به همت پژوهشگران موسسه تحقيقات شيلات
گونه ميگوي پاسفيد به صنعت تكثير و پرورش ميگوي ايران معرفي شد
طرح مولدسازي ميگوي پاسفيد (وانامي) در راستاي معرفي اين گونه به صنعت تكثير و پرورش ميگوي ايران به همت محققان مركز تحقيقات آبزيان جنوب كشور وابسته به موسسه تحقيقات شيلات ايران اجرا ميشود.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، به زعم پژوهشگران شيلات، با توجه به مشكلات پيش آمده براي صنعت ميگوي ايران و تنگناهاي موجود در پرورش اقتصادي ميگوي سفيد هندي، به نظر ميرسد كه ميگوي وانامي به عنوان يك گونه جايگزين يا گونه مكمل ميگوهاي بومي ميتواند جايگاه مناسب در صنعت آبزي پروري ايران داشته باشد.
در حال حاضر صنعت تكثير و پرورش ميگوي ايران متكي به تنها گونه پرورشي بومي (ميگوي سفيد هندي) است كه اين عامل سبب محدود شدن امكان رقابت در بازارهاي جهاني شده است.
توجه به گونههايي كه امكان توليد آنها با هزينه كمتري ميسر است يكي از راههاي بهبود توليد و توسعه اين صنعت و همچنين زمينه ساز حضور مداوم در بازارهاي بينالمللي است.
ميگوي وانامي كه بومي آنهاي منطقه آمريكاي لاتين از پرو تا مكزيك ميباشد، به دليل برخورداري از امتيازات ويژه مورد توجه بسياري از كشورهاي شرق آسيا قرار گرفته و مقام نخست در بين گونه هاي پرورشي را كسب كرده است.
در اين راستا پروژه تحقيقاتي بررسي امكان معرفي اين گونه به صنعت تكثير و پرورش ميگوي ايران در استان بوشهر براي اولين بار با موفقيت انجام شد.
اين گونه ميتوانند محدوده وسيع شوري از ٥/٠ تا ٤٥ قسمت در هزار را تحمل كند البته در پژوهشكده ميگوي كشور پرورش آزمايشي اين گونه در شوري ٥٠ قسمت در هزار نيز انجام شده كه نتايج قابل قبول داشته است.
گونه وانامي ميتواند محدوده وسيع درجه حرارت را تحمل كنند در سال ١٣٨٣ ذخيره سازي در دو استخر سايت حله در اواخر مهر ماه صورت گرفت ميگوها توانستند شرايط سخت زمستان را سپري كنند.
گرچه تغذيه و رشد آنها در اين شرايط كاهش چشمگير داشت اما بازماندگي قابل توجه حاصل شد و در حال حاضر حدود ٢٠ هزار عدد از اين ذخيره براي اهداف مولد سازي نگهداري ميشوند كه ميانگين وزن آنها ٣٠ گرم ميباشد.
امكان پرورش متراكم اين گونه وجود دارد در حال حاضر با تراكم ١٥٠ ــ ٦٠ عدد در مترمربع در كشورهاي آسيايي ذخيره ميشود اما پرورش با تراكم ٤٠٠ عدد در متر مربع نيز امكانپذير است.
اين گونه داراي نرخ رشد بسيار بالايي نسبت به ساير گونهها مثل مونودون، سفيد هندي و غيره است.
نرخ رشد حاصله از پرورش اين گونه در استخرهاي حله بيش از ٥/١ گرم در هفته ميباشد
كه دستاوردهاي حاصله امكان دستيابي به وزن ٢٠ ــ ١٨ گرم طي ٩٠ روز پرورش را نشان ميدهد.
ساير مزاياي اين گونه شامل استفاده از سطوح پايين پروتئين در جيره غذايي (٣٥ ــ ٢٠ درصد) امكان سازگاري، مولدسازي و تكثير در شرايط اسارت، بازماندگي بالا در مراحل لاروي و پتانسيل خوب در بازارهاي بينالمللي و غيره عنوان شده است.
١٤:٢٣ ١١/٠٤/١٣٨٥