پنجاه و دومين اجلاس روساي دانشگاههاي علوم پزشكي سراسر كشور برگزار شد
پنجاه و دومين اجلاس روساي دانشگاهها ودانشكدههاي علوم پزشكي و خدمات درماني سراسر كشور امروز (دوشنبه) در دانشگاه علوم پزشكي تهران برگزارشد.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در اين اجلاس، به بيانات امروز مقام معظم رهبري در خصوص تعمق در علم وعلم گرايي اشاره كرد و گفت: دانشگاههاي علوم پزشكي بايد براساس بيانات رهبرمعظم انقلاب جهتگيري خود را به طرف علم واقعي و در اختيار قرار گرفتن ظرفيتهاي علمي پژوهشي، پيش ببرند.
"حضرت آيت الله خامنهاي ،رهبر معظم انقلاب اسلامي ،روزدوشنبه در ديدار روساي دانشگاهها، موسسات آموزش عالي و مراكز تحقيقاتي سراسر كشور، لزوم تبديل علم گرايي و علم محوري را به گفتمان مسلط جامعه در همه بخش ها ياد آور شدند."
"ايشان با اشاره به هدف سند چشم انداز بيست ساله كشور براي رسيدن به رتبه اول علمي منطقه، فرمودند: نقشه جامع علمي مهمترين نياز كشور است كه بايد با ترسيم آن و بر اساس زمان بندي و با راهبردي مشخص، به سطوح بالاي دانش روز و جهش علمي دست يابيم."
دكتر "كامران باقري لنكراني"، در بخش ديگري از سخنانش به دانشگاههاي علوم پزشكي كشور ،تاكيد كرد تا در سال تحصيلي جديد تاخيري در تحويل خوابگاه به دانشجويان نداشته باشند و اگر هم تاخيري وجود داشته باشد براي اسكان موقت دانشجويان نيز اقداماتي انجام شود.
لنكراني، به بحث كمبود اعتبارات وزارت بهداشت در سطح كلان و در سطح دانشگاههاي علوم پزشكي كشور اشاره كرد و گفت: رشد بودجه وزارت در بخش سلامت، در خصوص رديف دانشگاهها بسيار ناچيز و كمتر از پنج درصد است.
لنكراني گفت: حق بخش سلامت را در فصل بودجه نتوانستيم به خوبي به نتيجه برسانيم و از آن دفاع كنيم.
وي، در ادامه گفت: هم اكنون، تخصيص دانشگاهها در بخش سلامت، ۴۸درصد تعيين شده كه نسبت به سايرتخصيصهاي هزينهاي، شش درصد بيشتراست.
وي، با اشاره به اينكه متمم بودجه نيز متمم تملك دارايي خواهد بود نه هزينهاي، اظهار اميدواري كرد كه با جابجايي اعتبار، مشكل بودجه وزارت بهداشت نيز حل شود.
وزير بهداشت، اظهارداشت: به رغم تمام مشكلات در وزارت بهداشت، از به وقوع پيوستن بحرانهاي جدي در دانشگاهها جلوگيري شده است.
لنكراني در بخش ديگري از سخنانش به بيمه روستاييان اشاره كرد وگفت: براساس تفاهم جديد با وزارت رفاه سرانه بيمه روستاييان ۱۰هزار و ۴۰۰ تومان تعيين شده است.
وي به موضوع متمم بودجه عمراني سال ۸۵اشاره كرد و گفت: دانشگاههاي علوم پزشكي كشور ميبايست تاكنون ۵۰درصد اعتبار تملك دارايي ۸۵را گرفته باشند.
لنكراني ادامه داد: مجبوريم مقداري از اين اعتبارات را به صورت نقدينگي استفاده كنيم ولي دانشگاههاي علوم پزشكي بايد به گونهاي برنامه- ريزي كنند كه با تخصيص ۱۰۰درصد اعتبارات تملك دارايي، پروژه هايشان را به صورت فعال نگاه داشته تا امكان جذب اعتبار بيشتري داشته باشند.
وي همچنين به فاينانس داخلي و خارجي نيز اشاره كرد و گفت: وزارت بهداشت ، يكي از دستگاههايي است كه اجازه استفاده از فاينانس را دارد.
لنكراني تاكيد كرد: لازمه استفاده از فاينانس ، وجود طرحهاي منطقي و داراي توجيه است.
لنكراني در ادامه گفت: ميتوان از اين فاينانس به عنوان مثال براي نوسازي برخي از تجهيزات از جمله تختهاي بيمارستاني با عمر بالاي ۵۰سال كه تعدادشان به ۱۵هزار تخت ميرسد استفاده كرد.
وي، در خصوص خريد آمبولانس هم گفت: تا سال گذشته رويكرد وزارت بهداشت در خصوص تهيه آمبولانس براي مراكز پيش بيمارستاني و اورژانس ۱۱۵بود كه امسال قرار است اين آمبولانسها به مراكز بهداشتي شبانه روزي كه عمدتا در مناطق محروم هستند و ديگر بيمارستانهاي مناطق محروم نيز داده شود.
در اين اجلاس همچنين روساي دانشگاههاي علوم پزشكي سراسر كشور در خصوص مشكلات و چالشهاي پيش روي دانشگاهها بحث و گفت و گو كردند.
دكتر "قاضي زاده "، رييس دانشگاه علوم پزشكي سمنان دراين اجلاس گفت: دانشگاهها با تاخير تخصيص اعتبارات به موضوعاتي از جمله تامين تجهيزات نمي رسند و بيشتر اعتبارات را در قالب حقوق و مزايا استفاده ميكنند.
وي گفت: عدم تخصيص به موقع اعتبارات باعث ميشود كه دانشگاههاي علوم پزشكي مجبور شوند از محل نقدينگي، حقوق و مزايا را پرداخت كنند.
قاضي زاده در ادامه گفت: اين مسايل باعث ميشود كه روساي دانشگاه- هاي علوم پزشكي به "بيكفايتي" متهم شوند.
وي پيشنهاد داد تا روساي علوم پزشكي نامهاي به رييس جمهوري نوشته و مراتب اعتراض و اطلاع رسانيشان را از جمله بحث اعتبارات بهداشت و درمان و آموزش عالي و همچنين همكاري نكردن سازمانهايي همچون مديريت و برنامه ريزي كشور با وزارت بهداشت را بيان كنند.
دكتر" فرهادي نسب "، رييس دانشگاه علوم پزشكي همدان نيز در اين اجلاس رايهاي صادره از ديوان عدالت اداري را از ديگر مشكلات دانشگاههاي علوم پزشكي برشمرد.
وي گفت:به عنوان مثال يك عضو هيات علمي كه به مدت يكسال قرار داد بسته است به هنگامي كه قراردادش تمام ميشود به دليل نداشتن شرايط لازم ، ديگر با وي قرار داد بسته نميشودو به ديوان عدالت اداري شكايت كرده و پس از راي ديوان، به سيستم علوم پزشكي باز ميگردد.
وي گفت: برخي از نمايندگان مجلس نيز از بديهيترين موضوعات از جمله تعرفهها بياطلاعند.
دكتر "محمد باقر لاريجاني"، رييس دانشگاه علوم پزشكي تهران نيز در اين اجلاس گزارشي از شوراي سياستگذاري بيان كرد.
پنجاه و دومين اجلاس روساي دانشگاهها/ دانشكدههاي علوم پزشكي و خدمات درماني سراسر كشور كه امروز (دوشنبه) در دانشگاه علوم پزشكي تهران آغاز بكار كرد تا فردا بيست و چهارم مرداد ماه ادامه دارد.
٢٠:١٣ ٢٣/٠٥/١٣٨٥