نخستین مرکز آموزش لاپاروسکوپی در دانشگاه علوم پزشکی تهران راه اندازی شد
رئیس مرکز لاپاروسکوپی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مرکز آموزش لاپاروسکوپی پایه دانشگاه علوم پزشکی تهران با هدف آشنایی جراحان ایرانی با استفاده از ابزار نوین لاپاروسکوپی در جراحی با حداقل تهاجم راه اندازی شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاهی مهر، دکتر "حسین عاشق" امروز در مراسم افتتاح مرکز لاپاروسکوپی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بیمارستان میرزا کوچک خان افزود: در سال 83 ضرورت وجود مرکز لاپاروسکوپی در کشور احساس شد و مرکز آموزش لاپاروسکوپی دانشگاه علوم پزشکی تهران با طراحی تلفیقی از سایر مراکز موجود در جهان کار خود را آغاز کرد.
وی یاد آور شد: متخصصین جراحی عمومی، جراحی زنان و اورولوژی می توانند دراین دوره که یک ماه به طول می انجامد شرکت کنند.
رئیس بیمارستان میرزا کوچک خان گفت: این مرکز با هزینه ای حدود 120میلیون تومان راه اندازی شده که بخشی از این هزینه توسط خیرین و بخش دیگری از شهریه شرکت کنندگان در دوره تأمین شده است.
وی درباره تعداد ثبت نام کنندگان در این دوره گفت: تاکنون 141 نفر در این دوره ثبت نام کرده اند که از این تعداد 21 نفر دوره را به اتمام رسانده و 10 نفر در حال گذراندن دوره هستند. سایر افراد ثبت نام شده نیز در نوبت گذراندن طرح قرار دارند که با توجه به محدودیت فضا به صورت دو گروه پنج نفره کار خود را ادامه می دهند.
"عاشق" افزود: گروه های پنج نفره در یک دوره در اتاق عمل و در دوره دیگر در کارگاه ها دوره آموزشی خود را می گذرانند که برای استفاده آموزشی از اتاق عمل، اتاق عمل های دو بیمارستان آرش و میرزا کوچک خان در اختیار این طرح قرار دارند.
وی خاطرنشان کرد: گواهی معتبر دانشگاه علوم پزشکی تهران به افرادی که این برنامه را با موفقیت به اتمام برسانند اعطا می شود.
در ادامه این مراسم دکتر "عباس ربانی" مدیر گروه جراحی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر لزوم دوره های آموزشی در خصوص لاپاروسکوپی و تجهیزات مناسب برای برگزاری این دوره ها گفت: تجهیزات آموزشی برای فراگیری روش های نوین جراحی لاپاروسکوپی در کاهش زمان عمل جراحی و افزایش مهارت جراحان بسیار موثر است.
مدیر گروه جراحی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه برای آموزش به روز و مدرن نیازمند سفرهای تحقیقاتی مناسب هستند و دانشگاه باید تسهیلاتی را در این خصوص برای اعضای هیئت علمی فراهم کند.
وی با اشاره به برخی مشکلات در بیمارستان های آموزشی دانشگاهی گفت: با وجود اینکه وضعیت جراحی ها در کشور تا حدودی مطلوب است اما اساتید جراحی احساس ناامنی می کنند. در حال حاضر بسیار اتفاق می افتد که دستیاران در عمل جراحی مشکلی را ایجاد می کنند اما تمام مسئولیت بر عهده استاد است که این اتفاقات باید مورد توجه نظام آموزشی دانشگاه قرار گیرد.
ربانی افزود: کمبودهای آموزشی و درمانی در بیمارستان های آموزشی و نحوه آموزش دستیاران (رزیدنت ها) در طولانی مدت تأثیر منفی بر جراحی می گذارد.
به گزارش مهر، لاپاروسکوپی نوعی روش جراحی است که با استفاده از تجهیزاتی خاص در جراحی های داخل شکمی مورد استفاده قرار می گیرد.
١٣:٣٨ ١٢/٠٤/١٣٨٥