٠١:٢٠ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
رييس موسسه حقوق تطبيقي دانشگاه تهران:
تاسيس رشته‌هاي جديد حقوقي ضرورتي اجتناب ناپذير است

رييس موسسه حقوق تطبيقي دانشگاه تهران از تقاضاي وزارتخانه‌هاي مختلف براي ايجاد رشته‌هاي مختلفي چون حقوق اقتصادي و حقوق انرژي خبر داد و گفت: تاسيس رشته‌هاي جديد حقوقي ضرورتي اجتناب ناپذير است.
دكتر كريمي،‌ رييس موسسه حقوق تطبيقي دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تاسيس رشته‌هاي جديد حقوقي را ضرورتي اجتناب ناپذير دانست و گفت: نياز به تاسيس رشته‌هاي جديد در زمينه حقوق انفورماتيك احساس نمي‌شود و در اين زمينه تنها به كارهاي پژوهشي و حقوقي نياز داريم.
وي افزود: در زمينه مسائل حقوق انفورماتيك و موارد خاص مربوط به اينترنت مثل قراردادهاي اينترنتي و جرايم الكترونيكي پايان‌نامه‌هاي مختلفي در حال نگارش است و بيشتر، بايد روي كارهاي پژوهشي و پايان نامه‌هاي دانشجويي كار كرد.
كريمي گفت: اگر اقتضا كند ما مانعي براي تشكيل شدن يك رشته جديد نمي‌بينيم و استقبال مي‌كنيم منتها قاعدتا بايد از طريق طرح‌هاي پژوهشي و پايان‌نامه‌هاي دانشجويي روي مسائل حقوقي مروبط به كامپيوتر و اينرتنت كار كرد و نياز به تاسيس رشته‌هاي جديد در اين زمينه احساس نمي‌شود.
استاد حقوق مدني دانشكده حقوق دانشگاه تهران در مورد ديگر رشته‌هاي جديد حقوقي گفت: در سال‌هاي اخير شاهد داير شدن 3 يا 4 رشته جديد حقوقي بوده‌ايم و رشته‌هاي جديد ضرورتي است اجتناب ناپذير كه در همه رشته‌ها مشاهده مي‌شود.
وي افزود: مطالعات بين رشته‌اي اجتناب ناپذير است و ديگر ممكن نيست كه حقوق دان فقط مسائل حقوقي را بداند هرچند بر حجم مطالب و اطلاعات علمي افزوده شود بايد علوم تخصصي شود.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: كسي نمي‌تواند متخصص يك رشته كلي حقوق مانند حقوق خصوصي شود بايد تخصصي كار كرد و رشته‌هاي جديد اگر محتواي درسي مناسبي داشته باشد براي تخصصي كردن حقوق در كشور ضرورتي غير قابل اجتناب است.
كريمي از تقاضاي وزارتخانه‌هاي مختلف براي ايجاد رشته‌هاي مختلفي چون حقوق اقتصادي و حقوق انرژي خبر داد و در مورد مشكلات اين رشته‌ها خاطرنشان كرد: ما با كمبود استاد روبرو هستيم و در كشور راه اندازي رشته‌ها تا زمانيكه آن رشته بتواند خود را پيدا كند و اساتيد بصورت تخصصي روي رشته خود كار كنند و منابع علمي و كتاب‌هاي درسي ارائه شود روندي زمان بر است.
رييس موسسه حقوق تطبيقي همچنين افزود: بطور مطلق نمي‌توان گفت كه در رشته‌هاي جديد ما از همه كشورهاي غربي عقب هستيم و در بعضي از رشته‌ها هم حرف‌هاي خوبي براي گفتن داريم.
وي گفت: بعضي از رشته‌ها مثل حقوق اقتصادي راه اندازي شده ولي كمبودهايي در دانشگاه‌ها در اين زمينه ديده مي‌شود كه فكر مي‌كنم آنها را هم بتوان حل كرد.
وي تاكيد كرد: براي حل بخشي از اين مشكلات بايد در خارج از دانشگاه فعاليتي صورت گيرد و بخشي به دستگاه‌هاي اداري و بودجه‌اي و عزم عمومي در كشور مربوط مي‌شود و الا صرف داير كردن رشته‌اي از نظر تئوري، مشكلي را در اين زمينه حل نمي‌كند و متخصصين در صورت عزم عمومي مي‌توانند در كارها كمك كنند.
استاد دانشگاه تهران همچنين از موانع سنتي و جديد پيش روي آموزش دانشگاهي كشور ياد و خاطرنشان كرد: يك سري موانع بصورت سنتي وجود داشته و مربوط به شيوه آموزش مي‌شود كه دانشجو را بيشتر درگير امور شكلي از قبيل حذف و اضافه - حذف اضطراري و حضور و غياب مي‌كند.
وي در ادامه گفت: من تصور مي‌كنم اين موانع بايد برطرف شود تا بيشتر به محتوا و ماهيت پرداخته شود و دانشجويان به دنبال تحقيق و مطالعه بروند.
كريمي تاثير شيوه جاري گزينش دانشجو بر دانشگاه‌ها را بسيار منفي ارزيابي كرد و توضيح داد: رقابتي كه بايد در دانشگاه بين دانشجويان اتفاق بيفتد، قبل از ورود به دانشگاه بين داوطلبان كنكور اتفاق مي‌افتد و فرد زمانيكه از سد كنكور مي‌گذرد با اين تصور كه به هدف خودش رسيده وارد دانشگاه مي‌شود در حاليكه ورود به دانشگاه شروع يك دوره جديد است نه پايان يك دوره‌اي كه آرزويش را مي‌كرد.
وي همچنين مسائل جديد آموزشي را اينگونه مطرح كرد: در جهان طي سال‌هاي اخير تحولاتي ديده مي‌شود و آن اينست كه آموزش در واقع نسبت به دوره‌هاي قبل كه بيشتر در مدارس و دانشگاه‌ها و مراكز آكادميك حضور داشت،‌امروزه آموزش بيشتري در خارج از دانشگاه‌ها وجود دارد.
وي در ادامه گفت: ‌آموزش‌هاي خارج از دانشگاه از طريق شبكه‌هاي مختلف رايانه‌اي، آموزش از راه دور و مسائل ديگري كه آموش دانشگاه‌ها را زير پوشش قرار داده در جريان است و دانشگاه‌ها بايد آموزش خود را با حجم آموزش‌هاي پرتراكمي كه در خارج از دانشگاه وجود دارد، هماهنگ كنند.
وي يادآور شد: ارتباط با دانشگاه‌هاي ديگر، استفاده از تجهيزات جديد آموزشي و پژوهشي و كتابخانه‌هاي الكترونيكي حتما بايد در برنامه‌هاي دانشگاهي كشور قرار گرفته و با سرعت بيشتري انجام گيرد تا موانع جديد را برطرف كنيم.
كريمي در پايان ضمن اشاره به ظرفيت‌هاي موجود گفت: من با توجه به فعاليت‌هاي دانشجويان و اطلاعات آنها و استفاده از روش‌هاي جديد آموزشي در حقوق نسبت به آينده حقوق و از جمله رشته‌هاي جديد آن خوشبين هستم.

١٠:٤٢ ٢٨/٠٤/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد