١٣:٢٢ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
با تلاش صنعتگر مبتكر ايراني
برج خنك كننده بدون تجهيزات مكانيكي در كشور ساخته شد

برج خنك‌كن بي نياز از تجهيزات مكانيكي از قبيل فن، الكتروموتور، پولي، تسمه، گيربكس، نازل يا نازل‌هاي پرفشار به همت يك صنعتگر مبتكر براي نخستين بار در كشور طراحي و ساخته شد.
مهندس حسين اخوي در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: ‌برج طراحي شده از نوع برج‌هاي خنك كننده اتمسفريك، مستقيم و بدون تجهيزات مكانيكي است. عملكرد برج طراحي شده بر اساس كنوكسيون طبيعي بوده يعني يك جريان همرفت طبيعي، انتقال جرم و خنك شدن آب را در برج باعث مي‌شود.
مهندس اخوي با اشاره به نحوه عملكرد برج طراحي شده، گفت:‌در اين برج با ريزش آب از طريق لوله‌هاي اصلي بر روي پكينگ ها و سطوح خنك كننده، جريان نازكي از آب بر روي سطوح تشكيل مي‌شود كه با وجود هواي محيط و تماس با آب موجود بر سطح، عمل تبخير سطحي به راحتي انجام مي‌شود.
وي ادامه داد: طبق اين روش در قالب چرخه‌يي، آب از تشت برج به سمت پروسه گرمازا پمپاژ مي‌شود و پس از گرفتن گرما و بالا رفتن درجه حرارت آب، مجددا توسط لوله اصلي بر روي سطوح ريخته مي‌شود و عمل تبخير سطحي و خنك شدن آب انجام مي‌شود.
اخوي علت ايجاد جريان هوا را اختلاف دانسيته‌ هوا (DENSITY DIFFRENTIAL) عنوان و خاطر نشان كرد: ايجاد اين جريان هوا بر روي سطوح زياد پكينگ‌ها، انتقال جرم و انجام عمل خنك كنندگي در برج را سبب مي‌شود.
وي در ادامه به ايسنا گفت: عملكرد ترموديناميكي اين برج نياز به نازل يا نازل با فشار بالا براي اسپري آب نداشته و تنها در صورت استفاه از نازل بايد تقسيم آب روي سطوح به صورت يكسان انجام شود.
مهندس اخوي از مزاياي جايگزيني اين برج به جاي نمونه‌هاي مشابه قبلي را صرفه جويي در مصرف برق عنوان و خاطرنشان كرد: هزينه اوليه كمتر براي خريد، نصب، سرويس و نگهداري برج و ‌كاهش آلودگي‌هاي صوتي ايجاد شده به دليل عدم استفاده از فن و الكتروموتور و سبكي برج از ديگر مزاياي اين برج‌هاست.
اخوي با اشاره به نمونه‌هاي مشابه طراحي شده در آمريكا گفت: نمونه‌هاي مشابه برج خنك كننده بدون استفاده از تجهيزات مكانيكي در آمريكا نيز طراحي شده كه علي رغم مزاياي موجود با مشكلاتي از قبيل نياز به نازل‌هاي پرفشار، عدم امكان استفاده از آب معمولي به دليل رسوب گرفتگي در نازل‌هاي برج و ... مواجه بوده و نمونه‌هاي ديگري نيز كه با بدنه هيپربوليكي ساخته مي‌شوند، نياز به منطقه آب و هوايي خاص و هزينه‌ ساخت، نصب و راه‌اندازي و نگهداري بسيار بالايي دارد.
اخوي در پايان به ايسنا گفت: استفاده از اين نوع برج در سايت‌هاي نيروگاهي، صنايع نفت و گاز و پتروشيمي ايران را از طراحان و مشاوران خارجي بي‌نياز مي‌كند.

١٠:٣٨ ٠٩/٠٤/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد