عضو هيات علمي دانشگاه بوعلي سينا:
ISI شاخص غيرمتعارفي براي ارتقا اعضا هيات علمي است
ارزشگذاري بيش از حد به مجلات ISI، افت كيفي مجلات داخلي راموجب ميشود
به عقيده يك عضو هيات علمي دانشگاه بوعلي سينا، ارتقا اعضاي هيات علمي نبايد صرفا بر مبناي چاپ مقالات ISI باشد.
دكتر محمدحسين قبادي، عضو هيات علمي دانشگاه بوعلي سينا همدان با بيان اين مطلب در گفتوگو با خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) پيرامون ديگر اولويتهاي ممكن براي ارتقاي عمودي اعضاي هيات علمي گفت: عضو هيات علمي هر مجموعه آموزشي بايد علاوه بر داشتن مقالات ISI حداقل چند طرح تحقيقاتي مستقل از دانشجو و پايان نامه باشد و همچنين ترجمه و تاليف كتاب در سابقه پژوهشي به عنوان شاخصي براي ارتقا مرتبه علمي منظور شود.
دانشيار گروه زمين شناسي دانشگاه بوعلي سينا افزود: در رشتههايي همانند زمين شناسي كشاورزي و به خصوص رشتههاي علوم انساني چاپ مقالات خارجي بسيار مشكل است و گاه به منظور فراهم كردن دادههاي لازم براي نوشتن يك مقاله ISI بيش از يك سال زمان لازم است.
وي تصريح كرد: چاپ تحقيقات اساتيد در مجلات بينالمللي دانشجوياني را كه به زبان انگليسي آشنايي ندارند از دستيابي به اين تحقيقات محروم ميكند و از طرفي باعث افت كيفي مجلات داخلي در دراز مدت خواهد شد؛ زيرا محققان علاقمندند تازهترين يافتههاي علمي خود را براي مجلات خارجي ارسال كنند كه دليل اين امر ارزشگذاري بيش از حد به مجلات ISI است.
وي خاطرنشان كرد: ارزشگذاري غيرمتعارف به مجلات ISI همچنين موجب افت سطح كيفي كنفرانسهاي علمي داخلي شده كه حضور كمرنگ اساتيد در اين قبيل سمينارها مويد اين مطلب است.
دكتر قبادي در گفتوگو با ايسنا افزود: چاپ مقاله به زبان فارسي در داخل كشور به شرطي كه مقاله داراي نوآوري باشد و به طور مشخص به گسترش و توسعه يك موضوع علمي در دنيا كمك كند مسلما دانشمندان خارجي را به مراجعه به مجلات داخلي سوق ميدهد. ISI ميتواند بنيه علمي و پيشرفت ما در زمينههاي مختلف را به دنيا معرفي كند ولي گرايش به آن نبايد به صورتي باشد كه آن را مانعي در راه ارتقاي كيفيت نشريات داخلي تبديل كند.
١١:٠٩ ١٨/٠٤/١٣٨٥