تزریق سلول های شوئن برای ترمیم آسیب های نخاعی حاصل دانش بومی است
معاون علوم زیستی دفتر همکاری های فناوری ریاست جمهوری در خصوص توانایی کشور در پروژه تزریق سلول های شوئن برای ترمیم آسیب های نخاعی گفت: ما توانستیم با نوعی بومی سازی تکنولوژی در کشور و اتکا به ظرفیت و توان خودمان با ارقام بسیار محدودتری نسبت به برخی تحقیقات در کشورهای پیشرفته این پروژه را به سرانجام برسانیم.
دکتر "سید مجید معنوی" در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی مهر درباره حمایت های دفتر همکاری های فناوری ریاست جمهوری از این پروژه افزود: این دفتر به عنوان یک کاتالیزور در این پروژه عمل کرده است تا نتایج تحقیقات وارد عرصه کاربری شود.
وی یاد آور شد: پروژه تزریق سلول های شوئن برای ترمیم آسیب های نخاعی که توسط پژوهشگران ایرانی انجام شده مجموعه یک تلاش تحقیقاتی بود که در سطح دانشگاهی انجام گرفت این پروژه به مرحله ای رسیده بود که نیاز داشت تا این دستاورد تحقیقاتی به تجربیات دیگر در سایر کشورها دست یابد که در اینجا دفتر همکاری های فناوری ریاست جمهوری همکاری هایی را انجام داده است.
معاون علوم زیستی دفتر همکاری های فناوری ریاست جمهوری اضافه کرد: تجهیز به زیر ساخت های مورد نیاز این کار و توسعه آن و فراهم کردن امکان دسترسی و ایجاد ارتباط با سایر مراکزی که چنین تجربیاتی را داشتند برای محققین، از دیگر فعالیت ها و همکاری های این دفتر در پروژه تزریق سلول های شوئن به آسیب های نخاعی بود.
وی اظهار داشت: اینگونه همکاری ها موجب شد تا محققان با تبادل داده ها و اطلاعات کار خود را توسعه دهند.
معنوی اضافه کرد: ما همچنین از نظر منابع مالی برای تسریع در خریداری تجهیزات مورد نیاز و عملیاتی کردن پروژه و هماهنگی های لازم با وزارت بهداشت نیز در این پروژه همکاری لارم را داشته ایم.
وی یاد آور شد: نتایج تحقیقاتی که در دنیا برای یک روش درمانی و یا یک دارو هزینه می شود در حد چند صد میلیارد تومان یا چند صد میلیون دلار است اما ما توانستیم با نوعی بومی سازی تکنولوژی در کشور و اتکا به ظرفیت و توان خود با ارقام بسیار محدودتری این کار را به سرانجام برسانیم.
معاون علوم زیستی دفتر همکاری های فناوری ریاست جمهوری تحقیقات را یک فرآیند زمان بر برشمرد و گفت: برخی مواقع یکسری از منابع محدود می تواند تأثیر گسترده ای در کار تحقیقاتی داشته باشد.
به گزارش مهر، پروژه تزریق سلول های شوئن برای ترمیم آسیب های نخاعی به عنوان یک درمان بی خطر برای نخستین بار در جهان از سوی پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام شد و نتیاج بالینی این تحقیق پس از 10 سال به اطلاع عموم رسید. این پروژه با همکاری بانک پیوند اعضاء، مرکز تحقیقات علوم و تکنولوژی در پزشکی و متخصصان جراحی مغز و اعصاب و دفتر همکاری فناوری های نوین ریاست جمهوری در طول 10 سال به انجام رسیده است.
١٤:١٢ ١٨/٠٥/١٣٨٥