"كولونوسكوپي" به پيشگيري از سرطان روده بزرگ كمك ميكند
بر اساس يك تحقيق جديد، انجام آزمايش كولونوسكوپي به طور مرتب و در صورت لزوم درمانهاي متعاقب آن، به پيشگيري از بروز سرطان روده بزرگ در مبتلايان به "كوليت اولسراتيو" كمك ميكند.
به گزارش رويترز هلث از نيويورك، همچنين به نظر ميرسد استفاده از داروهاي ضد التهابي مانند آسپيرين و ايبوپروفن خطر ابتلا به اين بيماري را كاهش ميدهند.
اما بر عكس به نظر ميرسد وجود "پوليپ كاذب" در روده بزرگ خطر ابتلا به سرطان را افزايش ميدهد.
كوليت اولسراتيو و بيماري كرون دو بيماري اصلي التهابي روده هستند.
اين بيماري موجب التهاب شديد در سراسر روده بزرگ ميشود كه به درد و اسهال خوني ميانجامد.
پوليپ كاذب كه بطور شايع با اين بيماري همراه است شبيه پوليپهاي واقعي به نظر ميرسد، اما در حقيقت در اثر التهابي كه بخش كوچكي از روده را دربرگرفته است بروز ميكند.
بيماران مبتلا به كوليتهاي اولسراتيو با افزايش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ روبرو هستند و تنها راه پيشگيري برداشتن روده بزرگ و راست روده است. با اين حال بسياري از بيماران از اين عمل جراحي خودداري ميكنند.
بنابراين شناخت عوامل موثر در بروز سرطان روده بزرگ در چنين بيماراني براي پيشگيري از سرطان و يا دستكم تشخيص زود هنگام آن در مرحلهاي كه قابل درمان باشد، ضروري است.
دكتر "ادوارد لافتوس" از كلينيك مايو در "روچستر" و همكارانش در مجله " "Gastroenterologyنوشتند: اطلاعات محدودي در مورد عوامل موثر در بروز سرطان روده بزرگ و راست روده در مبتلايان به كوليت اولسراتيو وجود دارد.
انجام منظم كولونوسكوپي و مصرف داروي 5-ASAميتواند بطور بالقوه اين خطر را كاهش دهد. اما اين دو عامل هرگز در يك مطالعه مورد بررسي قرار نگرفتهاند.
به نظر ميرسد كولونوسكوپي، داروهاي استروييدي ، آسپيرين، داروهاي دسته NSAID(مانند ايبوپروفن و غيره) و 5_ASAهمگي از ابتلا به سرطان روده بزرگ پيشگيري ميكنند. ميزان كاهش خطر از ۵۰تا ۹۰درصد متغير است.
گزارشهاي قبلي نيز نشان دادهاند داروهاي دسته ، NSAIDو داروهاي استروييدي تاثير حفاظتي در بروز سرطان مرتبط با بيماري كوليتهاي اولسراتيو دارند. علت آن ظاهرا تاثير ضد التهابي اين داروها است كه خطر بروز سرطان را كاهش ميدهد.
نويسندگان اين مطالعه در نتيجهگيري اعلام كردند: نتايج اين مطالعه نشان ميدهد انجام كولونوسكوپي و استفاده از داروهاي ضد التهابي ميتواند خطر ابتلا به سرطان را كاهش دهد.
مشروح اين مطالعه را ميتوانيد در شماره ژوئن ، ۲۰۰۶مجله " "Gastroenterologyبخوانيد.
٠٩:٣٩ ٢٠/٠٤/١٣٨٥