معاون پژوهشكده تحقيقات توسعه فنآوري خراسان:
چشمانداز پژوهش كشور روشن است
معاون پژوهشكده تحقيقات و توسعه فناوري خراسان با روشن ارزيابي كردن چشم انداز تحقيق و پژوهش در كشور، خاطرنشان كرد: با توجه به روند افزايش كيفيت سطح علمي و نگاه مثبت مسوولان به پژوهش، پيشرفتهاي خوبي در اين زمينه بوجود آمده است.
مهندس حسين ميرزايي در گفتوگو با خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در خراسان در عين حال تصريح كرد: با وجود اين، پژوهش درحال حاضر به حد ايدهآل خود نرسيده است و بهتر از اين ميتواند مديريت شود. در كشور نيروهاي خبره زيادي داريم كه حتي گاهي آورنده تكنولوژي و فنآوري بودهاند ولي مسايل مختلفي پيش ميآيد كه مانع بهره برداري و استفاده از آن فنآوري ميشود.
وي با بيان اين مطلب كه بهره وري از فنآوري مهمتر از ايجاد فنآوري است افزود: چنانچه بهترين فنآوري و وسايل را در اختيار داشته باشيم اما نتوانيم از آن بهرهبرداري كنيم هيچ ارزشي ندارد.
ميرزايي ادامه داد: تعداد زيادي از طرح ها و پروژه ها به عنوان يك مجموعه علمي بايگاني مي شوند و مورد استفاده قرار نمي گيرند، بنابراين در شرايط حاضر اجراي طرحهايي با راندمان كمتر، بهتر از سرمايهگذاري بر روي طرحهايي با بنيه علمي قويتري است كه مورد اجرا و بهرهبرداري قرار نگيرند.
عضو هيات علمي پارك علم و فنآوري خراسان گفت: فنآوري زماني مفيد است كه يك صنعت از آن استفاده كرده و گرهاي از مشكلات با آن گشوده شود.
وي عدم سرمايهگذاري را بزرگترين معضل پژوهش در كشور خواند و اظهار داشت: صنعت بايد به اين نتيجه برسد كه هر قدر براي پژوهش سرمايهگذاري كند، دستاوردهاي بيشتري خواهد داشت.
ميرزايي افزود: اين دستاوردها در كوتاه مدت آشكار نمي شود و همين دير نتيجه دادن پژوهش، موجب دلسرد شدن برخي نسبت به آن ميشود.
١٣:١٥ ٢٢/٠٥/١٣٨٥