١٢:٠٦ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
معاون پژوهش‌هاي فرهنگي و اجتماعي مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام:
اقوام سهمي متوازن با بقيه مي‌خواهند

چهارمين جلسه از سلسله نشست‌هاي تخصصي كانون جوانان حزب اعتدال و توسعه در دفتر اين حزب برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين جلسه رضا صالحي استاد دانشگاه و معاون پژوهش‌هاي فرهنگي و اجتماعي مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام به بحث و بررسي پيرامون قوميت و قوم‌گرايي در ايران پرداخت و گفت: ايران جزو ده كشور كثرت قوميت در دنيا است كه اين مساله (قوميت) در ايران بعد از مشروطيت مطرح شد و در نيم قرن گذشته ميزان منازعات قومي در دنيا چهار برابر افزايش يافت.
وي با اعلام اينكه كثرت اقوام تنها مربوط به جنوب و شرق و جهان سوم نيست، افزود: به طور كلي تنها در 9 درصد جمعيت جهاني (چين و ژاپن) تركيب قومي وجود ندارد.
صالحي با بيان اينكه مساله قوميت در پنج قاره موضوعيت دارد و مربوط به منطقه خاصي نيست، به سه رويكرد در مساله قوميت اشاره كرد و گفت: مساله قوميت مي‌تواند با ديدگاه خوشبينانه باشد در اين صورت قوميت مساله‌اي نيست.
وي رويكرد دوم قوميت را رويكرد بدبينانه عنوان كرد و گفت: بعضي معتقدند مساله قوميت در ايران بسيار جدي است و ايران در معرض تهديد و بحران به سر مي‌برد و در مرحله خود مختاري و تجزيه‌طلبي است و آن را اصلي‌ترين مساله در دهه آتي مي‌دانند.
صالحي همچنين سومين رويكرد قوميت را رويكرد واقع‌بينانه دانست و گفت: گروه ديگر معتقدند كه مساله قوميت در ايران در صورتي كه بر اساس منطق عقلاني،‌ علمي و مديريت واقع‌بينانه باشد جامعه ملي به حيات خود ادامه خواهد داد مشروط بر اينكه حاكميت نظام سياسي و مديريت كشور نسبت به چگونگي رفتار با اقوام در ايران يك رفتار واقع بينانه داشته باشد.
وي در ادامه افزود: به لحاظ تاريخي سه دوره در ايران (قاجار، پهلوي و جمهوري اسلامي) پديد آمد. البته در دوره قاجار و پهلوي هم محمدشاه ملت سازي را از طريق مدرن سازي تعقيب كرد.
صالحي چالشهاي ناشي از اقوام را توزيع عادلانه قدرت، ثروت و منزلت دانست و گفت: براي روند تحولات آتي بايد به روند تحولات گذشته مراجعه كرد زيرا مساله قومي در بسياري از كشورها از احساس محروميت اقتصادي آغاز مي‌شود.
وي با بيان اينكه متاسفانه مديريت كشور به مساله قوميت نمي‌پردازد و مديران صدا و سيما نيز بايد ابتدا نسبت به مساله قوميت آگاهي كامل داشته باشند و سپس به ساخت فيلم بپردازند، افزود: متاسفانه بسياري از مسائل قومي با احساس محروميت اقتصادي صورت مي‌گيرد و اقوام فكر مي‌كنند كه در توزيع ثروت درباره آنها بي‌عدالتي شده است و در صورتي كه به آن پاسخ داده نشود شكل هويتي آن نمايان خواهد شد.
وي به سهم‌خواهي متوازن اقوام اشاره كرد و گفت: آنها سهمي متوازن با بقيه را مي‌خواهند و در صورتي كه اين امر رعايت نشود چالش قوميتي با فدراليسم پديد مي‌آيد.
وي در ادامه افزود: در صورتي كه به موارد مشكوك توجهي نشود، آنها به سمت خودمختاري و تشكيل دولت پيش مي‌روند.
صالحي در ادامه به تحولات جمهوري اسلامي، انقلاب،‌ جنگ، توسعه سازندگي و سياسي اشاره كرد و گفت: انتخابات دوره رياست جمهوري خاتمي مشاركت 90 درصد اقوام را در پي داشته است. البته بايد به اين اتحاد و مشاركت اقوام بلافاصله پاسخ داده مي‌شد و از طريق مكانيزم‌هاي مشاركت آنها در قدرت اقدام مي‌شد ولي به مكانيزم مشاركت آنها پاسخ مثبتي داده نشد.
وي همچنين در پايان تاكيد كرد: بايد به اين باور برسيم كه نظام سياسي و استراتژي خود را در مديريت بر اساس وحدت و كثرت بنا نهيم زيرا پذيرش واقعيت جامعه قومي در ايران غير قابل انكار است.

١٧:٥٨ ١٩/٠٥/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد