ایران در فهرست کشورهای دارای دانش فنی تولید کاتالیست های پلی اتیلن قرار گرفت
کاتالیزورهای کرومیم در مقیاس آزمایشگاهی با تلاش محققین داخلی برای اولین بار در کشور در شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی سنتز شد و برای پلیمریزاسیون اتیلن مورد استفاده قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری مهر، این طرح در قالب پروژه دانشجوی دکتری با همکاری دانشگاه زنجان از فروردین ماه 85 آغاز و اولین بچ آزمایشگاهی آن با موفقیت انجام پذیرفت.
دکتر سید مهدی قافله باشی - رئیس پژوهش های پلیمری شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی گفت: از مزایای کاتالیزورهای کرومیم حساسیت کمتر این نوع کاتالیزورها به سموم و همچنین کنترل وزن مولکولی پلیمر با استفاده از دمای فعال سازی کاتالیست است.
وی گفت: از پلیمرهای تهیه شده با استفاده از این نوع کاتالیزور در صنایع خودروسازی، لوازم خانگی، کشاورزی و بهداشتی و در ساخت ظروف غذا، بطری نگهداری مواد شیمیایی، تانکرهای گاز، فیلم و لوله استفاده می شود.
قافله باشی افزود: قیمت این کاتالیزورها با توجه به وجود یک واحد تولید پلی اتیلن در کشور، تقریبا 160یورو به ازای هر کیلو است که با تولید انبوه، سالانه 6 تا 7 میلیون یورو صرفه جویی اقتصادی به همراه خواهد داشت .
وی گفت : شرکت های بزرگی در دنیا همچون فیلیپس، بازل، دوپال، اتوفینا و ... بر روی این کاتالیزورها کار می کنند. با توجه به گسترش روز افزون این نوع از کاتالیزورها، 30 درصد از ظرفیت کل پلی اتیلن با دانسیته بالای ( HDPE) موجود در جهان توسط کاتالیزورهای بر پایه کرومیم تهیه می شود .
کاتالیزورهای کرومیم از دو جز اصلی یعنی کروم در حالت ظرفیت 6 و ماده نگهدارنده که عموما سیلیکا است تشکیل شده است.
١٣:٥٩ ٢٤/٠٥/١٣٨٥