50 میلیارد دلار تولیدات انرژی کشور صادر میشود
مدیر کل دفتر امورانرژی سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفت: در حال حاضر ارزش تولیدات انرژی کشور بالغ بر 100 میلیارد دلار است که بیش از نیمی از این مقدار صادر می شود و باقی مانده آن به مصرف داخل کشور اختصاص می یابد.
به گزارش خبرگزاری "مهر"، احمد داوودی درکارگاه آموزشی چالش های بخش انرژی کشور به تشریح ویژگی های بخش مذکور پرداخت و اظهار داشت: وجود منابع و ذخایر عظیم هیدروکربن در فلات ایران یکی از ویژگی های بخش انرژی محسوب می شود و کشور ما 12 درصد ذخایر هیدروکربن مایع و 17 درصد ذخایر گاز طبیعی جهان را دارا است.
به گزارش روابط عمومی سازان مدیریت و برنامه ریزی کشور، وی در ادامه بخورداری بیش از 80 سال سابقه در صنایع نفت و برق توسعه شبکه گازرسانی را به عنوان بستری مناسب برای توسعه و رفاه کشور دانست وگسترش سریع و کامل شبکه برق و ساخت تجهیزات نیروگاهی خطوط و پست ها را از دیگر ویژگی های بخش انرژی کشور بر شمرد.
به گفته داوودی، دولتی بودن فعالیت ها در بخش انرژی کنترل و تثبیت قیمت حامل های انرژی توسط دولت محدودیت های قانونی و ساختاری برای استفاده از فناوری روز و سرمایه های خارجی و حجم عظیم یارانه های انرژی (سالانه در حدود 3/45 میلیارد دلار) از ضعف ها و چالش هایی است که بخس انرژی ایران با آن مواجه است.
از دیدگاه این مقام مسئول، دولتی بودن عمده فعالیتهای بخش انرژی باعث عدم انعطاف اقتصادی و مدیریتی وعدم ایجاد تحرک لازم و متناسب با مقتضیات صنعتی دنیا شده است.
داودی در بخشی دیگر از سخنان خود به تشریح وضعیت نیروگاه های برق آبی بهره برداری شده و در دست احداث در طول سال های سوم و چهارم توسعه پرداخت و گفت: نیروگاه آبی کارون 3 (واحدهای باقی مانده) با 1500 مگاوات در سال 1370 شروع شده و در سال 1385 خاتمه پیدا می کند.
وی نیروگاه آبی لوراک و توسعه مسجد سلمیمان را جزء نیروگاههایی دانست که در سال آینده به اتمام خواهد رسید.
به گفته وی، نیروگاه تلمبه ذخیره سیاه بیشه، نیروگاه آبی کارون 4 مخزنی و نیروگاه آبی گتوند علیا در زمره نیروگاههایی است که تا سال 1388 خاتمه خواهند یافت.
٠٩:٥٧ ٠٨/٠٥/١٣٨٥