١٤:١٧ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
وزارت ICT نرم‌‏افزار جامع فيلترينگ را تهيه كند

كميته تعيين مصاديق فيلترينگ بايد طبق چهارچوب مشخصي و به دور از هر نوع اعمال سليقه عمل كند.
دكتر رمضانعلي صادق‌‏زاده , رييس كميته مخابرات مجلس شوراي اسلامي , درگفت وگو با خبرنگار ايلنا , در خصوص سيستم فيلترينگ كنوني در كشور ما با بيان اين‌‏كه طبق مصوبه شوراي‌‏عالي انقلاب فرهنگي كميته‌‏اي از نمايندگان سه سازمان صدا و سيما, وزارت ارشاد و وزارت اطلاعات به اين منظور شكل گرفته است, اظهارداشت: بستر قانوني فيلترينگ در حال حاضر در كشور وجود دارد، به طوري كه اين كميته نظر خود را به وزارت ICT ابلاغ كرده و اين وزارتخانه از لحاظ سخت‌‏افزاري اين سياست‌‏ها را اعمال مي‌‏كنند.
وي ، با اشاره به سيستم نرم‌‏افزاري فيلترينگ در كشور، گفت: در صورتي كه نرم‌‏افزار فيلترينگ جامع نباشد مشكلاتي را به وجود خواهد آورد به طوري كه سايت‌‏هايي كه داراي آدرس و يا واژه مشترك باشند به اشتباه شناسايي مي‌‏كند و در بعضي اوقات نيز آدرس‌‏ها و سايت‌‏هاي ممنوعه را نيز كه در ليست خود نباشد فيلتر نمي‌‏كند.
دكتر صادق‌‏زاده , افزود: عدم جامعيت نرم‌‏افزار فيلترينگ باعث نارضايتي نهادهاي مرتبط از قبيل قوه قضائيه , ISPها و نيروهاي انتظامي شده است.
وي ، با بيان اين‌‏كه كميته تعيين مصاديق فيلترينگ نبايد سليقه‌‏اي عمل كند , اظهارداشت: بايد در سيستم فيلترينگ سايت‌‏ها جامع‌‏نگري وسيع وجود داشته باشد.
رييس كميته مخابرات مجلس , با اشاره به مباني فرهنگي , اجتماعي و سنتي كشور ما كه در فيلتر سايت‌‏ها بايد لحاظ شود، خاطرنشان كرد: بايد تنها سايت‌‏هايي كه با اين مباني هماهنگي ندارند فيلتر شوند.
دكتر صادق‌‏زاده، با تاكيد بر دقت لازم در مسدود كردن سايت‌‏هاي اينترنتي , گفت: وزارت ارتباطات بايد بستر فيلترينگ جامع و كاملي را تهيه كند تا اشتباهات فعلي صورت نگيرد.
نايب رييس كميسيون صنايع مجلس , با بيان اين كه در حال حاضر در عملكرد كميته تعيين مصاديق اعمال سليقه ديده مي‌‏شود , افزود: بايد با جامع‌‏نگري و استفاده از نرم‌‏افزارهاي متناسب‌‏تر اعمال سليقه كاهش پيدا كند.
وي ، در خصوص ايجاد بانك اطلاعاتي فيلترينگ و مرتفع شدن مشكلات موجود در مسدوديت سايت‌‏ها , خاطرنشان كرد: مي‌‏توان اميدوار بود كه با ايجاد اين بانك تا حدي از مشكلات كاسته شود.
وي ، عملكرد مجلس در بحث فيلترينگ را به كميسيون فرهنگي و حقوقي دانست و با اشاره به لايحه جرايم رايانه‌‏اي، گفت: كليات اين لايحه تصويب شده و مسايلي در ارتباط با فيلترينگ و جرم‌‏هاي رايانه‌‏اي در آن ديده شده است.
دكتر صادق‌‏زاده , در خصوص ضرر و زيان‌‏هاي ناشي از اشتباه در فيلتر كردن بعضي سايت‌‏ها، گفت: مسدود كردن سايت‌‏ها براي دارندگان آن‌‏ها هزينه‌‏هايي را در بر دارد كه به اين ترتيب بايد مكانيزم‌‏هاي جبراني براي آن در نظر گرفته شود.
وي ، افزود: بايد در لايحه جرايم رايانه‌‏اي قانوني براي فيلتر سايت‌‏ها در نظر گرفته شده و مكانيزم‌‏هاي جبراني نيز ديده شود.
رييس كميته مخابرات مجلس , با بيان اين كه در صورتي كه فيلتر سايت‌‏ها سليقه‌‏اي باشد حق كاربر است كه اعتراض كند، يادآور شد: تهيه نرم‌‏افزار جامع و كامل براي فيلترينگ ولو گران مي‌‏تواند مشكلات فعلي در اشتباهات فيلترينگ موجود در كشور را كاهش و اين نظام را ساماندهي كند.

١١:١٦ ٢٢/٠٥/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد