معاون آموزشي سابق دانشگاه تهران خبر داد:
تصويب سياستهاي جذب هيات علمي و آييننامه دورههاي تحصيلات تكميلي دانشگاه
معاون آموزشي سابق دانشگاه تهران از تصويب سياستهاي جذب هيات علمي و آييننامه دورههاي تحصيلات تكميلي دانشگاه خبر داد.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر سيد حسين حسيني، معاون آموزشي سابق دانشگاه تهران امروز در مراسم توديع خود، با بيان اينكه تغيير رويكرد در آموزش عالي طي چند سال گذشته منجر به تغيير ساختار آموزش عالي شد، به ماده 49 برنامه چهارم توسعه اشاره كرد و گفت: بخشنامههايي از سوي وزارت علوم صادر ميشود كه نشان ميدهد اعتقادي به برخي مسائل وجود ندارد.
وي افزود: سلسله اقداماتي در سالهاي گذشته، براي دانشگاه شرايط جديدي را فراهم كرد كه دانشگاه بايد در مقابل اين شرايط جديد برنامهريزي داشته باشد، دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالي، در بهرهگيري از اختيارات ميتواند الگويي براي ساير دانشگاهها باشد، اما اگر هيات امنا برنامه خود را به خوبي جهت دهي نكند تاثيرات نامطلوبي بر ساير دانشگاهها خواهد داشت.
معاون آموزشي سابق دانشگاه تهران در ادامه تاكيد كرد: مجموعه مصوبات هيات امناي دانشگاه، مصوبات شوراي تخصصي و شوراي دانشگاه در حوزه آموزش شرايط جديدي را فراهم كرد تا دانشگاه با توجه به اين شرايط گامهاي محكمي در آينده بردارد.
دكتر حسيني در ادامه به بيان دستاوردهاي بخشهاي مختلف معاونت آموزشي پرداخت و گفت: اداره كل امور آموزش به امور مربوط به سي هزار دانشجو و همچنين فارغ التحصيلان دانشگاه رسيدگي ميكند كه كاري بسيار مشكل است.
وي به بازنگري آييننامهها و تدوين آييننامههاي جديد اشاره كرد و گفت: آييننامه تحصيلات تكميلي دوره phD و كارشناسي ارشد با نظرخواهي از بخشهاي دانشگاه بازنگري و به تصويب شوراي دانشگاه رسيد.
وي گفت: از اين پس مجموعه آييننامهها و دستورالعملها در حوزههاي مختلف به صورت كتابچه منتشر ميشود.
معاون آموزشي سابق دانشگاه تهران در ادامه انسجام در امور آموزشي را از ديگر اهداف اين معاونت عنوان كرد و افزود: تصويب اموري مانند ادامه تحصيل دانشجويان بدون سنوات، مشروط و نقل و انتقالات خارج از چارچوب با پرداخت شهريه تنها به منظور انسجام بخشي صورت گرفت و مسائل مالي مهم نبود.
وي از تصويب، ايجاد و اجراي 130 برنامه درسي در طي پنج سال گذشته خبر داد و گفت: 75 برنامه در مورد اجراي رشته بود.
به گفته وي، در طول اين مدت 80 برنامه درسي بازنگري شد و هم اكنون نيز 40 تا 50 برنامه درسي ديگر در دست بازنگريست كه متاسفانه برخي واحدها در اين مقوله به خوبي عمل نكردهاند.
دكتر حسيني سهم دانشگاه تهران در قطبهاي علمي را يك سوم كشور دانست و گفت: دانشگاه تهران داراي 24 قطب علمي است.
وي در مورد جذب هيات علمي گفت: در پنج سال گذشته850 نفر متقاضي استخدام بودند كه 50 درصد آنها جذب شدند و از اين ميان 260 نفر دانشآموخته داخل و 160 نفر دانشآموخته خارج از كشور بودند و 200 نفر نيز به عنوان هيات علمي وابسته از دانشگاهها و گروههاي مختلف جذب شدند.
دكترحسيني تصريح كرد: سياستهاي جذب هيات علمي دانشگاه براي پنج سال آينده تدوين و به تصويب دانشگاه رسيده است.
وي جايابي و بورسيه دانشجويان مستعد دكترا را از برنامههاي دانشگاه دانست و گفت: هم اكنون 100 دانشجوي بورسيه داخل و 90 دانشجوي بورسيه خارج از كشور داريم.
دكتر حسيني در مورد فعاليتهاي دفتر استعدادهاي درخشان دانشگاه نيز، گفت: در سال گذشته 150 داوطلب داراي رتبه اول در مقطع كارشناسي و 30 دانشجوي ممتاز دكترا پذيرش شدند.
معاون آموزشي سابق دانشگاه تهران در مورد فعاليتهاي دفتر پذيرش دانشجويان خارجي دانشگاه نيز گفت: در گذشته سياستگذاري دانشجويان خارجي با دانشگاه نبود و شورايي در وزارت علوم اين دانشجويان را به دانشگاهها معرفي ميكرد، اما با تلاشهاي صورت گرفته در سالهاي اخير اين ماموريت در درون دانشگاه انجام ميشود كه اكنون دانشگاه داراي 350 دانشجوي خارجي است.
دكتر حسيني تاكيد كرد: پذيرش دانشجوي خارجي نياز به سياست گذاري جديد دارد.
وي در ادامه خدمت گذاري در دانشگاه تهران را يك افتخار دانست و گفت: بخش آموزش دانشگاه با توجه به خدمت و بزرگي، ابعاد كار و تنوع رشتهها از اهميت خاصي برخوردار است.
معاون آموزشي سابق دانشگاه تهران در خاتمه دكتر كمرهاي معاون آموزشي جديد دانشگاه را از چهرههاي آشناي علمي دانشگاه معرفي كرد و گفت: توفيق داشتم در طول تصدي مسئوليت خود از نقطه نظرات وي استفاه كنم.
١٣:٤٢ ٠٢/٠٥/١٣٨٥