نشست آموزشي "سرطان و مصدومان شيميايي" برگزار شد
نشست آموزشي "سرطان و مصدومان شيميايي با گاز خردل" درپژوهشكده مهندسي و علوم پزشكي بنياد شهيد و امور ايثارگران برگزار شد.
به گزارش روز شنبه روابط عمومي بنياد شهيد و امورايثارگران، رييس پژوهشكده مهندسي و پزشكي بنياد شهيد در اين نشست، گفت : مطالعه علمي در زمينه ارتباط استنشاق گاز خردل و سرطان ريه، نگراني جانبازان را در ابتلا به سرطان ريه كاهش ميدهد.
دكتر" محمدرضا سروش"،جامعه هدف در طرح "مطالعه علمي درزمينه ارتباط استنشاق گاز خردل و سرطان ريه" را هفت هزار و ۵۰۰نفر در يك دوره ۲۰ساله اعلام كرد و افزود: اين پروژه از سال ۸۱به عنوان طرح ملي شروع به كار كرده و هم اكنون در حال پيگيري است.
وي با اشاره بر ضرورت نتايج علمي در اين طرح، گفت : آمارگيري دقيق استاني از مصدومان شيميايي با گاز خردل ، در پيشبرد اهداف طرح ضروري است.
سرپرست طرح پيشگيري از سرطان در جانبازان شيميايي نيز در اين نشست، اظهارداشت : استمرار علمي در اين تحقيق، ميتواند به پيشگيري از سرطان در جانبازان شيميايي مصدوم به گاز خردل بيانجامد.
دكتر"محمد رضا ظفرقندي" به استقبال آژانس بينالمللي سرطان از اين طرح اشاره كرد و گفت : اين پژوهش علمي ميتواند مظلوميت جانبازان شيميايي مصدوم به گاز خردل را در جهان منعكس كند.
دكتر"مهناز فلاحتي" محقق گازهاي شيميايي نيز در اين مراسم به اثر سيگار در بالا بردن خطر سرطان ريه در مصدومان گاز خردل اشاره كرد و افزود:
بسترسازي علمي، روحي و نيز تبليغات مناسب، در كاهش نگراني جانبازان شيميايي موثر است.
وي با تاكيد بر ضرورت نتيجهگيري از اين طرح ملي تصريح كرد: درزمان حاضر مطالعات مقطعي نشانگر آن است كه سرطانهاي مرتبط با گاز خردل در مقايسه با آمار سرطان، تعداد كمي است.
فلاحتي، پيشگيري، تشخيص به موقع و ايجاد اعتماد در جانبازان شيميايي را بسيار مهم ارزيابي كرد و گفت : درايجاد سرطان ريه فقط گاز خردل نميتواند عامل بروز بيماري شود.
براساس اين گزارش، اين طرح علمي، با همكاري مركز پژوهش مهندسي و پزشكي بنياد شهيد و امور ايثارگران، دانشگاه علوم پزشكي تهران، دانشگاه علوم پزشكي بقيهالله و مركز تحقيقات ملي برگزار ميشود.
١٤:٤٧ ١٤/٠٥/١٣٨٥