٠٤:٠٣ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
> عضوكميسيون آموزش و تحقيقات مجلس‌‏هفتم:
عزل و نصب‌‏هاي سياسي موجب بي‌‏رغبتي اساتيد و وجه علمي براي رياست دانشگاههاست
توجيه وزير علوم براي عدم انتخاباتي شدن روساي دانشگاهها قابل قبول نيست

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس‌‏هفتم گفت: عدم موافقت با انتخاباتي شدن روساي دانشگاهها را نمي‌‏توان با روزي‌‏خواري دانشگاهها از دولت توجيه كرد.
علي سرافرازيزدي در گفت و گو با خبرنگار پارلماني" ايلنا" در واكنش به سخنان وزير علوم در خصوص عدم شرايط لازم در دانشگاهها براي انتخاباتي شدن روساي دانشگاهها به دليل عدم استقلال مالي دانشگاهها گفت: اين مساله اصلا دليل موجهي نمي‌‏تواند باشد.
وي افزود: اگرچه دانشگاههاي دولتي بودجه خود را از دولت مي‌‏گيرند ولي انتخاب رييس دانشگاه مي‌‏تواند به وسيله هيات‌‏علمي و هيات امناي دانشگاه باشد.
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس‌‏هفتم، ارايه اعتبار توسط دولت به دانشگاهها را كمك به اداره دانشگاه خواند و گفت: اين بودجه در حقيقت طبق قوانين كمك تلقي مي‌‏شود، هرچند دانشگاهها بايد تلاش كنند از طريق كارهاي پژوهشي و خدماتي به استقلال هرچه بيشتر دست يابند.
سرافرازيزدي با تاكيد بر لزوم استقلال دانشگاهها و ايجاد رقابت سالم بين دانشگاههاي كشور براي شناساندن خود در سطح جهاني گفت: دانشگاهها نبايد خود را محدود به روزي مقدر دولت براي آنها بكنند.
وي افزود: متاسفانه در طول 27 سال پس از انقلاب به دليل انتخاب روساي دانشگاهها توسط وزير و دولت، ديده‌‏ايم كه هميشه تقريبا بيش از 90 درصد سياسي بوده و شايسته‌‏سالاري و معيارهاي علمي در آن نقشي ايفا نمي‌‏كند.
وي افزود: اين موضوع موجب شده تا به شخصيت‌‏هاي علمي در دانشگاهها توهين شود، چرا كه با آمدن هر وزير جديد اين شخصيت علمي به ناچار بايد تعويض شود و همين مساله موجب شده كه در حال حاضر در دانشگاهها اساتيد عالم و موجه كمتر رغبت دارند تا رييس دانشگاه شوند، چرا كه ديده‌‏اند كه در اين چند سال اين عزل و نصب‌‏هاي خطي و جناحي و سياسي صورت مي‌‏گيرد و رييس دانشگاه در جايگاه و قدرت مناسب علمي خود نسبت به اين خطر جدي دانشگاهها است.
سرافرازيزدي افزود: دانشگاهها بايد با ارتباط با صنعت، كشاورزي و جامعه به سميت استقلال مالي خود پيش بروند و الان در سطح دنيا بسياري از دانشگاههاي بزرگ با تكيه به خدمات پژوهشي خود كاملا مستقل اداره مي‌‏شوند.
وي افزود: ما بايد به سمتي برويم كه دانشگاههاي ما از حالت آموزشي به سمت پژوهشي و سازندگي پيش برود و مسايل و سرنوشت كشور در دانشگاهها رقم بخورد.
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس‌‏هفتم افزود: درحال حاضر ما يك حلقه مفقوده‌‏اي بين دانشگاهها و جامعه و نظام خود داريم كه بايد اين حلقه را رفع كرد و هر جا كه نظام براي پشيبرد اهداف جامعه نياز به سياستگذاري دارند، بايد از خدمات پژوهشي دانشگاهها بهره بگيرند ولي چنين امري در جامعه ما وجود ندارد.
وي افزود: جداي دانشگاهها از سرنوشت نظام و جامعه موجب عقب‌‏ماندگي و درجازدن ما خواهد شد.
سرافرازيزدي ادامه داد: مطمئنا روساي انتخابي دانشگاهها بر اساس معيارهاي علمي و شايسته‌‏سالاري از طريق نخبگان و هيات‌‏هاي علمي و امناي دانشگاهي دلسوزي كمتر از دولت نخواهند داشت.

١٣:٤٣ ٣١/٠٤/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد