رييس انجمن مهندسي ماشينهاي كشاورزي و مكانيزاسيون ايران:
وزارت جهاد كشاورزي حمايتي از متخصصان مكانيزاسيون نميكند
وزارت جهاد كشاورزي و سازمانهاي متولي امور مكانيزاسيون كشاورزي هيچگونه حمايت و توجهي به تنها تشكل فراگير ملي در رابطه با مهندسي ماشينهاي كشاورزي ندارند.
دكتر مرتضي الماسي ـ رييس انجمن مهندسي ماشينهاي كشاورزي و مكانيزاسيون ايران ـ در گفتوگو با خبرنگار كشاورزي ايسنا با بيان اين مطلب گفت: انجمن مهندسي ماشينهاي كشاورزي و مكانيزاسيون به عنوان تنها انجمن فراگير ملي در رابطه با مهندسي ماشينهاي كشاورزي و مكانيزاسيون انتظار دارد سازمانهاي اجرايي كه متولي مكانيزاسيون هستند به مسائل علمي اين انجمن توجه كنند و از نيروهاي متخصص آن استفاده كنند.
او افزود: بودجهاي كه در اختيار اين انجمن قرار ميگيرد سالانه پنج تا 6 ميليون تومان است كه اين بودجه براي برگزاري سمينارها و كنگرههاي علمي نيز كافي نيست و نسبت به بودجههاي ساير انجمنهاي علمي كشور بسيار اندك است.
الماسي از حمايت نكردن و بيتوجهي وزارت جهاد كشاورزي از برنامهها و نيروهاي علمي اين انجمن انتقاد كرد و اظهار كرد: با توجه به اين كه اعضاي اين انجمن بعد از 5/1 سال تلاش توانستند كنگره علمي مكانيزاسيون را شهريورماه امسال در تبريز برگزار كنند با اين حال وزارت جهاد كشاورزي به دنبال برگزاري كنگره مكانيزاسيون است كه اين نشان دهنده بيتوجهي اين وزارتخانه به اين انجمن و استفاده نكردن سازمانهاي اجرايي از نيروهاي متخصص است.
دكتر هومن شريف نسب ـ مسوول روابط عمومي اين انجمن ـ نيز در گفتوگو با خبرنگار ايسنا، در خصوص فعاليتهاي اين انجمن افزود: انجمن مهندسي ماشينهاي كشاورزي و مكانيزاسيون ايران با بيش 400 نفر عضو كه بخش عمده نيروي متخصص كشور در اين رشته را شامل ميشود، در زمينههاي ماشينها و ادوات آمادهسازي و تهيه زمين براي استقرار محصول، ماشينهاي كاشت، داشت و برداشت محصولات باغي، تاسيسات و سيستمهاي كنترل محيط در توليدات كشاورزي و ماشينهاي دامپروري داراي تخصص و توانايي علمي است.
وي فناوري توليد و مصرف انرژي در كشاورزي، فناوري كاهش ضايعات و بازيافت مواد كشاورزي، فناوري موتور و تراكتور، برنامهريزي كاربرد مناسب و مديريت ماشين در واحدهاي كشاورزي را از ديگر تواناييهاي علمي اين انجمن برشمرد.
شريفنسب خاطرنشان كرد: يكي از اركان مهم افزايش توليدات كشاورزي و حركت به سوي خودكفايي كاربرد فنآوري مناسب براي مكانيزه كردن فرآيندهاي توليد محصولات زراعي و دامي است كه مهندسان ماشينهاي كشاورزي و مكانيزاسيون از تخصص لازم براي طراحي و اجراي اين مهم برخوردارند. اين تخصص كه داراي مجموع مشتركي از رشتههاي كشاورزي و فني و مهندسي است شامل ابعاد و زمينههاي بسيار متنوع و مختلفي است كه آن را از رشتههاي ديگر مهندسي و كشاورزي متمايز ميكند.
مسوول روابط عمومي انجمن در پايان مهمترين اهداف اين انجمن را تشكيل كميتههاي تخصصي براي فعاليت در زمينههاي متنوع اين رشته، ارائه برنامهها و پيشنهادات راهبردي به مسوولان سياستگزار كشاورزي، برنامهريزي تحقيقات راهگشا براي مكانيزاسيون كشاورزي كشور، برگزاري همايش علمي (منطقهيي، ملي، بينالمللي) انتشار نشريات، فصلنامه و كتب تخصصي، ارائه خدمات آموزشي ـ پژوهشي، نشر و ترويج فرهنگ صحيح كاربرد ماشين بيان كرد.
١٢:٢٧ ١٠/٠٥/١٣٨٥