١٧:٠٧ ٠٨/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
دانش نخبگان به طور کاربردی استفاده نمی شود

خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه: رهبر معظم انقلاب اسلامی با توجه به ضرورت حمایت از نخبگان در مهر ماه سال 1385 در جمع نخبگان علمی بر ایجاد بنیاد نخبگان تاکید کردند. شورای عالی انقلاب فرهنگی 9 ماه پس از فرمان رهبری اساسنامه بنیاد ملی نخبگان را به تصویب رساند.
گروه دانشگاهی خبرگزاری مهر با توجه به اهمیت حمایت از نخبگان درصدد است روند اجرای فرمان مقام معظم رهبری را در دولت های هشتم و نهم پیگیری کند در همین راستا این گزارش به بازخوانی برخی از مشکلات برگزیدگان جشنواره ها و المپیادهای علمی می پردازد.
"محمد رضا خزایی" - دارنده مدال طلای المپیاد زیست شناسی در سال 81 در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی مهر افزود: دانشجویان خارج از کشور به بازگشت تمایل دارند اما ناامید از آینده ای روشن در ایران هستند. بسیاری از این افراد به دلایل مادی و رفاهی ماندگار نمی شوند. مشکلات عملی مانع از بازگشت به ایران می شود. آنها نگران استفاده نکردن از علمشان در ایران هستند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر صددرصد دانشجویان ایرانی که تمایل به ادامه تحصیل دارند تلاش می کنند به دانشگاه های خارج از کشور راه یابند. از این تعداد نیز 80 درصد تمایلی به بازگشت ندارند.
دانشجوی دکتری ژنتیک کشور آلمان اظهار داشت: بودجه ای که ماهیانه صرف آزمایشگاه دانشگاه Munstr کشور آلمان می شود برابر بودجه ای است که صرف یک سال دانشکده علوم دانشگاه تهران می شود.
" محمد نبی نعمتی" - استاد کرسی دانشگاه " بن " نیز در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی مهر، گفت: دانشگاه های خارج از کشور در قبال کار علمی و پژوهشی که استاد انجام می دهد، پشتیبانی و حمایت لازم را به عمل می آورند که همین امر بازدهی را افزایش می دهد. دانشگاه بن در آلمان به ازای سخنرانی های علمی و چاپ مقالات علمی در نشریات معتبر از استاد تقدیر می کند و می داند که استادی که فعالیت های علمی بیشتری داشته باشد، در اعتبار نام دانشگاه موثر است و به همین دلیل تقاضای وی را در اولویت قرار می دهد. 
رئیس کلینیک جراحی مغز و اعصاب بیمارستان آموزشی بن تصریح کرد: افرادی که در جوامع و کشورهای پیشرفته تحصیل کرده اند با تلاش زیاد موفق به کسب مدارج بالای علمی شده اند و کشورهای خارج نیز خدمات آموزشی و علمی دانشگاه های خود را بیهوده صرف دانشجویان خارجی نمی کنند. این افراد باید از امتیازات بالای علمی برخوردار باشند. بنابراین داشتن حسادت و ارائه کارشکنی در خصوص افرادی که زحمات زیادی را برای کسب علم و دانش کشیده اند، در ایران صحیح نیست.
وی با بیان این که اجتماع ایران همیشه با آغوش باز از متخصصین ایرانی مقیم خارج از کشور استقبال می کند، افزود: مسئولین نیز باید موقعیت را طوری تنظیم کنند که این افراد برای فعالیت های علمی در کشور با بی توجهی، کارشکنی و حسادت مواجه نشوند.
همچنین دکتر "ناصر پارسا" - محقق و پژوهشگر ارشد سرطان شناسی و ژنتیک در گفتگو با مهر خاطر نشان کرد: در دولت ایران از نخبگان و نیروی متخصص ایرانی در خارج از کشور تنها برای انجام بازدیدها و سخنرانی های دوره ای دعوت به عمل می آورد و متأسفانه از علم و دانش آنها به طور کاربردی استفاده نمی کند.

١٣:١٣ ٢٤/٠٥/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد