٠١:٠٣ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
دبير انجمن علمي هيپنوتيزم باليني ايران:
همه بيماريهاي مرتبط با روان به وسيله هيپنوتيزم قابل درمان هستند

دبير انجمن هيپنوتيزم گفت: تمام بيماريهايي كه تحت تاثير روان باشند با هيپنوتيزم قابل درمان هستند ولي درصد تاثير اين روش در بيماران بستگي به نوع بيماري داشته و معمولا در بيماري‌هاي اضطرابي بهتر جواب مي‌دهد.
دكتر علي شريفي در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، در خصوص هيپنوتيزم و روش درمان گفت: اساسا هيپنوتيزم جزئي از طب مكمل نيست بلكه جزئي از پزشكي بوده و در لغت‌ «هيپنو» به معناي خواب است و اكثر مردم تصور مي‌كنند كه هيپنوتيزم نوعي خواب است در صورتي كه هيپنوتيزم ربطي به خواب نداشته و يك حالت هوشياري است.
وي ادامه داد: هيپنوتيزم داراي سه مشخصه «تمركز»، «تجزيه‌»‌ و «تلقين‌پذيري» است و چنانچه حالتي از حالات مغز انسان يكي يا هيچ كدام از اين مشخصه‌ها را نداشته باشد هيپنوتيزم نيست.
اين متخصص اعصاب و روان افزود: به عنوان مثال رايج براي هيپنوتيزم مي‌توان به مجذوب شدن در تماشاي يك فيلم يا داستان يا موسيقي اشاره كرد كه با وجود اين كه فرد داراي گوش و چشم سالم است ولي مطالب غير مرتبط را نمي‌شنود و نمي‌بيند كه اين يك نوع هيپنوتيزم خود به خود است.
دكتر شريفي خاطرنشان كرد: اغلب هيپنوتيزم‌ها به صورت خود به خود اتفاق مي‌افتند و هيپنوتيزم طراحي شده كه توسط فرد درمان‌گر انجام مي‌شود درصد كمي از هيپنوتيزم را تشكيل مي‌دهد.
دبير انجمن علمي هيپنوتيزم باليني با اشاره به سابقه هيپنوتيزم در ايران به ايسنا گفت: در واقع سابقه هيپنوتيزم در ايران به حدود 60 الي 70 سال مي‌رسد ولي زمان تاسيس انجمن از سال 68 بوده است. با توجه به استفاده غير پزشكان از اين روش كه باعث بدنامي هيپنوتيزم مي‌شد وزارت بهداشت، در سال 1380 با تاسيس انجمن علمي هيپنوتيزم باليني به منظور گسترش آن در جامعه پزشكي موافقت كرد.
دكتر شريفي در خصوص درمان بيماري‌ها با روش هيپنوتيزم گفت: معمولا بيماري‌هاي جسمي كه جنبه عصبي قوي دارند مثل آسم، زخم معده و دردهاي مختلف كه با روان فرد مرتبط هستند با هيپنوتيزم قابل درمان هستند.
وي ادامه داد: در هيپنوتيزم، درمان‌گر سعي مي‌كند با ايجاد تمركز در فرد او را در هيپنوز قرار دهد و بعد تلقينات درماني را انجام دهد. رايج‌ترين و موفق‌ترين روش در هيپنوتيزم آرام سازي پيش رونده عضلاني است.
دكتر شريفي سطح اطلاعات و آگاهي مردم در زمينه هيپنوتيزم را منفي ارزيابي كرد و گفت: مردم اساسا اطلاع چنداني در اين زمينه ندارند چون رسانه‌هاي گروهي و ملي هنوز در فيلم‌ها و كارتون‌ها اطلاعات نادرستي از اين روش مي‌دهند و آن را به عنوان يك كار اسرارآميز نشان داده‌اند و اين موضوع باعث شده مردم كمتر از اين روش استقبال كنند.
وي ادامه داد: بهتر است در زمينه هيپنوتيزم از افراد غير متخصص و كساني كه رشته آنها ربطي به روان ندارد استفاده نشود بلكه از كساني كه پزشك بوده و آموزش ديده‌اند و توانايي كار در اين زمينه را دارند استفاده كنند.
دبير انجمن هيپنوتيزم در خاتمه گفت:‌ پزشكان و مردم مي‌توانند براي آگاهي از هيپنوتيزم با انجمن علمي هيپنوتيزم تماس گرفته و از برنامه‌ دوره‌هاي آموزشي براي درمانگران و عموم اطلاع كسب كنند و هدف از اين دوره‌ها كمك به بهداشت روان جامعه است.

١٠:٥٧ ٢٧/٠٤/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد