١٧:٥٨ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
درمان سرطان با فعال‌سازي مصنوعي آنزيم‌ها

پژوهشگران دانشگاه «كاليفرنيا»، آنزيمي را با وارد آوردن فشار فيزيكي فعال كردند.
به گزارش سرويس «فن‌آوري» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، اين فعال‌سازي مصنوعي دقيقاً همان نتيجه‌اي را كه مولكول‌هاي تنظيم كننده طبيعي در فعال‌سازي آنزيم دارند در پي دارد و در نهايت مي‌توان از آنها در درمان سرطان استفاده كرد.
Givanni Zoccni از UCLA معتقد است، زيست‌شناسان 50 سال است كه به رابطه ميان توالي اسيدهاي آمينه و ساختار پروتئين مي‌انديشند، زيرا ترتيب توالي اسيدهاي آمينه، ساختار پروتئين را مشخص مي‌كند و براي تغيير يك پروتئين بايد اسيدهاي آمينه آن را تغيير داد. هر چند اين كار يك واقعيت علمي است ولي تنها راه حل نيست و مي‌توان با حفظ توالي اسيدهاي آمينه، ساختار پروتئين را با اعمال نيروي مكانيكي تغيير داد.
Zocchi و همكارانش قسمتي از رشته DNA را به عنوان ابزار مولكولي قابل كنترل، براي اعمال فشار به پروتئين كيناز (PKA) استفاده كردند.
PKA آنزيمي است كه نقش عمده‌اي در سلول به عنوان پيام‌دهنده ايفا مي‌كند و داراي دو زيرشاخه تنظيم‌كننده و دو زيرشاخه كاتاليستي است.
با اعمال فشار مكانيكي به دو نقطه در يكي از زيرشاخه‌هاي تنظيم كننده، اين تيم تحقيقاتي توانست يكي از زيرشاخه‌هاي تنظيم كننده را از بدنه جدا و PKA را فعال كند، همچنين استحكام شاخه DNA را با هيبريد كردن آن با يك DNA مكمل با طول غير يكسان افزايش دادند.
اين فعال‌سازي مكانيكي دقيقاً همان نتيجه‌اي را در پي دارد كه مولكول پيام‌رسان آدنوزين مونوفسفات در بدن عهده‌دار است. آدنوزين منوفسفات با خم شدن و چسبيدن به سطح PKA اين آنزيم را فعال مي‌كند.
Zacchi و همكارانش توانستند به صورت مكانيكي و بدون استفاده از فعال‌ساز طبيعي اين آنزيم را فعال كنند. آنها معتقدند از اين روش مي‌توان براي كنترل فعاليت پروتئين‌ها نيز استفاده كرد.
به گزارش ايسنا از ستاد ويژه توسعه فن‌آوري نانو، هم اكنون اين تيم تحقيقاتي روي امكان يا عدم امكان ساخت مولكولي كار مي‌كنند كه با شناسايي ژنتيكي، سلول‌هايي مانند سلول‌هاي سرطاني را مورد هدف قرار داده و از بين ببرد؛ البته هنوز براي رسيدن به اين هدف، راه طولاني در پيش است.
نكته جالب اين است كه سلول‌هاي سرطاني از نظر ساختار خارجي بسيار شبيه سلول‌هاي نرمال هستند، ولي از نظر ساختار دروني داراي علائم ژنتيكي خاص خود هستند.
اين محققان نتايج كار خود را در J. Am. Chem. Soc. به چاپ رسانده‌اند.

١١:٥٤ ١٨/٠٤/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد