لزوم توليد سندهاي راهبردي فناوري اطلاعات در كشور احساس مي شود
در يك سند راهبردي چشمانداز ، ماموريت ، اهداف عالي ، كمي و كيفي ، سياستها ، برنامهها ، طرحها و پروژهها مشخص شده و در قالب طرح جامع معماري اطلاعات به مراحل اجرايي ميرسد.
دكتر علي اكبر جلالي ، محقق و پژوهشگر فناوري اطلاعات و ارتباطات ، درگفت و گو با خبرنگار ايلنا ، در خصوص لزوم سندهاي راهبردي فنآوري اطلاعات و مشكلات آن در كشور ، با بيان اين مطلب، اظهارداشت: كره جنوبي جزء برترين كشورهاي جهان در حوزه ديجيتال است ، چرا كه از سالهاي گذشته برنامههاي منظمي در چارچوب سند راهبردي توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات خود داشته است.
وي ، افزود: در كره جنوبي از سال 1996 تاكنون 6 برنامه اجرا شده كه آخرين آن برنامه سايبر كره 2006 است.
دكتر جلالي ، گفت: در كشور ما تنها برنامه منسجمي كه به صورت ساختار يافته وجود داشته طرح تكفا بود كه آن هم در مقطع زماني از سال 81 تا 83 انجام شد و قبل و بعد از آن ديگر برنامه مشخصي وجود نداشت.
وي ، با بيان اين كه اخيرا در كشور ما توسعه سندهاي راهبردي كه معمولا در راستاي چشمانداز 20 ساله نظام قرار دارند و عموما برنامه چهارم توسعه كشور را نيز دنبال ميكنند در حال توليد است ، يادآور شد: اين را ميتوان به فال نيك گرفت.
محقق و پژوهشگر فناوري اطلاعات ، ادامه داد: به عنوان مثال سند راهبردي توسعه ICT كشور و متعاقب آن سند راهبردي توسعه ICT روستايي كشور ، سند راهبردي تجارت الكترونيك كشور ، سند راهبردي استان مازندران و استانهاي ديگر را ميتوان نام برد.
دكتر جلالي ، خاطرنشان كرد: علاوه بر موارد فوق طرحهاي استراتژيك و برنامههاي منظمتري در دست اجرا است كه اميد ميرود مسوولين با استفاده از نخبگان در تولد منابع ديجيتالي استراتژيك بتوانند راهبرد مشخصي براي توسعه ICT كشور به ارمغان آورند.
استاد دانشگاه علم و صنعت ، در خصوص سند راهبردي در قالب طرح جامع معماري فناوري اطلاعات به سند راهبردي استان مازندران اشاره كرد و گفت: در سند راهبردي استان مازندران 7 برنامه ، 23 طرح و 43 پروژه كلان سير توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات را كاملا روشن كرده كه اين باعث ميشود از هزينههاي موازي جلوگيري شده و تمام برنامههاي توسعه ICT استان در تمام دستگاهها درقالب يك برنامه كاملا مشخص به اجرا در بيايد.
دكتر جلالي ، افزود: اين برنامهها ، طرحها و پروژههاي متناسب با توانمندي و شناخت استان و در راستاي اهداف توسعه استان و در سير برنامه چهارم توسعه و چشمانداز 20 ساله نظام تهيه شده است.
وي ، با بيان اين كه هر سازمان و نهادي در استان مازندران چه در بخش خصوصي و يا دولتي ميتواند برنامههاي توسعه ICT در اين استان آشنا شود ، اظهارداشت: افراد ميتوانند با حضور در سازمان مديريت استان و استانداري و مراجعه به دبيرخانه شورايعالي فناوري اطلاعات استان با اين پروژهها آشنا شوند.
دكتر جلالي، خاطرنشان كرد: ايجاد برنامههاي زنجيرهاي براي توسعه فناوري اطلاعات در قالب سند راهبردي ميتواند كارگشاي بسياري از چالشهاي موجود ICT در كشور باشد.
١٠:٥٤ ١٩/٠٤/١٣٨٥