١٥:٢٥ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
يك كارشناس گردشگري:
كارشناسان طرح ملي گردشگري حساسيت لازم را براي تهيه‌ي يك طرح ملي نداشتند

يك كارشناس گردشگري تصريح كرد: رويكرد مشاوران خارجي در طرح ملي گردشگري كپي نبوده، بلكه كارشناسان جوان ايراني به منابع اطلاعاتي كافي براي جست و جو دسترسي نداشتند.
پيام مهستي در گفت‌وگو با خبرنگار گردشگري ايسنا با بيان اين كه طرح ملي گردشگري گزارش ضعيفي از لحاظ فني بود، اظهار كرد: اين طرح از مقياس كلان شروع شده بود و در 100 صفحه به راهكارهاي جزيي ختم مي‌شد.
وي گفت‌: در‌آن دوره همزمان با تهيه‌ي طرح جامع گردشگري، طرح جاده ابريشم در هفت جلد را ارايه كرديم كه سال 81 به عنوان بهترين طرح تحقيقاتي سال شناخته شد، اين درحالي بود كه برخورد و حساسيت كارشناسان طرح جاده‌ي ابريشم بيشتر از كارشناساني بود كه طرح ملي را براي صنعت گردشگري تدوين مي‌كردند.
اين استاد دانشگاه تصريح كرد: رويكرد كارشناسان طرح جاده‌ي ابريشم در مقايسه با كارشناسان طرح ملي گردشگري فني و حساستر بود.
وي ادامه داد: مشاور خارجي همين طرح را در مالزي تهيه و اجرا كرده بود كه براي ايران نيز ارايه شد، ولي انتخاب آن گروه كارشناسان ايراني مشكل داشت.
اين مشاور طرح‌هاي گردشگري خاطرنشان كرد: كارشناسان تهيه كننده‌ي طرح ملي گردشگري بر اساس آگهي خارجي كه در روزنامه‌هاي كثير الانتشار آن زمان چاپ شده بود، از اين موضوع مطلع شده و انتخاب شدند، در حالي كه بسياري از كارشناسان كه از لحاظ دانش زبان انلگيسي در سطح بالايي قرار نداشتند و در روزنامه‌ها نيز دنبال كار نبودند، از موضوع انتخاب كارشناس جهت تهيه طرح جامعه گردشگري مطلع نبودند.
وي تصريح كرد: بايد ميان دو حلقه‌ي زنجيره مشاوران خارجي و كارشناسان جوان ايراني با گروهي از كارشناسان و محققان برنامه ريز و با تجربه كه تعدادآنها نيز در كشور ا ندك نيست، تكيمل مي‌شد.
اين كارشناس گردشگري اظهار كرد: كارشناسان طرح ملي گردشگري در كل كشور، 30 جاذبه‌ي بين المللي را شناسايي و انتخاب كردند، در حالي كه در طرح جاده ابريشم از مسير شرقي - غربي و حاشيه‌ي پنج كيلومتري اين مسير يك هزار و 400 جاذبه‌ شناسايي و در سطح بندي 300 مورد از‌آن‌ها به عنوان جاذبه‌ي بين‌المللي شناسايي و انتخاب شد.
وي افزود: شناسايي جاذبه‌ها به مشاوران خارجي مربوط نمي‌شود، ولي استانداردهاي بين‌المللي تعيين جاذبه را تعيين مي‌كند.
مهستي ابراز كرد: كارشناسان جوان اين طرح، منابع اطلاعاتي زيادي براي جست و جو نداشتند، بنابر اين از منابع اطلاعاتي زمان تحصيل خود استفاده مي‌كردند، در حالي كه مشاوران و كارشناسان طرح‌هاي ديگري همچون جاده‌ي ابريشم از اساتيد دانشگاهي و منابع مورد نظر و تاييد آن‌ها نيز بهره‌مند شدند.
وي نبود دوره‌هاي آموزشي متعدد و نيروهاي با تجربه و متخصص براي اتصال حلقه‌هاي مشاوران خارجي با گروه كارشناسان جوان و تغيير پي در پي مديريت‌ها در كوتاه مدت را از جمله عواملي برشمرد كه سبب شد طرح ملي گردشگري به سرانجام نرسيد.
مهستي گفت: اين طرح در كنار معايب آن حداقل فوايدي داشت كه موجب شد كارشناسان جواني كه بر اساس آن ‌آموزش داده شوند و درحال حاضر نيز در فعاليت‌هاي متعدد از تجربه‌ي تهيه طرح ملي گردشگري استفاده كنند.

٠٩:٠٨ ١٣/٠٤/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد