به همت پژوهشگران ايراني
نسل جديد مقاومتهاي الكتريكي در كشور طراحي شد
نسل جديدي از مقاومتهاي الكتريكي و محدود كنندههاي جريان تكرار شونده بر پايه مقاومتهاي پليمري PTC به همت پژوهشگران مركز تحقيقات نانوساختار دانشگاه سهند تبريز طراحي شد.
دكتر بهزاد پورعباس، رييس اين مركز در گفتوگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) خاطرنشان كرد: مواد پليمري PTC كامپوزيتهايي متشكل از تركيب پليمري نيمه كريستال مانند پلي اتيلن يا نايلون به همراه پركنهاي هادي جريان الكتريسته هستند.
وي با اشاره به خاصيت استفاده از پليمرهاي PTC ياد آور شد: ويژگي اين گونه تركيبات پليمري اين است كه با قرار گرفتن در شرايط دمايي مشخص، مقاومت الكتريكي شان تا چندين برابر افزايش مييابد.
دكتر پورعباس ادامه داد: اين نوع از كامپوزيت با افزايش مقاومت الكتريكي به عنوان محافظ مدار الكتريكي عمل ميكند.
رييس مركز تحقيقات نانو ساختار با اشاره به كارگيري طلا و نيكل در اين تركيب پليمري گفت: البته در تشكيل پليمرهاي PTC از وجود كربن بلاك به همراه نيكل و طلاي اصلاح شده بهره بردهايم.
وي افزود: مقاومتهاي PTC داراي دو ويژگي عمده هستند كه بايد در دماي اتاق مقاومت الكتريكي پاييني داشته باشند و از طرفي با افزايش مقاومت الكتريكي در شرايط خاص، هر چه سرعت افزايش مقاومت بيشتر باشد، شرايط مطلوبتر خواهد بود.
دكتر پورعباس اضافه كرد: طلا و نيكل اصلاح شده، مقاومت الكتريكي تركيب را در دماي اتاق كاهش مي دهد و از طرفي باعث افزايش مقاومت الكتريكي تركيبات در حالت Switching ميشود.
مركز تحقيقات نانوساختار دانشگاه سهند تبريز در گفتوگو با ايسنا خاطر نشان كرد: ميزان مورد نياز مواد اوليه براي بهبود راندمان فرايند مشخص شده است، علاوه بر اين كه در ساخت مقاومت پليمري PTC در نمونههاي قبلي از مواد پايه سراميكي با دماي فرآوري بالا (حدود 1300 درجه سلسيوس) استفاده ميشد و اين در حالي است كه پليمرهاي PTC ساخته شده قابليت فرآوري در دماي پايين را داشته و درصد فيلر را نيز به دلخواه و بنابر نياز مقاومت پليمري ميتوان تنظيم كرد.
١٢:٥٨ ٢٠/٠٥/١٣٨٥