مخبر كميسيون آموزش و تحقيقات:
ساماندهي پذيرش دانشجو كه در برنامه چهارم تصريح شده، بينياز از مصوبه مجلس نيست
محمدعلي حياتي در ارزيابي از نحوهي پذيرش دانشجو در دانشگاهها، گفت: طبق توافق، موارد در دستور كار مجلس نبايد در شوراي عالي انقلاب فرهنگي مطرح شود و بالعكس.
نمايندهي مردم لامرد در خانهي ملت، در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: بين مجلس و شوراي انقلاب فرهنگي يك تفاهمي از گذشته است، مبني بر اين كه آن چه مجلس به صورت طرح و لايحه روي آن كار ميكند، ديگر شوراي عالي انقلاب وارد آن نشود و آن زماني كه شورا روي موضوعي كار ميكند، مجلس در حوزه كاري آنها ورود پيدا نكند.
مخبر كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس، تصريح كرد: بنابراين طرح نحوهي پذيرش دانشجو يا به عبارتي اصلاح سيستم پذيرش و گزينش دانشجو براي موسسات آموزش عالي طرحي بوده كه از دو سال پيش مجلس و مشخصا كميسيون آموزش و تحقيقات در مورد آن تحقيق و بررسي ميكرده و در شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز مطرح نبوده است.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: در حال حاضر نيز اگر قرار باشد وزارت علوم اين طرح را در اين شورا مطرح كند، قطعا آن را از دستور كار خارج ميكند، اما وزارت علوم و سازمان سنجش خودشان قبلا طرحي را تهيه كرده بودند و آن را دنبال ميكردند كه با صحبتهايي كه در كميسيون آموزش با هم داشتيم، قرار شد كه آنها هم طرح خود را بياورند تا به صورت يك طرح كارشناسي شده تخصصي و يك طرح جامع نظام سنجش و پذيرش دانشجو مطرح شود.
به گفتهي حياتي، چون مجلس در اين خصوص مشغول كار است، اين كار را ادامه خواهد داد و اگر مجلس تشخيص داد كه اين سيستم بايد اصلاح شود، در اين راستا اقدام خواهد كرد.
وي در مورد تاكيد برنامهي چهارم در خصوص ساماندهي كنكور در مورد نياز به مصوبهي مجلس در اين رابطه، اظهار داشت: هر چند برنامهي چهارم بحث ساماندهي را مطرح كرده، ولي نميتوان گفت ساماندهي بينياز از مصوبه مجلس است يا چون برنامهي چهارم عنوان كرده بايد كاري صورت گيرد، پس مجلس نميتواند اقدامي در اين خصوص انجام دهد.
نماينده لامرد در عين حال با بيان اين كه در ضرورت ساماندهي كنكور شكي وجود ندارد، افزود: اما اين كه چگونه ساماندهي شود و چه كسي آن را ساماندهي كند و نظام ساماندهي شده چگونه باشد؟ اينها بحثهايي است كه بايد به كمك كارشناسان و صاحبنظران بايد اتفاق بيفتد.
١٢:٣٢ ٢٤/٠٤/١٣٨٥