اشاره:
سال 1390 از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی در حالی به عنوان سال جهاد اقتصادی معین شد که کشورمان بیش از هر زمانی از سوی آمریکا و غرب تحت تحریم های شدید اقتصادی و تجاری قرار داشت؛ به عبارت دیگر ابتکار حضرت آیت اله خامنه ای در این مقطع زمانی، شرایطی را برای کشور فراهم ساخت تا بیش از هر زمان دیگر مسئولان و مردم شرایط حساس کشور را درک کنند و برای جهاد اقتصصادی در همه زمینه ها بکوشند.موضوع جهاد اقتصادی در شرایطی به عنوان اولویت کشور محسوب می شود که سند چشم انداز توسعه کشورمان نیز برای رسیدن ایران به قدرت اول علمی و فناوری از مهمترین موضوعات است. در راستای این اهداف جهاد در همه زمینه ها یک اولویت محسوب می شود و تلاش همه مدیران و دست اندرکاران در زمینه تحقق این هدف یک اولویت اساسی است. در مصاحبه ای که با مهندس امیر دیزانی رئیس جوان و با انگیزه جهاد دانشگاهی استان قزوین داشتیم موضوع جهاد اقتصادی و اهداف آن در میان گذاشته شد.وی خود را نیروی جهادی معرفی می کند و معتقد است که جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی، بازوی توانای نظام در تحقق منویات رهبر معظم انقلاب برای رسیدن به جهاد اقتصادی است.این مصاحبه را را با هم می خوانیم.
*تعریف جنابعالی از جهاد اقتصادی که رهبر معظم انقلاب آن را شعار سال 90 تعیین فرمودند چیست؟
** جهاد کلمه ای است که در فرهنگ اسلامی معنا می یابد و معمولا مترادف صحیحی برای آن در سایر فرهنگ ها یافت نمی شود. جهاد به معنای جانفشانی کردن است، بمعنای خرج کردن تمامی دارایی های وجودی انسان در راه خداست. جهاد اقتصادی نیز همین گونه معنا می شود، جهاد اقتصادی یعنی با تمام وجود برای رشد اقتصاد جامعه اسلامی تلاش نمودن. یعنی تولید ثروت برای شهروندان مملکت اسلامی.
*نقش علم و فناوری در موضوع جهاد اقتصادی چیست؟
**علم قدرت می آورد. صاحب علم صاحب قدرت و توانایی است. نقش علم و فناوری در تولید ثروت و حرکت جهادگونه ی اقتصادی، نقشی غیرقابل انکار است. قطعا یکی از ارکان جهاد اقتصادی علم است و فناوری. درصورتی که کشور ما و دانشگاه ها و دانشمندان ما، عالم به علم روز دنیا باشند، اقتصدی پویا را برای کشور به ارمغان خواهند آورد.
*نقش جهاد دانشگاهی را در تحقق جهاد اقتصادی چگونه می دانید؟
**موجودیت جهاد دانشگاهی با لفظ مبارک جهاد پیوند خورده است. از ابتدای تاسیس این نهاد انقلابی، شاهد حرکت های بزرگ علمی در جهاد دانشگاهی بوده ایم که هر کدام نیز به نوبه ی خود سهمی شاخص در پویایی علمی و اقتصادی کشور داشته اند. برای بسیاری از مردم و مسوولان کشور، نام جهاد دانشگاهی با پیشرفت های علمی و تولید فناوری روز دنیا در زمینه های مختلف عجین شده که همین امر نقش جهاد دانشگاهی را در موضوع جهاد اقتصادی، نقشی پررنگ و حائز اهمیت قرار داده است.
*ظرفیت های استان قزوین را در این زمینه چگونه ارزیابی می کنید؟
**استان قزوین تقریبا دارای3200 واحد صنعتی است که البته درحدود نیمی از این واحدها طی سال های اخیر به وجود آمده اند. استان اساسا به عنوان استانی صنعتی شناخته می شود و همین صنعتی بودن، زمینه ای مستعد را برای حرکت نظام در راستای شکوفا کردن اقتصاد کشور و اقتصادی جهادگونه به وجود می آورد. قطعا مدیریت صحیح صنعتی در استان، می تواند ما ا روز به روز به آن هدف مقدس نزدیک تر نماید.
*برنامه های جهاد دانشگاهی قزوین در سال جاری و سالهای آتی چه خواهد بود؟
**جهاد دانشگاهی واحد قزوین، اکنون در ابتدای مسیر رشد و توسعه است. با این وجود در آستانه ی برداشتن قدم های بزرگی هستیم که برخی از آنها در حوزه ی فرهنگ و برخی دیگر در حوزه ی پژوهش و فناوری هستند. فرآیند توسعه ای جهاد قزوین به نحوی طراحی شده که در مجموع خروجی آن، ارتقاء سطح فرهنگی استان و همان حرکت جهادگونه ی اقتصادی است. قطعا رشد اقتصاد جهاد دانشگاهی، مسیر خدمت رسانی آن را هموار کرده و ما را در نیل به اهداف عالیه ی نظام مقدس اسلامی یاری می کند. انشاء الله در چند ماه آتی و خصوصا در سال 91 شاهد شکوفا شدن پروژه ها و طرح های فاخر و موثر واحد قزوین هستیم.