ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته های گروه علوم پزشکی 6 درصد افزایش یافت
ظرفیت رشته های گروه علوم پزشکی در مجموع 6 درصد افزایش یافته است اما در برخی از رشته ها در مقاطع مختلف این افزایش تا 20 درصد خواهد بود.
دکتر "محمدعلی محققی" در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص افزایش ظرفیت رشته های تخصصی و فوق تخصصی گفت: ظرفیت رشته های پزشکی تابعی از چند عامل است و برای افزایش و یا کاهش آن عوامل متعددی از جمله پیش بینی آینده شغلی، میزان تقاضا برای ورود به آن رشته و نیازهای شناخته شده کاملاً مستند و معتبر کشور تغییر می کند.
معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: این رشته ها از قاعده مستثنی هستند و با توجه به نیاز کشور ظرفیت های آنها تغییر می کند.
وی افزود: در سال تحصیلی جاری کاهش چشمگیری در ظرفیت رشته تخصصی طب اطفال خواهیم داشت اما در مقابل برحسب نیاز کشور ظرفیت پذیرش دانشجوی تخصصی در رشته هایی مانند جراحی اعصاب و ارتوپدی به طور متوسط 20 درصد افزایش می یابد.
محققی یادآور شد: ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته اورژانس و فوریت های پزشکی به طور چشمگیری افزایش می یابد و برای سال تحصیلی که در پیش است برای نخستین بار یک هزار و 800 دانشجو پذیرش می شوند.
وی درباره علت این افزایش گفت: بالاترین علت سال های از دست رفته عمر در کشور حوادث جاده ای است و به همین منظور سیستم سلامت باید به سرعت در تمام جاده های ارتباطی کشور و مکان های مورد نیاز شهری و روستایی که امکان وقوع حادثه ای در آن است، تکنسین آشنا و خبره و آگاه با اصول اولیه اورژانس تربیت کند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: تا زمانی که نیاز بخش سلامت کشور به تکنیسین اورژانس اشباع شود، ظرفیت پذیرش در رشته فوریت های پزشکی افزایش خواهد داشت و به طور طبیعی اگر به سمت اشباع شدن پیش رفت، ظرفیت باید کاهش پیدا کند.
وی در خصوص حذف مقطع کاردانی رشته مامایی اظهار داشت: در حال حاضر بر اساس آمار نظام سلامت دیگر نیازی به تربیت کاردان مامایی وجود ندارد اما در مقابل مقطع کارشناسی مامایی به دو صورت مستقیم در کارشناسی پیوسته و غیر مستقیم در کارشناسی ناپیوسته تقویت می شود.
محققی افزود: این روش موجب ارتقاء علمی رشته مامایی خواهد بود تا کاردان های موجود به تدریج به کارشناس تبدیل شوند. ظرفیت مقطع کاردانی مامایی نیز به سوی ظرفیت بهداشت خانواده و مدارس به عنوان یک نیاز اساسی سوق یافته است.
وی در خصوص نیاز کشور به رشته داروسازی یاد آور شد: در حال حاضر کشور به رشته داروسازی نیاز بیشتری از دیگر رشته های دکتری تخصصی پزشکی دارد و به همین دلیل ظرفیت پذیرش در این رشته در سال تحصیلی جدید 50 درصد افزایش یافته است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حال حاضر کشور نیازی به افزایش ظرفیت در تربیت دانشجوی دندانپزشکی عمومی ندارد. در عین حال چالش تأمین نیروی انسانی دندانپزشکی در مناطق روستایی و طرح پزشک خانواده همچنان موجود است که باید توسط نظام آموزش پزشکی کشور راهیابی شود.
١١:٣٨ ١٣/٠٤/١٣٨٥