متخصصان راديولوژي و زنان بايد با دانش روز سونوگرافي آشنا شوند
به دليل آگاه نبودن متخصصان راديولوژي و زنان با دانش روز و كاربرد صحيح دستگاههاي پيشرفته سونوگرافي، در اغلب موارد اين ابزار تشخيصي، به درستي استفاده نميشود.
دكتر «ربابه طاهريپناه» فوق تخصص نازايي و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) واحد علوم پزشكي ايران، گفت: امروزه به كمك روش تشخيصي سونوگرافي دو بعدي و سه بعدي ميتوان اغلب بيماريها و سرطانهاي زنان را تشخيص داد، همچنين سونوگرافي در درمان نازايي جزئي لاين فك قلمداد ميشود، چرا كه در بررسي نتايج درمان، تعيين ذخيره تخمدان و ميزان نياز بيمار به دارو، كنترل بيماري، انتقال جنين و بررسي روش لقاح مصنوعي(IVF) مورد استفاده قرار ميگيرد.
وي با اشاره به اينكه خوشبختانه با ورود دستگاههاي جديد سونوگرافي اغلب مراكز درماني در كشور نيز به اين ابزار تجهيز شدهاند، افزود: متاسفانه به دليل آشنا نبودن متخصصان راديولوژي و زنان با كاربرد صحيح سونوگرافي اين ابزار در موارد غير ضروري استفاده ميشود.
طاهريپناه برگزاري دورههاي آموزشي كوتاهمدت و سمينارهاي علمي را براي متخصصان راديولوژي و زنان ضروري دانست و تصريح كرد: به اين ترتيب ضمن آموزش اطلاعات به روز فنآوري جديد سونوگرافي به اين متخصصان، زمينه ايجاد هماهنگي و همكاري بيشتر ميان آنها نيز فراهم ميشود.
وي در پايان گفت: با به توافق رسيدن كاربرد صحيح سونوگرافي توسط متخصصان راديولوژي سلامت جامعه، خانواده و به ويژه مادران و نوزادان ارتقاء مييابد.
١٠:٢٨ ٢٣/٠٥/١٣٨٥