رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان:
تجهيز موزهها نخستين گام براي ساماندهي آنهاست
در استان کرمان حدود 10 موزه با کاربريهاي فرهنگي، تاريخي و گردشگري وجود دارند که بهزودي طرح ساماندهي آنها با هدف کاهش مشکلات و معضلات موجود اجرا ميشود.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، علي کارنما ـ رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان کرمان ـ با بيان اين مطلب، تجهيز موزهها به امکانات حفاظتي و تزييني منطبق بر استانداردهاي جهاني را نخستين گام در اين راستا دانست و افزود: با توجه به برنامهريزيهاي انجامشده تا پايان سال 1385 بخش قابل توجهي از سيستمهاي سرمايشي و گرمايشي موزههاي استان بر اساس کاربريهاي آنها تعويض و اصلاح ميشوند.
او با اشاره به اينکه موزهها قلب تپندهي ميراث فرهنگي هستند، گفت: اكنون رسيدگي ويژه به وضعيت موزههاي استان در دستور کار اين سازمان است تا از طريق آن، تعامل بيشتر را بين نسل امروز و يادگارهاي بهجا مانده از گذشتگان سبب شود.
در ادامهي همايش موزهداران استان كرمان، محمود وفايي ـ معاون فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان کرمان ـ نيز در سخناني توجه به وضعيت موزههاي استان را حرکتي مثبت براي معرفي و شناساندن هرچه بهتر تاريخ و فرهنگ اين خطه از کشور ارزيابي كرد و گفت: از آنجايي که از موزهها بهعنوان مراکز هويت و اصالت هر منطقه ياد ميشود، بايد با فراهم كردن زمينههاي لازم اين مکانها را به نقطهي تلاقي فرهنگ و پژوهش تبديل كرد.
وي با اشاره به اينکه اكنون بسياري از مردم ذهنيت مراکز نگهداري آثار و اشياي تاريخي و قديمي را از موزهها دارند، اظهار كرد: واجب است كه با فرهنگسازي و انجام آموزشهاي لازم اين مکانها بهعنوان نقاطي پويا و تاثيرگذار بر فرهنگ و اعتقادات به اقشار مختلف جامعه معرفي شوند.
وفايي همچنين آموزش علوم و فنون مرتبط را به موزهداران استان، يک اصل در راه توسعه و گسترش موزهها برشمرد و اضافه کرد: بايد با ايجاد نگاهي علمي و تخصصي به موزهها تبلوري نوين در عرصهي موزهداري استان بهوجود آورد.
١٤:٣٨ ١٢/٠٤/١٣٨٥