اكثر بيماران مبتلا سرطان رحم، سابقه ابتلا به بيماريهاي ويروسي دارند
پايگاه اينترنتي دويچهوله (راديو آلمان) روز سهشنبه نوشت: درصد بالايي از بيماران مبتلا به سرطان رحم، سابقه ابتلا به بيماريهاي ويروسي دارند.
به گزارش دويچهوله، خبر ساخته شدن واكسن سرطان رحم مدتي پيش در صدر اخبار علمي قرار داشت و اين واكسن كه در سه نوبت زماني تزريق ميشود، پس از تاييد كارشناسان مجوز توليد گرفته و وارد بازار دارويي آمريكا شده است.
مركز تحقيقاتي متخصصان زنان اروپا اعلام كرده است پس از تكميل تحقيقات پزشكي در مورد نحوه اثر اين واكسن كه تاكنون مثبت ارزيابي شدند، احتمالا تا پايان سال جاري ميلادي مجوز توليد و تزريق واكسن در اروپا نيز تصويب خواهد شد.
هرچند عوامل ابتلا به سرطان رحم مانند ساير بيماريهاي سرطاني كاملا شناخته شده نيستند، اما درصد بالايي از بيماران مبتلا به اين سرطان سابقه ابتلا به بيماريهاي ويروسي دارند.
سرطان رحم بعد از سرطان سينه مهمترين علت مرگ و مير زنان ۱۵تا ۴۴ ساله در كشورهاي پيشرفته به شمار ميآيد و متاسفانه اين نوع سرطان به سرعت در بدن گسترش پيدا ميكند و در موارد پيشرفته، ساير ارگانهاي داخلي مانند استخوانها و كبد را هم درگير بيماري ميكند.
لازم به ذكر نيست كه علل مرگ و مير زنان در كشورهاي كمتر توسعه يافته عواملي مانند بياطلاعي زنان، عدم رعايت بهداشت و كمبود سطح امكانات است.
"ناديا هاربرك" پزشك متخصص زنان كه مدت هفت سال است در مونيخ آلمان در زمينه سرطان رحم تحقيق ميكند ميگويد: "از نظر اطلاعاتي در مورد سرطان رحم در جايگاه خوبي قرار داريم، اين واكسن كه در آمريكا مجوز تزريق گرفته، واكسن پيشگيري است يعني اينكه ما فرد را واكسينه ميكنيم و اميدواريم كه اين زنان مبتلا به اين نوع بيماريهاي ويروسي نشوند كه پيامدش فراهم شدن زمينه بروز سرطان رحم است".
وي افزود: اين گام بزرگي است، اما مفهومش اين نيست كه در آينده ميتوانيم از روشهاي پيشگيري و چكابهاي دورهاي صرفنظر كنيم، چونكه از اين طريق، تنها بيمار را نسبت به ويروس خاصي ايمن ميكنيم و بيمار در برابر ساير انواع ويروسهايي كه ميتوانند منجر به توليد سرطان رحم شوند حتي اگر به ندرت، ايمن نيست."
دويچهوله در ادامه افزود: نگاهي به آمار بيماران سرطاني آمريكا و اروپا نشان ميدهد كه ۷۰درصد اين بيماران پيش از ابتلا به سرطان به دفعات به بيمارهاي ويروسي رحم مبتلا شده بودند و ميتوان ادعا كرد كه تزريق واكسن مورد نظر تا ۷۰درصد در برابر احتمال ابتلا به سرطان رحم ايمن ميكند.
اما ۳۰درصد خطر باقي مانده را عواملي مانند فشار خون بالا، مصرف داروهاي هورموني و يا مصرف طولاني مدت داروهاي ضد بارداري تشكيل ميدهند و به همين جهت حتي با تزريق واكسن، انجام چكابهاي شش ماهه "پاپاسمير" و آزمايش خون همچنان ضروري است.
نكته ديگر اينجاست كه با وجود تاييد جامعه پزشكي آمريكا و مثبت ارزيابي شدن اثر تزريق واكسن، بسياري از گروههاي سنتي و مذهبي آمريكا به علت آنكه اين واكسن قبل از سن بلوغ دختران و در مجراي تناسلي تزريق ميشود و احتمال ابتلاي خفيف به بيماري مانند هر واكسيناسيون ديگري وجود دارد، با اين روش مخالفت كردهاند.
نكته مهم ديگر قيمت ۲۵۰دلاري يك دوره سه نوبتي اين واكسن است كه در حال حاضر توسط شركتهاي بيمه نيز پرداخت نميشود، در نتيجه تازمان توليد انبوه و ارزان قيمت واكسن استفاده از آن همگاني نخواهد بود.
بهترين توصيه براي جلوگيري از ابتلا به سرطان رحم پس از رعايت بهداشت، انجام تستهاي تشخيص آزمايشگاهي است و از آنجا كه ابتلا به سرطان رحم با نشانه خاصي همراه نيست، تكرار شش ماه اين تستها به ويژه براي زناني كه سابقه اين بيماري در خانواده آنها وجود دارد ضروري است و در صورت تشخيص به موقع بيماري، شانس زنده ماندن بيمار بالاست.
٠٩:٥٧ ٢٨/٠٤/١٣٨٥