تحقيقاتي درمان هاي ناباروري ART در حوزه پزشكي ميباشد.  

در پايان اگر نكته اي باقي مانده بفرماييد.
از شما و همكارنتان تشكر مي كنم.ح/الف

١٤:٢٥ ٢١/١١/١٣٨٦
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد