٢٢:١١ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
مقررات برگزاری آزمون ارتقاء دستیاران تخصصی پزشکی اعلام شد / شرایط شرکت دستیاران به صورت دو ارتقا همزمان اعلام شد

مسئولیت اجرایی آزمون ارتقاء دستیاران تخصصی بالینی پزشکی برای نخستین بار در سال 1385 به عهده دانشگاه های علوم پزشکی تربیت کننده دستیار تخصصی قرار گرفته است. این تغییر در راستای واگذاری تدریجی امور به دانشگاه های علوم پزشکی در جهت مشارکت دادن مجریان آموزشی دانشگاه ها و به منظور تقویت و بالا بردن وظیفه نظارتی دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی است.
به گزارش خبرنگار دانشگاهی مهر، از آنجایی که به طور عملی ارزیابی اصلی دستیاران رشته های تخصصی کشور در درجه نخست توسط آزمون های درون دانشگاهی و سپس از طریق سئوالات مطرح شده از سوی هیئت ممتحنه صورت می گیرد، بنابراین تهیه آئین نامه و مقررات مشترک و یک شکل جهت اجرا از طریق دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی ضروری است.
ابلاغ این امر به دانشگاه ها در دستورالعمل اجرایی بیست و پنجمین دوره امتحانات ارتقاء تخصصی بر اساس مصوبات موضوع شصت و دومین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی به کلیه دانشگاه های علوم پزشکی تربیت کننده دستیار ارسال شد.
در این دوره برای نخستین بار شناور سازی حد نصاب قبولی صورت می گیرد و مبنای محاسبه میانگین نمرات 20 درصد شرکت کنندگان برتر هر رشته در هر دانشگاه که بالاترین نمرات را در هر گروه کسب کرده باشند، است. کسانی که حداقل نمره 90 از ارزشیابی درون بخشی را کسب کرده باشند به امتحان کتبی آزمون ارتقاء معرفی می شوند و نتیجه نهایی امتحان ارتقاء توسط دانشگاه های علوم پزشکی مربوطه اعلام می شود.
مقررات امتحانات ارتقاء دستیاران رشته های تخصصی بالینی پزشکی
کمیته امتحانات در داخل گروه های آموزشی هر دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تربیت کننده دستیار تشکیل می شود. در هر کمیته امتحانات یک نفر به انتخاب اعضای گروه به عنوان سرپرست کمیته تعیین شده و اعضای کمیته امتحانات با مشارکت تمامی اعضای گروه تخصصی نسبت به طرح سؤال در طول سال اقدام کرده و سؤالات مناسب را انتخاب می کنند.
در معاونت آموزشی بالینی دانشکده پزشکی واحدی به نام واحد امتحانات دستیاری تشکیل می شود. سؤال های آزمون ارتقاء پس از برگزاری امتحانات به واحد امتحانات دستیاری ارسال و تحلیل سؤالات مذکور توسط دانشگاه های مربوطه انجام می پذیرد تا نتایج تحلیل نهایی به همراه سؤالات به دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی جهت اطلاع ارسال شود.
در هر سال نتایج آزمون ارتقاء با ذکر نمره به واحد امتحانات دستیاری دانشکده پزشکی و به دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی ارسال خواهد شد.
امتحان ارتقاء تخصصی شامل دو بخش "ارزیــابی های درون بخشی" و "امتحــان کتبــی" است 
تشکیل کارگاه جهت آمادگی اساتید برای طراحی سؤال توسط دانشگاه ها از وظایف واحد امتحانات دستیاری بوده که این امر با همکاری واحد EDC دانشگاه و با هماهنگی دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی انجام خواهد شد.
امتحان ارتقاء تخصصی شامل دو بخش "ارزیابی های درون بخشی" که از سوی گروه هایی که دستیار در آن مشغول به تحصیل است انجام می شود و "امتحان کتبی" تحت نظارت دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی توسط دانشکده هایی که دستیار در آن مشغول به تحصیل است برگزار می شود.
دستیار تخصصی در صورت عدم شرکت در امتحان کتبی به (دلایل غیر موجه) و یا عدم کسب هر یک از حد نصاب های منظور شده مردود آن سال شناخته شده ولازم است در همان مقطع بر اساس برنامه آموزشی مدون همان سال با دریافت کمک هزینه تحصیلی تمدید دوره شود.
برخی دستیاران می توانند در آزمون ارتقاء به صورت دو ارتقاء همزمان شرکت کنند. این دستیاران باید دارای شرایط خاصی باشند که از آن جمله می توان به دستیارانی که حد نصاب ارزیابی درون بخشی را کسب کرده باشند و به دلایل موجه در امتحان کتبی سراسری همان سال شرکت نکرده باشند، اشاره کرد.
همچنین دستیارانی که حد نصاب ارزیابی درون بخشی و حد نصاب آزمون کتبی را کسب کرده اند ولی موفق به کسب حد نصاب سوم (مجموع) نشده اند. این دسته از دستیاران به صورت مشروط و طبق برنامه آموزشی سال بالاتر ادامه دوره داده و در سال بعد اجازه شرکت در آزمون ارتقاء را به صورت دو ارتقای همزمان خواهند داشت.
علاوه بر آن دستیارانی که به دلیل گزینش یا استفاده از مرخصی زایمان یا معرفی دیرتر از موعد مقرر برای شروع دوره از طرف دبیرخانه، با کسر دوره روبرو شده و صرفاً به همین دلیل به یکی از امتحانات ارتقای کتبی سراسری معــرفی نشده اند، در صورتی که دوره آنان تا قبل از پایان اسفند ماه سال مربوطه به اتمام برسد، با رعایت سایر مقررات مجاز به شرکت در آزمون ارتقاء و گواهینامه در همان سال هستند.
مواردی که می تواند به عنوان غیبت موجه تلقی شود از طریق دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی به دانشگاهها ابلاغ شده و ارزیابی موجه بودن و یا غیر موجه بودن غیبت در امتحان ارتقاء و شرکت به صورت دو ارتقاء همزمان به عهده دانشگاه مربوطه است.
هر دستیار فقط برای یکبار در طول دوره می تواند با رعایت مقررات این آیین نامه در آزمون ارتقاء به صورت دو ارتقاء همزمان شرکت کند
شرط معرفی دستیارانی که می توانند طبق ضوابط مندرج در این آیین نامه در امتحان کتبی سراسری سال بعد به صورت دو ارتقای همزمان شرکت کنند، کسب حدنصاب ارزیابی درون بخشی سال بالاتر خواهد بود.
هر دستیار فقط برای یکبار در طول دوره می تواند با رعایت مقررات این آیین نامه در آزمون ارتقاء به صورت دو ارتقاء همزمان شرکت کند.
شرکت در آزمون ارتقاء به صورت همزمان برای دستیارانی که قبل از مهرماه سال 1378 دوره خود را شروع کرده اند، ‌بدون در نظر گرفتن دفعات شرکت آنان در آزمون دو ارتقاء همزمان تا این تاریخ فقط برای یکبار از آن تاریخ به شرط تائید گروه آموزشی مربوطه مجاز است. در مدت میهمانی ارزیابی درون دانشگاهی به عهده دانشگاه مقصد است.
کمیته امتحانات موظف است یک ماه قبل از امتحانات ارتقاء، نمره ارزیابی درون بخشی  هر دستیار را به معاونت آموزشی دانشکده اعلام کند زیرا شرکت در امتحان کتبی منوط به قبولی در ارزیابی درون بخشی است.
رسیدگی به اعتراضات و نمرات اعلام شده به عهده دانشگاه های مربوطه خواهد بود. مســئولیت نــظارت بــر امتحانات ارتقاء به عهده دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی است که به این منظور کمیته ای جهت بهبود کیفیت و نظارت توسط دبیرخانه تشکیل می شود.
ثبت موضوع پایان نامه بعنوان شرط معرفی به آزمون ارتقاء کتبی سراسری از سال یک به سال دو الزامی است و کلیه دستیارانی که در امتحان گواهینامه تخصصی شرکت می کنند، موظفند دفاعیه پایان نامه خود را قبل از معرفی امتحان کتبی سراسری انجام دهند.
به گزارش مهر، آزمون ارتقاء دستیاران سال 1385 در ساعت 9 صبح روز پنجشنبه 29 تیرماه در کلیه دانشگاه های علوم پزشکی تربیت کننده دستیار به صورت غیر متمرکز برگزار می شود.

١٢:١٦ ٢٤/٠٤/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد