به همت پژوهشگران مركز ملي اقليم شناسي
يك خوشه رايانهيي براي شبيهسازي جريانهاي جوي طراحي و ساخته شد
به همت پژوهشگران مركز ملي اقليم شناسي، يك خوشه رايانهيي براي شبيهسازي جريانهاي جوي طراحي و ساخته شد.
دكتر مجيد حبيبي، رييس مركز ملي اقليمشناسي با اعلام اين مطلب به خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در خراسان خاطرنشان كرد: با توجه به قيمت بالا و هزينه زياد نگهداري سوپر كامپيوترها، اين سيستم سختافزاري با استفاده از 16 دستگاه كامپيوتر موازي شده طراحي شده است.
وي تصريح كرد: هر سيستم به صورت مجزا، يك سيستم كامل است و ميتواند براي مقاصد ديگر نيز مورد استفاده واقع شود.
حبيبي درباره ديگر مزيت هاي اين سيستم گفت: رشد سريع سيستم هاي شبكهيي كه باعث به وجود آمدن وسايلي با قابليت بالا و قيمت پايين شده است، ارتقاي قابليت سيستم هاي كلاستر و كمشدن هزينه اين سيستمها را موجب شده است.
رييس مركز ملي اقليم شناسي ايران افزود: اين سيستم به سادگي قابل توسعه ميباشد و عمل تعويض يك سيستم در كلاستربندي به منظور تعمير آن، بسيار آسان تر از عمل مشابه در ساير سيستم هاي موازي است.
دكتر حبيبي گفت: با اجراي اين پروژه تحقيقاتي، يكي از فنآوري هاي نوين دنيا به سمت بومي شدن سوق پيدا كرده تا براي رفع نياز بخشهاي مختلف كشور و برآوردن نيازهاي محاسباتي در شبيهسازي جريانهاي جوي مورد استفاده قرار گيرد.
وي همچنين در توضيح چگونگي عملكرد كلاستر تصريح كرد: سيستم كلاستر (خوشهيي) از نظر سختافزاري به مجموعهاي از رايانهها اطلاق ميشود كه با استفاده از يك شبكه محلي به هم مرتبط شده و به كمك يك نرمافزار خاص، محيطي هماهنگ و توزيع شده را به وجود ميآورند.
رييس مركز ملي اقليم شناسي در ادامه به ايسنا گفت: عملكرد اين سيستم به نحوي است كه در نهايت از ديد كاربري كه با آن كار ميكند فقط يك سيستم واحد قوي چند پردازندهاي به چشم ميآيد.
وي خاطر نشان كرد: پروژه طراحي و ساخت سيستم كلاستر به منظور راهكاري براي توسعه فنآوري اطلاعات و تامين نيازهاي تخصصي هواشناسي به اجرا درآمده است.
١٤:٣٨ ١٢/٠٤/١٣٨٥