رييس دانشگاه سيستان و بلوچستان در گفتوگو با ايسنا:
حجم قراردادهاي با صنعت به يك ميليارد تومان ميرسد
رييس دانشگاه سيستان و بلوچستان، حجم قراردادهاي اين دانشگاه با بخش صنعت را در ماههاي اخير حدود 10 ميليارد ريال عنوان كرد.
دكتر اكبري در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار داشت: دانشگاه سيستان و بلوچستان در قالب قرارداد طرحهاي خاتمه يافته ارتباط با دستگاههاي اجرايي به رقمي حدود 600 ميليون تومان دست يافته است كه حجم قراردادهاي جاري ارتباط با صنعت و يا دستگاههاي اجرايي از قبيل سازمان حفاظت محيط زيست، شيلات و ساير بخشها نيز در ماههاي اخير به حدود 400 ميليون تومان ميرسد.
وي در ادامه ابزار اميدواري كرد كه در سال هاي آينده بنابر تمايل دستگاههاي اجرايي، ارتباطي بسيار تنگاتنگ بين اين بخشها برقرار شود.
دكتر اكبري، پژوهش را در اين دانشگاه يك اصل خواند و گفت: اولويتهاي اوليه دانشگاهي به امر پژوهش اختصاص يافته است كه در قالب تقويت دورههاي تحصيلات تكميلي به گونهاي گسترده، گامي اساسي در اين مسير برداشته شده است.
وي در عين حال اضافه كرد: روند انتشار و چاپ مقالات اساتيد و اعضاي هيات علمي در مجلات داخلي و خارجي علمي ــ پژوهشي و ترويجي به خصوص مجلات ISI از رشد بسيار مناسبي برخوردار بوده است.
رييس دانشگاه سيستان و بلوچستان تعداد مقالات ISI پژوهشگران اين دانشگاه را از ابتداي سال 2006 بالغ بر 45 مقاله خواند و گفت: در اين راستا، اعتبارات قابل توجهي در بخش پژوهش هزينه شده و علاوه بر اين كه اقدامات موثري نيز در حوزه تجليل از پژوهشگران برگزيده و برگزاري كنفرانسها و سمينارهاي علمي ملي و بينالمللي انجام شده، اعتبارات هزينه شده در بخش پژوهش بالغ بر 700 ميليون تومان است .
دكتر اكبري اعتبارات هزينه شده در بخش پژوهش اين دانشگاه را رقمي بالغ بر 700 ميليون تومان خواند و اظهار داشت: بودجههاي هزينه شده در هفت ماه گذشته در قالب اشتراك مجلات و ژورنالهاي معتبر و بانكهاي اطلاعاتي صرف شده كه طبق برآوردهاي صورت پذيرفته نتايج قابل توجهي را نيز بر جاي خواهد گذاشت.
رييس دانشگاه سيستان و بلوچستان با ابراز اميدواري نسبت به ايجاد ارتباطي ثمر بخشتر بين وزارتخانههاي مختلف با بخش آموزش عالي در آيندهاي نزديك، خاطر نشان كرد: وزارتخانههاي مرتبط جايگاه ويژهاي را براي آموزش عالي اختصاص دادهاند كه آموزش عالي براي پاسخ دهي بهينه به اين تقاضا بايد دورههاي كارآموزي را به گونهاي اصولي و راهبردي در راستاي تقاضاي صنعت برگزار كند.
اعضاي پنج فرصت مطالعاتي به اعضاي هيات علمي در سال جاري
دكتر اكبري در ادامه از اعطاي فرصت مطالعاتي به اعضاي هيات علمي در سال جاري خبر داد و گفت: البته اين ميزان در سال 84، چهار نفر و در سال 83 دو نفر بوده كه نشان از افزايش بيش از دو برابري اعطاي فرصتهاي مطالعاتي با هدف تقويت پژوهش و تحقيقات در سالهاي اخير داشته است.
بايد ميزان بيشتري از GNP ملي به پژوهش اختصاص يابد
رييس دانشگاه سيستان و بلوچستان در ادامه با بيان اين كه وزارت علوم در خصوص افزايش اعتبارات پژوهش دانشگاهها مصمم است به ايسنا گفت: تحولات چشمگيري در حوزه تحقيقات آموزش عالي كشور رخ داده است كه البته بودجههاي پژوهشي و تحقيقاتي دانشگاهها و مراكز آموزش عالي بايد افزايش يابد.
وي در عين حال اضافه كرد: در برخي كشور از قبيل كره جنوبي، بيش از 3 درصد از GNP كشور به بخش پژوهش اختصاص مييابد و اين در حاليست كه GNP اختصاص يافته در ايران در كمتر از يك درصد در حال نوسان است.
دكتر اكبري با تاكيد بر لزوم اختصاص سهم بيشتري از GNP به بخش پژوهش و تحقيقات، افزود: بايد تخصيص بودجه در سطح ملي و كلان آموزش عالي كشور افزايش يابد كه از نتايج آن اتصال مستحكمتر بخش پژوهش به دانشگاههاي كشور است.
اختصاص 5 درصد كل اعتبارات دانشگاه به بخش پژوهش
رييس دانشگاه سيستان و بلوچستان در عين حال از اختصاص 5 درصد از كل اعتبارات دانشگاه به بخش پژوهش خبر داد و به ايسنا گفت: معمولا 5/1 درصد از كل اعتبارات دانشگاهي به بخش پژوهش اختصاص مييابد كه دانشگاه سيستان رقمي سه برابر را به اين بخش اختصاص داده كه اولويتهاي پژوهشي دانشگاه نيز بر مبناي انجام تحقيقات كاربردي و پژوهشهاي بنيادي قرار داده شده است.
١٢:٢٨ ٢٠/٠٥/١٣٨٥