٠٧:٢٦ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
رييس‌كميسيون تحقيقات‌مجلس:
استفاده ازنتايج تحقيقات بزرگترين تشويق پژوهشگران است

رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اين كه در زمينه توليد علم و گسترش دانش شاهد افزايش تعداد مقالات علمي محققان ايراني در مجلات علمي معتبر داخلي و خارجي هستيم، مهمترين راه براي حمايت از توليدات علمي و ارتقاي آنها را استفاده عملي از تحقيقات كاربردي داخلي عنوان كرد.
دكتر علي عباسپورتهراني‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد : ما كارهاي بسيار مهمي را در مراكز پژوهشي و علمي انجام مي‌دهيم، اما متاسفانه از نتايج اين تحقيقات استفاده نمي‌شود كه اين امر موجب دلسردي محققان از عدم به كارگيري نتايج پژوهش‌هايشان مي‌شود.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: در حقيقت به كارگيري اين توليدات علمي، اشكالات و ضعف‌هاي احتمالي آنها را نشان مي‌دهد و باعث مي‌شود كه پژوهشگران تلاش بيشتري در جهت رفع اشكالات و ارتقاي كيفيت تحقيقاتشان انجام دهند.
رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس، اين امر را پديده‌اي دانست كه در تمام كشورهاي پيشرفته ديده مي‌شود و ادامه داد: هميشه اولين گام‌هايي كه در يك زمينه جديد برداشته شده و به توليد و بهره‌برداري مي‌رسد دچار نقايص و اشكالاتي است كه با پيشرفت زمان و تحقيقات بيشتر اين اشكالات برطرف مي‌شود و توليدات علمي به حد مطلوب خود نزديك مي‌شود.
دكتر عباسپور با بيان اين كه ما بايد اين هنر را داشته باشيم كه توليدات علمي خود را در هر زمينه‌اي در خدمت جامعه به كار گيريم، خاطر نشان كرد: متاسفانه ما اين عزم را در مديران اجرايي نداريم، اما در برخي از موارد ممكن است، ديده شود كه ارتباط مناسبي و يا برداشت‌هاي خوبي از دستاوردهاي علمي مي‌شود اما در كل ما نيازمند يك عزم ملي و مديريتهاي با نگرش‌هاي علمي هستيم تا بتواند از نتايج تفكرات كه همان توليدات علمي است در راستاي ارتقاي كيفيت در كشور بهره‌برداري كند.
رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در ادامه به ايسنا گفت: يك محقق و يك پژوهشگر ممكن است با دادن يك جايزه و دادن مدال و لوح تقدير و تشويق مناسبي از وي صورت بگيرد،‌ اما هرگز نمي‌تواند اين اثر خوب را در روحيه يك پژوهشگر داشته باشد كه ببيند نتايج فكرش در جامعه استفاده مي‌شود و باعث پيشرفت جامعه و رفاه بيشتر مردم شده است.
به گفته عباسپور اين امر انگيزه را براي تلاش بيشتر در يك محقق در به كارگيري اطلاعات خود ايجاد مي‌كند؛ بنابراين بايد به اين امر توجه بيشتري شده و برنامه‌ريزي جدي صورت گيرد.
وي درباره سطح توليدات علمي در كشور به ايسنا گفت: معتقدم كه ما توليدات علمي بسيار خوبي در كشور داريم. چرا كه پژوهشگران ما در دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي تلاش بسيار خوبي را انجام مي‌دهند و در بحثهاي گسترش دانش و مقالات سطح بالاي علمي شاهد افزايش تعداد مقالات علمي پژوهشگران هستيم كه در مجلات معتبر داخلي و خارجي به چاپ مي‌رسد و حتي مورد تشويق مراكز تحقيقاتي جهاني قرار مي‌گيرد كه اين امر نشان مي‌دهد توان توليد علم در سطح بالا در محققان ما وجود دارد.
نماينده مردم تهران در مجلس با بيان اين كه اساسا در برخي زمينه‌هاي علمي و تكنولوژيكي از جمله در فن‌آوري هسته‌يي نمي‌توانيم به خارج از كشور تكيه كنيم اظهار داشت: در چنين زمينه‌هايي پژوهشگران ما به سمتي مي‌روند كه بتوانند توليدات علمي با كيفيت بالا داشته باشند؛ اما در بعضي از زمينه‌ها بحث ارتباط خارجي و مسايل ديگر باعث مي‌شود كه ما از بحث توليد فكر و علم در داخل كشور غافل شويم.
رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با اشاره به وجود ايده‌هاي بسيار خوب در مبتكران و محققان داخلي در تمام زمينه‌ها اظهار كرد: اگر ما به آنها فرصت جلوه گري و خودنمايي بدهيم اين افراد مي‌توانند به موفقيت‌هاي درخشاني برسند اما متاسفانه اين فرصت به آن‌ها داده نمي‌شود و در نهايت تبديل به عاملي براي عدم انگيزه در نيروهاي نخبه خواهد شد.
وي با اشاره به تصويب قانون استفاده از توان داخلي در مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: تاكيد ما در مجلس در حقيقت استفاده از توان فكري داخل كشور بوده اما نمي توان همه چيز را با قانون حل كرد. قانون خوب بايد خوب اجرا شود؛ لذا تنها با قانون خوب نمي‌توان به اهداف عالي دست يافت و يك مجري خوب نيز مي‌خواهد .
دكتر عباسپور خاطر نشان كرد: بهترين قانون‌ها اگر عزمي براي اجرا نداشته باشد، زمين گير شده و در حقيقت اثر خود را در جامعه از دست مي‌دهد در اين زمينه نيز به نظر مي‌رسد قانون كم نداريم و در بسياري از موارد هم نيازي به قانون نداريم و قرار نيست براي هر حركت و قدمي در جامعه قانوني بنويسيم.
رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس اظهار كرد: براي اين كه بين دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي و صنايع ارتباط برقرار كنيم قانون داريم و مشوق‌هايي هم براي مراكز تحقيقاتي و دستگاه‌هاي اجرايي در نظر گرفته شده است. در عمل هم اگر كمبودي احساس شود مجلس قانون را وضع خواهد كرد. به عنوان مثال در ارتباط با مالكيت معنوي كه قانون جامع و كاملي نداريم، به مجلس داده شده و در دستور كار كميسيون‌هاست كه كميسيون اصلي آن را مورد بررسي قرار داده و كميسيون آموزش و تحقيقات نيز نظر خود را در اين رابطه اعلام كرده است.
وي در پايان با بيان اين كه قانون مالكيت معنوي مي تواند پس از تصويب نهايي در بحث مالكيت معنوي و محفوظ ماندن حق مبتكران و مخترعان بسيار مؤثر باشد، تصريح كرد: اگر در عمل كمبودي احساس شود مجلس بايد وارد شده و اين كمبود را از نظر قانوني برطرف كند اما ما در سطحي هستيم كه احساس مي‌كنيم كه در اين زمينه كمبود قانوني وجود ندارد بلكه عزم اجرايي براي به كارگيري اين قانونها جهت افزايش كيفيت توليدات علمي در كشور نياز است.

١٣:٢٩ ٠٨/٠٥/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد