١٣:٢٧ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
براساس يك پژوهش:
مصرف غذاهاي حاوي پروتئين سويا به بهبود نشانه‌هاي يائسگي كمك مي‌كند

نتايج تحقيقات نشان مي‌دهد: مصرف غذاهاي حاوي پروتئين سويا كه غني از ايزوفلاون‌ها هستند مي‌تواند به بهبود نشانه‌هاي يائسگي كمك كند.
به گزارش سرويس «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، نتايج تحقيقات پژوهشگران مؤسسه تحقيقات تغذيه‌يي و صنايع غذايي كشور و دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي نشان مي‌دهد: رژيم غذايي غني از ايزوفلاون‌ها ميزان شدت و تكرر گرگرفتگي دوران يائسگي را كاهش مي‌دهد، به طوري كه ميزان گرگرفتگي در زنان يائسه غربي تقريبا 80 درصد و در زنان آسايي كه مصرف سويا در آنها بيشتر است، 20 درصد مي‌باشد.
يائسگي يكي از دوره‌هاي طبيعي در زندگي زنان محسوب مي‌شود كه در اين دوران به دليل اين كه كمبود ترشح استروژن در بدن رخ مي‌دهد، اعمالي كه به طور طبيعي توسط استروژن در بدن انجام مي‌شود، دچار اختلال شده و عوارض خاص آن بروز مي‌كند كه با علائمي مانند گر گرفتگي و خشكي واژينال نمايان مي‌شوند.
بر اساس اين بررسي، به طور معمول براي كاهش اين علائم از هورمون تراپي استفاده مي‌شود اما اخيرا به دليل ايجاد عوارض جانبي، بيشتر محققان به دنبال راه‌هاي ديگر براي جايگزيني به جاي هورمون درماني هستند.
يكي از اين راه‌ها، استفاده از موادي است كه به صورت طبيعي در گياهان وجود دارد و به فيتوكميكال‌ها معروف هستند.
در ميان اين تركيبات، فيتواستروژن‌ها يك گروه از تركيبات غير استروئيدي هستند كه مي‌توانند به گيرنده‌هاي استروژني در حيوانات و انسان متصل شده و بسته به غلظت خودشان و همچنين غلظت هورمون جنسي آندوژن، اثرات استروژني و يا ضد استروژني داشته باشند.
از مهمترين فيتواستروژن‌ها، ايزوفلاونوئيدها مي‌باشند كه به مقدار فراوان در لوبياي سويا و فرآورده‌هاي سويا يافت مي‌شوند.
بررسيهاي اپيدميولوژيك نشان مي‌دهد كه مصرف ايزوفلاونوئيدها به مقدار 40 ميلي‌گرم در روز به مدت دو تا سه ماه مي‌تواند كاهش قابل توجهي در گرگرفتگي ايجاد كند اما در مورد خشكي واژينال اثرات كوچكي ديده شده كه معمولا معني‌دار نبوده است.
به گفته محققان، بيشتر منابع از كفايت ايزوفلاون‌ها در كاهش بروز و شدت گرگرفتگي حمايت مي‌كنند و به عنوان يك انتخاب امن و مؤثر در تخفيف اين علامت شناخته شده است اما در مورد اثر بر خشكي واژينال اطلاعات كافي براي ارزيابي وجود ندارد.
در مجموع مصرف غذاهاي حاوي پروتئين سويا كه غني از ايزوفلاون‌ها هستند مي‌تواند به بهبود نشانه‌هاي يائسگي كمك كند.

١١:٢٣ ١١/٠٤/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد