موفقيت پژوهشگر شيمي دانشگاه بوعلي سينا
دانشجوي ايراني موفق به توليد معرفهاي آلي جديد با قابليتهاي ويژه شد
يك دانشجوي دكتري شيمي ايراني يافتههاي تحقيقاتش را به صورت spotlight در يكي از معتبرترين مجلات بينالمللي شيمي ارائه كرد.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ، مجله synlet از جمله مجلات معتبر و رده اول شيمي آلي در دنيا محسوب ميشود كه از سال 1999 با هدف شناسايي معرف هايي با كارايي قابل قبول در واكنشهاي شيميايي شروع به چاپ با كارايي قابل قبول در واكنشهاي شيميايي شروع به چاپ مقالاتي با عنوان spotlight كرد.
چاپ اين مقالات به دانشجويان دكتري اختصاص دارد كه خود به انجام فعاليتهاي پژوهشي در رابطه با موضوع مقاله اقدام كردهاند.
مرتضي شيري، دانشجوي دكتري دانشكده شيمي دانشگاه بوعلي سينا در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» ايسنا پيرامون فعاليت پژوهشي خود كه منجر به چاپ اين مقاله شد گفت: در اين مقاله يافتههاي تحقيقات صورت گرفته در زمينه تركيب شيميايي «دي نيتروژن تتراكسيد» (N2O4) ارائه شده است. اين تركيب عامل اكسيد كننده، نيتروكننده و نيتروزه كننده (NO) بسيار مفيدي در واكنشهاي شيميايي است. اما به دليل اينكه N2O4 در دماي محيط به صورت گازي مشكل در ميآيد و كار كردن به آن در آزمايشگاه دشوار و مشكل آفرين است و همچنين واكنشهاي آن انتخاب پذير نيست.
شيري تصريح كرد: براي حل اين مشكلات اخيرا گزارشهايي مبني بر استفاده N2O4 به صورت مخلوط با بسترهاي جامد معدني، پليمري و تركيبات آلي شده است كه كاربرد اين معرفها را ساده تر كرده و همچنين تحت اين شرايط N2O4 انتخابي تر عمل ميكند.
اين دانشجوي دكتري شيمي آلي در ادامه با تشكر از راهنماييهاي اساتيدش - دكتر فيروزآبادي و دكتر زلفيگل - در اين تحقيقات خاطر نشان كرد: پارهاي از فعاليتهاي پژوهشي من همراه كردن N2O4 با نيتراتهاي فلزي و نگهداري اين مخلوط روي زغال فعال (به عنوان بستر جامد) و استفاده از اين معرف جديد در واكنشهاي شيمي آلي است كه در دوره كارشناسي ارشد در دانشگاه شيراز با راهنمايي دكتر فيروز آبادي انجام شد و در بخش ديگري از اين تحقيق كه هم اكنون در دانشگاه بوعلي سينا همدان تحت راهنمايي دكتر زلفي گل صورت ميگيرد، N2O4 را براي اولين بار روي سيليكاژل نشاندهايم و در واكنشهاي شيمي آلي از آن به عنوان معرف جديد با قابليتهاي ويژه استفاده ميكنيم.
١٢:٥٤ ١٨/٠٤/١٣٨٥