هیأت علمی دانشگاههای پزشکی جنوب شرق کشور از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بازدید کرد
تعدادی از اعضای هیأت علمی دانشگاههای علوم پزشکی جنوب شرق کشور روز گذشته از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دیدار کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام "حسین دیبا "، معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، در این بازدید با تأکید برعدم تعارض دین اسلام با دانش بشری گفت : بحث رابطه دین وعلم از بحثهای کهنی است که همراه با جدی ترین بحث های کلامی و فلسفی در دوره رنسانس اوج گرفت.
وی افزود: دین اسلام به خاطر اینکه دستخوش تحریف نشده است با علوم بشری و تجربی تعارضی ندارد و اگر تعارضی بیان می شود، ناشی از عدم دقت در موضوع شناسی یا شناسایی جایگاه هر یک از گزارههای دینی و بشری است. نباید در برخورد با گزاره های دینی وعلمی برخورد سریع و عجولانه داشت زیرا بررسی ارتباط علم و دین یک بحث تخصصی است که باید افراد متخصص در هر زمینه، آن را به بحث بگذارند.
معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت : اگر جایگاه هر کدام از گزارههای دینی وعلمی مشخص گردد، بسیاری از تعارضها از میان میرود. بسیاری از زمینه های مثبت رابطه علم و دین در اسلام مطرح است. دین در موارد مختلف به علم کمک میکند.چنانچه بحث اخلاق پزشکی بدون اعتقاد انسان به مبدأ هستی قابل طرح نیست. از طرف دیگر بسیاری از مشکلات روانی بشر با اعتقاد دینی برطرف میشود، دانش نیز در مواردی به دین کمک میکند و آموزههای دینی را ملموس تر میسازد چنانچه در بحث دیات و یا ناباروری و شبیه سازی شاهد آن هستیم.
در این جلسه، حجه الاسلام "مبلغی"، مدیر پژوهشکده فقه و حقوق طی سخنانی اخلاق پزشکی، فلسفه پزشکی و فقه پزشکی را از حوزه های مطالعاتی در مسایل فقهی و حقوقی برشمرد.
وی فقه اسلامی را ناظر به مسایل اخلاقی و حقوق پزشکی اعلام کرد و گفت: اگر در روایات اسلامی احکام و دستورات پزشکی دیده می شوداز باب ارشاد بوده است. پزشکی نسبت به دیگردانشهای بشری با فقه همنوایی بیشتری دارد وهریک ازاین دوهدفی را دنبال می کنند که توسط دیگری آن هدف تعمیم می یابد.
مدیر پژوهشکده فقه و حقوق گفت: دین و فقه متصدی دیگر علوم نیستند، هر چند دین ارشاداتی دارد و یا می تواند در چارچوب ها بحث کند.
درپایان اعضای هیأتهای علمی دانشگاههای علوم پزشکی جنوب شرق کشور، پرسشهای خود را طرح و ازقسمت های مختلف پژوهشگاه بازدید کردند.
١٨:٢٧ ٣١/٠٤/١٣٨٥