١٦:٣١ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
به همت پژوهشگران دانشگاه كردستان
حسگرهاي زيستي با استفاده از نانولوله‌هاي كربن در كشور ساخته شد

يك دانشجوي شيمي تجزيه دانشگاه كردستان در تحقيقات پايان‌نامه كارشناسي‌ارشدش با استفاده از كمپلكس‌هاي واناديم و نانولوله‌هاي كربن موفق به ساخت حسگرهاي زيستي شد.
به گزارش خبرنگار «پايان‌نامه» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ، در اين تحقيق با استفاده از روش سل- ژل، الكترود‌هاي كربن سراميكي بدون افزايش معرف ويژه يا حد واسط انتقال الكتروني تهيه شده است.
سل- ژل از روش‌هاي مرسوم براي تهيه مواد سراميكي است، اين فرايند شامل هيدروليز آلكوكسيدها در حضور يك كاتاليزور(اسيد يا باز) است و به دنبال آن واكنش‌هاي تراكمي، منجر به تشكيل يك شبكه سراميكي مي‌شود كه كاربرد زيادي در الكتروشيمي پيدا كرده است.
با تكنيك‌هاي ولتامتري چرخه‌يي، ولتامتري موج مربعي و آمپرومتري، رفتار الكتروشيميايي بيومولكول‌ها در سطح الكترود كربن سراميكي مورد بررسي قرار گرفت و با ساير الكترودهاي جامد مقايسه شده است.
اين حسگر براي تعيين همزمان دوپامين، اسيد يوريك، اسيد آسكوربيك و آدرنالين به كار رفته است.
داده‌هاي بدست آمده از اين تحقيق با كارهاي بسياري مقايسه شده است. اين حسگر داراي مزيت‌هايي از جمله حساسيت بالا، پايداري، سادگي تهيه و توانايي براي تعيين همزمان بيومولكول‌ها را دارد. همچنين از اين حسگر در محيط هاي حقيقي (نمونه‌هاي ادرار و سرم خون) استفاده شده است.
نانولوله‌هاي كربن چند ديواره به عنوان بستر ثابتي براي اتصال كمپلكس‌هاي شيف بيس واناديم (IV) و پورفيرين آهن (II) به عنوان حد واسط هاي انتقال الكترون بكار رفته است.. يك جفت دماغه آندي و كاتدي واضح، پايدار و كاملا برگشت پذير براي هر دو الكترود اصلاح شده با كمپلكس‌ها كه مربوط به Fe+3/Fe+2 و V+4/V+5 مي باشد، مشاهده شده است.
رفتار الكتروشيميايي هر دو الكترود در pH هاي مختلف با استفاده از تكنيك ولتامتري چرخه اي بررسي شده است. براي الكترود اصلاح شده با كمپلكس واناديم ضريب انتقال بار و ثابت سرعت انتقال بار محاسبه شده كه به ترتيب 0/55 و 7s-1 مي باشد. همچنين براي الكترود اصلاح شده با كمپلكس آهن نيز ضريب انتقال بار و ثابت سرعت انتقال بار محاسبه شده كه به ترتيب 0/47 و 8/1s-1 مي باشد. الكترود اصلاح شده با نانولوله كربن/كمپلكس واناديم، اثر الكتروكاتاليزوري خوبي نسبت به يدات، پريدات، برمات و نيتريت در پتانسيل‌هاي مثبت نشان داده است. الكترود اصلاح شده با نانولوله كربن/كمپلكس آهن، اثر الكتروكاتاليزوري خوبي نسبت به يدات، كلرات و برمات نشان داده است. هر دو الكترود اصلاح شده داراي حساسيت بالا، پايداري مناسب، پاسخ سريع و حد تشخيص پائيني هستند. براي هر دو الكترود اصلاح شده اثر الكتروكاتاليزوري با آمپرومتري نشان داده شده است. بنابراين از الكترودهاي اصلاح شده به عنوان دتكتور آمپرومتري براي اكسوآنيون‌ها در سيستم‌هاي كروماتوگرافي و سيستم‌هاي فلو استفاده مي‌شود.
گفتني است، جلسه دفاعيه از پايان نامه كارشناسي ارشد با عنوان «اندازه گيري همزمان دوپامين‏‏‏ يوريك و آسكوربيك اسيد با استفاده از الكترودهاي كربن سراميك تهيه شده به روش سل- ژل: به كارگيري كمپلكس‌هاي واناديم و نانو لوله‌هاي كربن در ساخت حسگرها و بيوحسگرها» كه توسط حسين مام خضري با راهنمايي دكتر سليمي در دانشكده علوم دانشگاه كردستان انجام شده است، دوشنبه 12 تير ماه در آمفي تئاتر دانشكده علوم پايه دانشگاه كردستان برگزار شد.

١١:٠٨ ١٣/٠٤/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد