٠٧:١٧ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
بارقه‌اي ديگر از رنسانس علمي ايران
نخستين مقاله حاصل تحقيقات داخل كشور در معتبرترين مجله علمي جهان چاپ شد

مقاله‌اي از پژوهشگران علوم اعصاب ايران در NATURE - معتبرترين مجله علمي جهان - چاپ شد.
به گزارش خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ، اين نخستين مقاله از پژوهشگران كشورمان در مجله «نيچر» است كه تحقيقات آن كاملا در ايران انجام شده است.
اين مقاله توسط سيد رضا افراز، روزبه كياني و حسين استكي پژوهشگران پژوهشگاه علوم شناختي پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي و مركز تحقيقات مغز و علوم شناختي دانشگاه شهيد بهشتي تدوين شده و با عنوان Microstimulation of inferotemporal cortex influences face categorization منتشر شده است.
«نيچر» كه بيش از 150 سال سابقه انتشار دارد، معتبرترين مجله علمي در سطح جهان است كه به انتشار نتايج مهمترين تحقيقات علمي دنيا مي‌پردازد و چاپ مقاله علمي در آن مايه بيشترين اعتبار براي هر پژوهشگر و مركز تحقيقاتي است.
دكتر استكي رييس پژوهشكده علوم شناختي پژوهشگاه دانش‌هاي بنيادي و بنيانگذار گروه تحقيقاتي مغز و علوم شناختي دانشگاه شهيد بهشتي و همكارانش كه طي چند سال اخير به يكي از گروه‌هاي علمي شناخته شده بين‌المللي در علوم اعصاب‌شناختي تبديل شده‌اند در تحقيقاتشان مي‌كوشند چگونگي تشخيص چهره‌ها و طبقه‌بندي اشياء بصري در مغز را شناسايي كنند.
تحقيقات آنها به بررسي بخشي از مغز موسوم به The inferior temporal cortex) IT) اختصاص دارد كه براساس تحقيقات انجام شده، گمان مي‌رود آخرين ناحيه از مسير قدامي قشر مغز در سيستم بينايي نخستيان است كه در آن تشخيص و بازشناخت اشياء صورت مي‌پذيرد.
اين محققان مي‌كوشند با تحريك اين بخش در مغز ميمون‌ها رابطه اين نورون‌ها با رفتار ميمون‌ها در تشخيص اشياء و چهره‌ها بررسي كنند.
«سازگار با فرضيه مطرح شده، در اين تحقيق نشان داده شده است كه نورون‌هاي قشر اينفروتمپورال به محرك‌هاي بينايي پيچيده نظير صورت پاسخ گزينشي شديدتري نسبت به ساير محرك‌ها نشان مي‌دهند؛ با اين حال رابطه علي ميان فعاليت اين نورون‌ها و درك صورت مشاهده نشده بود. در اين پژوهش، هنگامي كه ميمون يك فعاليت دسته‌بندي صورت از ساير اشياء را بر روي تصاوير نويزي انجام مي‌داد، دسته‌اي از نورون‌هاي قشر اينفروتمپورال به صورت مصنوعي با ميكروالكترود تحريك شده است.
اين تحريك نورون‌هاي داراي پاسخ گزينشي به صورت، موجب تمايل بيشتر ميمون به انتخاب صورت مي‌گيرد.
شدت اين گرايش در تصميم‌گيري ميمون به ميزان حساسيت محل تحريك شده از قشر اينفروتمپورال به گزينش صورت، اندازه محل تحريك شده در قشر اينفروتمپورال و زمان‌ تحريك مصنوعي نسبت به نمايش محرك بينايي بستگي دارد. نتايج اين آزمايش براي نخستين بار رابطه علي ميان فعاليت نورون‌هاي داراي پاسخ گزينشي به صورت در قشر اينفروتمپورال و درك صورت را نشان مي‌دهد.»
به گزارش ايسنا، از هنگام انتشار NATURE تاكنون پنج مقاله از دانشمندان ايراني مقيم داخل در اين مجله چاپ شده كه نخستين اين مقاله‌ها حدود شصت سال پيش از سوي دكتر علي اصغر خمسوي، فيزيكدان برجسته و پيشكسوت ايراني كه در انگلستان به پژوهش در زمينه بلورشناسي در بالاترين سطح اشتغال داشت، به چاپ رسيد.

١٣:٤٢ ٠٦/٠٥/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد