جایزه تحقیقاتی با همکاری بخش خصوصی اعطا می شود
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: گرنت تحقیقاتی به برگزیدگان جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی با همکاری بخش خصوصی اعطا می شود.
به گزارش خبرنگار دانشگاهی مهر، دکتر "حسین ملک افضلی" امروز در جمع خبرنگاران در مرکز ملی تحقیقات علوم پزشکی کشور با اعلام این مطلب افزود: مرکز ملی تحقیقات علوم پزشکی کشور در گذشته دارای ردیف مستقلی بود و 200 میلیون ریال به هر طرح تحقیقاتی برگزیدگان که در شورای پژوهشی مرکز تحقیقات مصوب می شد، تعلق می گرفت که با توجه به حذف اعتبارات مستقل این مرکز، بودجه گرنت با مشارکت بانک ملت به عنوان بخش خصوصی تأمین می شود.
وی افزود: تنها موضوعی که موجب خوشحالی یک محقق می شود فراهم شدن امکان برای ادامه تحقیقات است. سیاست اصلی معاونت تحقیقات وزارت بهداشت نیز بسیج منابع برای ادامه کار محققان کشور است.
"ملک افضلی" درباره تحقیقات کاربردی که در زمینه علوم پزشکی کشور انجام می گیرد، گفت: استفاده از نتایج یک تحقیق اصل مهمی در مدیریت پژوهش است و برای اجرای این مکانیزم باید افرادی که قرار است از نتیجه تحقیق استفاده کنند جزو تیم تحقیقاتی باشند. این مکانیزم باعث ساماندهی تحقیق به جهت مناسب می شود.
وی در توضیح تعیین ملاک تولید علم برای محققان علوم پزشکی کشور گفت: یک محقق حاصل کار تحقیقاتی خود را به صورت مقاله ای باید ارائه کند که از نظر علمی قابل دفاع بوده و افراد صاحبنظر آن را تأیید کنند، علاوه بر آن یک مقاله باید از دوباره کاری پرهیز و مکمل یک موضوع علمی باشد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اضافه کرد: مجلات علمی معتبر کمیته های داوری خاصی دارند که مقالات را بررسی می کند، همچنین سایت هایی از جمله ISI و ایندکس مدیکوس و ... مدعی هستند که این مجلات معتبر را نمایه می کنند. بنابراین یکی از شاخص های تولید علم چاپ مقاله در این مجلات و نمایه شدن در این سایت ها است که این ملاک با توجه میزان اعتبار مجلات تا 80 درصد قابل اطمینان است.
وی اظهار داشت: زبان فارسی یکی از محدودیت های حضور مجلات علمی و پژوهشی ایران در این سایت ها است. برخی مواقع نیز مشاهده شده رابطه های غیر علمی در انتخاب مجلات در این سایت ها موثر بوده است.
"ملک افضلی" در ادامه با اشاره به ایجاد پایگاه های تحقیقات جمعیتی در کشور و کاربردی شدن تحقیقات با همکاری این پایگاه ها گفت: هم اکنون 31 پایگاه تحقیقات جمعیتی در کشور وجود دارد که کار اصلی آن عمومی کردن پژوهش است. مردم به عنوان پژوهشگر در فرآیند تحقیق وارد می شوند و موضوع را درست انتخاب می کنند.
وی با تشریح روند حضور مردم در این پایگاه ها اظهار داشت: از میان 50 هزار نفر که به عنوان نمونه جمعیتی انتخاب می شوند 10 هزار خانوار به صورت خوشه ای تقسیم و سرخوشه که 200 زن و مرد را تشکیل می دهد، آموزش روش تحقیق می بینند. این افراد پس از آموزش به میان مردم همان منطقه رفته و نیازسنجی می کنند سپس نیازها، اولویت بندی شده و در نهایت راهکار مناسب ارائه می دهند.
معاون وزیر بهداشت همچنین در خصوص وضعیت مرکز ملی تحقیقات علوم پزشکی کشور خاطرنشان کرد: سازمان مدیریت و برنامه ریزی و شورای عالی اداری سال گذشته اعلام کردند: وظایف مرکز ملی تحقیقات علوم پزشکی کشور با معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت همپوشانی دارد به همین دلیل اعتبارات مستقل این مرکز قطع و این مرکز در عمل منحل شد اما هم اکنون با پیگیری های به عمل آمده درصدد احیاء مرکز هستیم.
وی تأکید کرد: اساسنامه مرکز ملی تحقیقات علوم پزشکی کشور بازنگری و اصلاح شد تا مواردی که شائبه همپوشانی دارد از میان برود، شورای گسترش علوم پزشکی وزارت بهداشت اساسنامه جدید را تصویب کرده و امیدواریم شورای عالی اداری نیز آن را تصویب کند.
١٤:٠٩ ١٨/٠٤/١٣٨٥