٠٦:٢٠ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
کاربرد سلول های بنیادی مزانشیمال در درمان نارسایی مزمن کبدی

استفاده از سلول های بنیادی مزانشیمال در درمان نارسایی مزمن کبدی (سیروز کبدی) می تواند کاربرد داشته باشد اما پیدا کردن این سلول ها پس از ورود به بدن کار بسیار مهمی است که با روش های خاصی باید پیگیری شود.
به گزارش خبرنگار دانشگاهی مهر، دکتر "اردشیر قوام زاده" استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس مرکز پژوهشی خون و پیوند مغز استخوان بیمارستان شریعتی روز گذشته در نخستین سمینار نقش سلول های بنیادی در درمان بیماری های مزمن کبد و گوارش افزود: نخستین پیوند مغز استخوان برای درمان بیماری سرطان استخوان در سال 1369 در بخش هماتولوژی بیمارستان شریعتی بر روی سه بیمار انجام شد که هر سه این کودکان در حال حاضر زنده هستند و به زندگی عادی خود ادامه می دهند.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون درمان بیماری های سیروز کبدی (نارسایی مزمن کبدی)، ام اس، مشکلات نخاعی با سل تراپی امکان پذیر است و می تواند گام های موثری برای کاربرد سلول های بنیادی در درمان باشد.
قوام زاده افزود: در حال حاضر مرکز خون و پیوند مغز استخوان دارای 32 تخت پیوند است که در مقایسه با یک مرکز مشابه که در سیاتل آمریکا دارای 38 تخت است نشان دهنده عملکرد وسیع این مرکز است. همچنین مرکز خون و پیوند مغز استخوان دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان سرپرست مراکز پیوند مغز استخوان در منطقه انتخاب شده است.
وی یاد آور شد: مرکز خون و پیوند مغز استخوان به طور جدی نیازمند توسعه است. این مرکز تاکنون اعمال پیوند زیادی را انجام داده که از آن جمله به پیوند 280 بیمار تالاسمی ماژور می توان اشاره کرد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران مرکز خون و پیوند مغز استخوان را یکی از بهترین مراکز آموزشی برای دانشجویان دوره های تخصصی برشمرد و گفت: وجود آزمایشگاه، پذیرش، کلینیک و غیره در کنار هم در یک مجموعه فرصت مناسبی برای آموزش دوره های تخصصی فراهم می کند.
وی خاطرنشان کرد: 70 تا 75 درصد پیوندهایی که تاکنون انجام گرفته موفقیت آمیز بوده و امیدواریم با پیشرفت های بیشتر این میزان موفقیت به 100 درصد برسد.
قوام زاده رشد رشته پزشکی را در کشور قابل توجه دانست و گفت: در مقایسه با دیگر کشورها و سایر رشته ها و همنیطور امکاناتی که در کشور وجود دارد رشته پزشکی رشد بسیار خوبی داشته و این نشان دهنده فعالیت مثبت تیم های پزشکی و آموزش مناسب این تیم ها است.
به گزارش مهر، در ادامه این سمینار دکتر "کامران علی مقدم" فوق تخصص خون و سرطان بالغین با اشاره به توانایی سلول های بنیادی در تمایز و تکثیر و ارتباط با درمان بیماری های مختلف گفت: مطالعات مختلفی بر روی سلول های بنیادی انجام گرفته اما آزمایشات کاربرد سلول های بنیادی در درمان بیماری ها به صورت مستقیم بر روی مدل های حیوانی انجام گرفته و بر روی انسان این مطالعات به صورت غیر مستقیم انجام می گیرد.
وی افزود: مطالعات غیر مستقیم به این شکل است که پس از پیوند سلول های بنیادی مزانشیمال به فرد، سلول ها ردیابی می شوند و زمانی که دهنده و گیرنده دارای جنسیت متفاوت باشند، مشخص شده که ردپایی از سلول های بنیادی پیوندی در بافت های دیگر پیدا شده و این به این دلیل است که سلول های خون ساز به بافت های دیگر مهاجرت کرده اند. 
این فوق تخصص خون خاطرنشان کرد: استفاده از سلول های بنیادی مزانشیمال در درمان نارسایی مزمن کبدی (سیروز کبدی) می تواند کاربرد داشته باشد اما پیدا کردن این سلول ها پس از ورود به بدن کار بسیار مهمی است که با روش های خاصی باید پیگیری شود.
دکتر "حسین بهاروند" در ادامه برنامه نخستین سمینار نقش سلول های بنیادی در درمان بیماری های مزمن کبد و دستگاه گوارش نیز به تشریح روند تمایز و تکثیر و همچنین شناسایی منشاء سلول های بنیادی پرداخت.
مدیر گروه سلول های بنیادی پژوهشکده رویان اضافه کرد: سلول های بنیادی جنینی نامیرا هستند اما سلول های بنیادی بالغ زود پیر می شوند اما در مقابل سلول های بنیادی جنینی قابلیت تومورزایی و رد پیوند را دارند که باعث می شود که از آنها در درمان بیماری ها چندان استفاده نشود.
وی اظهار داشت: در بحث پیوند سلول های بنیادی به کبد باید نکاتی مورد توجه قرار گیرد که از آن جمله نشان دار کردن این سلول ها  است که به کمک روش هایی مانندmagnetic انجام می پذیرد. در این روش سلول های بنیادی آهن دار شده و از ستونی که اطرافش آهن ربا قرار دارد عبور داده می شوند و به این ترتیب سلول هایی که نشان دار نیستند شسته شده و سلول های مورد نیاز انتخاب می شوند.
بهاروند اضافه کرد: برای شروع تمایز سلول های بنیادی از آنها یک جسم شبه جنینی ساخته می شود و به کمک مهندسی بافت بر روی یک سازه سه بعدی کلوژن سلول ها رشد داده می شوند. پس از مدتی تجلی ژن های مرتبط با سلول های کبدی را مورد بررسی قرار دادیم که نتایج مثبت بود.
به گزارش مهر، نخستین سمینار نقش سلول های بنیادی در درمان بیماری های مزمن کبد و گوارش پنجشنبه پنجم مردادماه جاری در بیمارستان شریعتی تهران برگزار شد.

١١:٢٧ ٠٦/٠٥/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد