رييس همايش نقش سلولهاي بنيادي دردرمان بيماريهاي كبدي:
سالانه حدود 100پيوند كبد در كشور انجام ميشود
در كشور ما سالانه 100 پيوند كبد انجام ميشود كه در صورت وجود امكانات ميتوانيم حداقل 1000 نفر را با پيوند كبد نجات دهيم.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران - واحد علوم پزشكي تهران - دكتر ملكزاده، رييس همايش «نقش سلولهاي بنيادي در درمان بيماريهاي كبدي و گوارشي» در جريان اين همايش گفت: يكي از مسائل مطرح در بيماريهاي كبدي و گوارشي در كشور ما، ميزان مرگ و مير بيماريهاي كبدي است كه سالانه حدود 5000 نفر در كشور بر اثر بيماريهاي كبدي همچون هپاتيت B و C و همچنين ديگر بيماريهاي مزمن كبدي جان خود را از دست ميدهند.
وي در ادامه گفت: ما حداقل ميتوانيم 1000 نفر را با پيوند كبد نجات دهيم ولي به دليل كمبود امكانات حداكثر 100 پيوند كبد در كشور انجام ميشود.
وي ادامه داد: با اين كه نتيجه پيوند كبد بسيار بهتر از پيوند كليه است و بيماران به زندگي طبيعي خود برميگردند ولي به دليل اين كه سرانه درماني براي هر ايراني سالانه 12 هزار تومان است و اين بدون تراسپلنت است، در نتيجه پيوند كبد براي همه اين افراد امكانپذير نيست.
وي تصريح كرد: به همين دليل به دنبال راه جايگزين ديگري براي پيوند كبد شديم كه موضوع سلولهاي بنيادي مطرح شد.
اين استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران افزود: گرچه هنوز راه طولاني در اين زمينه در پيش داريم ولي كارهايي كه هم اكنون توسط پژوهشگران به خصوص در مؤسسه رويان و همچنين مركز خون و آنكولوژي دانشگاه علوم پزشكي تهران انجام ميشود انگيزهاي شد تا در اين همايش گرد هم آييم و به تبادل اطلاعات و ارائه مطالب جديد در اين زمينه بپردازيم.
وي در پايان گفت: موضوعاتي كه در اين همايش مطرح ميشوند بعضاً براي اولين بار در دنيا صورت گرفته كه اين مسئله مهمي است و آنچه كه انجام شده قدمهاي خوبي در اين زمينه بوده تا اميدي باشد براي كساني كه در مراحل آخر بيماريهاي كبدي هستند.
١١:٤٢ ١٠/٠٥/١٣٨٥