٠٣:٥٤ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
با ايجاد مراكز ICT روستايي شاهد مهاجرت معكوس خواهيم شد
سازمان تحقيقات و فناوري پتروشيمي تعدادي پروژه به مركز ICT روستاي ليوانشرقي واگذار كرد

دومين مركز جامع خدمات كاربرد فناوري اطلاعات و ارتباطات در روستاي ليوانشرقي استان گلستان افتتاح شد.
دكتر علي اكبر جلالي، عضو شوراي ملي ICT ايران، در گفت و گو با خبرنگار ايلنا، در خصوص افتتاح مركز ICT روستايي ليوانشرقي، اظهارداشت: در اين مركز كه بخش‌‏هاي مختلفي از خدمات فناوري اطلاعات از جمله آموزش مجازي را در برمي‌‏گيرد، تعدادي از دانشجويان از اين طريق مي‌‏توانند به دانشگاه‌‏هاي مجازي متصل شوند.
وي، افزود: خدمات پست بانك به صورت شعبه‌‏اي از بانك، فعاليت‌‏هاي بانكي و اقتصادي روستا را ساماندهي مي‌‏كند كه در نتيجه آن روستاييان براي پرداخت يك فيش تلفن يا برق به شهرها نروند.
دكتر جلالي، با بيان اين‌‏كه روستاييان مي‌‏توانند از تسهيلات بانكي كامل و الكترونيكي در اين روستا استفاده كنند، يادآور شد: تعداد بسيار زيادي از جوانان بي‌‏كار اين روستا و روستاهاي حومه كه تعداد آن‌‏ها بالغ بر 500 نفر فارغ‌‏التحصيل دانشگاهي است، مي‌‏توانند از اين مركز به صورت برون‌‏كاري به فعاليت‌‏هاي اشتغال‌‏زا مشغول شوند. به طوري كه در بازديد مدير عامل سازمان تحقيقات و فن‌‏آوري پتروشيمي ايران تعدادي تحقيق به اين مركز واگذار شد تا محققان بي‌‏كار بتوانند از اين مركز خدمات خود را ارايه دهند.
وي، تصريح‌‏كرد: آموزش زبان انگليسي، ترويج كشاورزي، آموزش زنان در راه‌‏هاي مختلف و به طور كلي آموزش‌‏هاي مختلف غيرمعمول و معمول، نمونه‌‏هاي بازري هستند كه در اين مركز انجام مي‌‏شود.
مجري پروژه ICT روستايي ، با بيان اين كه اين مركز به صورت كتابخانه مجازي در اختيار جوانان و افراد مختلف روستا براي استفاده در طول شبانه‌‏روز است، خاطرنشان‌‏كرد: اين مركز مي‌‏تواند به صورت شبانه‌‏روز تا 300 نفر متقاضي را در رشته‌‏ها و زمينه‌‏هاي مختلف تحت پوشش خود قرار دهد.
وي، با اظهار اميدواري از اين‌‏كه در آينده اين مراكز مانند كالج و دانشكده‌‏هاي كوچك اقماري عمل كنند، افزود: همچنان كه دانشگاه جامع علمي كاربردي توانسته است با استفاده از دبيرستان، دبستان، موسسات زبان و غيره مراكزي را براي آموزش فعال كند، مراكز ICT روستايي استعداد بيشتري دارند تا در زمينه‌‏هاي مختلف از جمله فن‌‏آوري اطلاعات و ارتباطات كه نياز فرداي ما به اين‌‏گونه مشاغل بسيار زياد خواهد بود، فعاليت كنند.
دكتر جلالي، گفت: روستاي ليوانشرقي مي‌‏تواند مانند روستاي قرن‌‏آباد پس از گذشت يك سال بسياري از مشكلات فرهنگي موجود در روستا را حل كند و جامعه را از نظر رواني، فرهنگي و اقتصادي ارتقا دهد.
وي، اظهارداشت: كلنگ طرح ليوانشرقي بعد از افتتاح مركز قرن‌‏آباد به زمين خورد و در مدت حدود يك سال به بهره‌‏برداري رسيد.
عضو شوراي ملي ICT ايران ، در خصوص ميزان هزينه‌ بهره‌‏برداري از اين روستا، يادآور شد: هزينه مركز قرن‌‏آباد 250 ميليون تومان بوده است كه حدود دو سوم از آن توسط خودياري مردم و يك سوم نيز از طريق وزارت ICT تامين شده كه هزينه احداث مركز ICT روستايي ليوانشرقي نيز همين مقدار هزينه در برداشته است.
وي، افزود: وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، پشتيباني‌‏هاي بعدي اين مراكز را به عهده مي‌‏گيرند و اين مراكز قطعا بايد از طريق خودياري مردم ايجاد شوند كه در غير اين‌‏صورت توان دولت براي ساخت چنين مراكزي در تمام روستاها مقدور نيست.
دكتر جلالي، با اشاره به اشتغال‌‏زايي مراكز ICT روستايي در سطح كشور، تاكيدكرد: اين مركز مي‌‏تواند در طول شبانه‌‏روز با بررسي‌‏هاي انجام شده تا 200 نفر را در سه شيفت كاري به اشتغال‌‏هاي از راه دور مرتبط سازد.
وي، ادامه‌‏داد: اين مراكز مي‌‏توانند مراكز رشد باشند. به صورتي كه علاوه بر اين كه مراكز ICT روستايي يك مركز جامع خدمات‌‏رساني است ، به صورت ISP هم عمل مي‌‏كند و افرادي كه در اينجا آموزش‌‏هاي لازم را مي‌‏بينند، مي‌‏توانند از منزل نيز اين فعاليت را انجام دهند و جاي خود را به كساني ديگر مي‌‏دهند كه در اين مراكز مشغول شوند.
دكتر جلالي، گفت: در حال حاضر 12 دانشجو در دانشگاه علم و صنعت ايران تحصيل مي‌‏كنند كه از اين‌‏گونه مراكز، آموزش از راه دور مي‌‏بينند و انتظار مي‌‏رود كه در سال آينده از استان گلستان تعداد بسيار زيادي از روستاها داوطلب آموزش‌‏هاي مجازي شوند.
عضو شوراي ملي ICT ايران، ايجاد فضاي فرهنگي اين مراكز در سطح استان گلستان و كشور را مثبت ارزيابي كرد و افزود: 170 روستا در استان گلستان دفاتر ICT روستايي فعال دارند و دفاتر جديد كه مستقيما از طريق وزارت ICT بودجه‌‏اش تامين مي‌‏شود، از سوي بخش خصوصي در اختيار مشتريان قرار مي‌‏گيرد كه آن‌‏ها در فضاي كوچكتري هستند.
وي، ادامه داد: هر روستايي كه استعداد داشت و توانست از اين نوع مراكز ايجاد كند، بايد با خودياري مردم به شركت مخابرات ارجاع دهد تا مسووليت نگهداري آن را به عهده گيرد.
دكتر جلالي، گفت: استقبال بسيار شديدي از اين مراكز شده و بعضا مردم وقت مي‌‏گيرند تا بتوانند از خدمات آن استفاده كنند؛ چرا كه روستاهاي اطراف هم از اين مركز استفاده مي‌‏كنند.
وي، افزود: نگاه اصلي ما اين است كه درآينده اين مراكز، مراكزي براي كمك به كشاورزان و دامداران شوند تا از تجربيات ساير كشورها در اين زمينه استفاده كنند و نمونه‌‏هايي از پايلوت‌‏هاي موفق در جهان در اين روستاها پياده‌‏سازي شود تا كاربردهاي متنوع‌‏تري غير از آموزش و پژوهش از اين مراكز داشته باشيم.
دكتر جلالي، خاطرنشان‌‏كرد: ملاك انتخاب مراكز اين چنين با اين ابعاد، به عهده شوراي روستاها است و هر روستايي كه اظهار علاقه كند با هماهنگي شركت مخابرات استان‌‏ها، به جايي برسانند كه بخش بزرگي از هزينه‌‏هايش را بدهند، همكاري مي‌‏شود و به انجام مي‌‏رسد؛ زيرا اين پروژه‌‏ها برنامه مردمي است.
دكتر جلالي، در پايان گفت: ظرف 5 سال آينده همچنان كه توسعه IT در شهرها منشا خير و بركت خواهد بود، در روستاها نيز همان اثري را خواهد داشت كه در شهرها دارد. با ايجاد مراكز ICT روستايي مهاجرت معكوس با توجه به آلودگي محيط شهرهاي بزرگ به وجود مي‌‏آيد به طوري كه مردم از شهرها به روستاها مهاجرت كنند.

١١:٤٠ ٠٤/١٠/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد